Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

De ce se joacă Final Four-ul Cupei României în zilele de duminică și luni

De ce se joacă Final Four-ul Cupei României în zilele de duminică și luni

Duminică, 9 februarie, vor avea loc semifinalele Cupei României la baschet, în timp ce finala Final Four-ului disputat la Cluj-Napoca va avea loc luni, 10 februarie. De asemenea, oficialii de la FRB au decis să nu mai organizeze un All-Star Game.

Va fi un program extrem de încărcat pentru trei dintre cele patru formații care joacă în acest Final Four. U-BT Cluj primește vizita lui Ironi Ness Ziona în FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea se deplasează pe terenul lui Tsmoki Minsk în aceeași grupă, în timp ce Dinamo Știința va juca acasă, împotriva celor de la CSU Sibiu.

Cea mai dezavantajată de această situație este Oradea, care va trebui să se deplaseze, cu escală, în Belarus.

În fața acestui program încărcat, antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, a anunțat înaintea meciului cu Tsmoki că s-a înțeles cu greu cu cei de la FRB pe tema datelor în care să se joace Final Four-ului Cupei României:

„În data de miercuri, 5 februarie, noi vom juca în deplasare cu Tsmoki Minsk, în FIBA Europe Cup. Vom reveni acasă joi, spre seară. Duminică, 9 februarie, avem meciul din semifinalele Cupei României, cu Dinamo, iar apoi, dacă ne vom califica, va urma a doua zi, finala. Când mai avem timp să ne recuperăm, să ne pregătim, să facem deplasarea la Cluj? Astea sunt gândurile care mă preocupă pe mine. Suntem clar dezavantajați față de celelalte adversare din Final Four. Clujul joacă acasă (cu Ironi Ness Ziona – n.r.) în ultima etapă din FIBA Europe Cup, deci nu va trebui să facă o deplasare obositoare înaintea turneului Final Four. Cu chiu, cu vai, am reușit la federație să amânăm acest turneu cu o zi. Vă dați seama că cei de la Cluj s-au împotrivit, nu au fost deloc de acord cu această reprogramare. Așa însă, am reușit să câștigăm o zi în plus, altfel nu știu cum am fi putut să ne descurcăm”, a declarat Cristian Achim, pentru bihon.ro.

După partida de la Tsmoki Minsk, CSM CSU Oradea va debuta în Final Four-ul Cupei României duminică, 9 februarie, de la ora 15:15. Asta înseamnă că bihorenii vor avea doar în jur de 60 de ore pentru odihnă în fața duelului cu Dinamo, în timp ce U-BT Cluj va întâlni SCM Timișoara, echipă care va sta la mijlocul acestei săptămâni, întrucât ar fi trebuit ca acest duel să aibă loc în LNBM.

*foto: facebook FRB

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    De acord
    cu spusele lui Achim pina la faza cu "Vă dați seama că cei de la Cluj s-au împotrivit, nu au fost deloc de acord cu această reprogramare". Aici deja intervine o presiune sau o lipsa de fair-play ? ! Daca spunea ca celelate trei echipe (sau doua echipe )s-au opus ( daca este asa ). De exemplu Costescu avea tot interesul sa se opuna, pentru ca e antrenor la Dinamo si pentru ca imediat dupa Competitie se reuneste lotul pentru meciul cu Spania. As vrea sa cred ca nu e lipsa de fair-play ci presiunea unor suporteri " de rezultat " ( cum singuri se definesc ) ai Oradiei care il cam "cearta" dupa fiecare esec minor al echipei, uitind probabil ca pina la venirea lui Achim ( dar eu zic si a secundului sirb al carui nume imi scapa - Sere a venit mai tirziu ) spectatorii Oradeni erau rasfatati doar cu polo-ul si cu putin handbal. Desi la echipa se vede clar o continuitate dar mai ales o vizune si o tactica de abordare a Competitiilor.
    Ar mai fi de spus ca se stia de la inceput calendarul competitional care prevedea in acest week-end Final Four-ul si spatiul pentru nationala. Ce nu s-a stiut sau intuit a fost faptul ca ambele echipe se vor califica, dar si faptul ca NIMENI nu a dorit organizarea Final Four-ului, din superstitie sau din neputinta. Pina la urma s-a picat pe Cluj si (probabil) la rugamintea FRB care are actiunea nationalei la Cluj. Fie vorba intre noi se putea juca duminica si luni sau luni si marti si la BT Arena, FED_Cup avind loc vineri si simbata.
    Acum nici nu are rost sa ne gindim ce ar fi declarat Achim daca : Oradea nu era calificata in Europa Looser Cup sau daca Clujul avea deplasarea lunga ( deh, cum am mai spus BT-ul a cumparat si FIBA , nu-i asa ) sau pur si simplu daca era antrenor la Galati (exemplu intimplator).
    Concluzia mea este : stima pentru munca antrenorului Achim, dezgust pentru fair-play-ul lipsa al aceluiasi Achim. Eu sper ca " declaratia a fost scoasa din context " cum se spune prin politikka.

    cu 4 ani în urmă (05.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Era să uit !
      SFAT pentru antrenorul Achim , desi stiu ca nu are nevoie si exact asa va proceda: joaca prima parte si vezi care e mersul jocului de la Minsk si daca sansele sunt reduse baga juniorii sau tineretul si odihneste titularii pentru Cupa !

      cu 4 ani în urmă (05.02.2020)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Incerc scurt
      Daca stabilitatea emotionala si actiunile vreunui antrenor din campionat depind de felicitari constante si se spulbera la intalnirea cu un comentariu, nu sunt pe postul potrivit. Dar mi-e ca asta e interpretarea voastra trista, a preafericitilor fanilor de pe acest forum. Eu am criticat, din nou, in principiu faptul ca nu avem un pivit clasic, dar si daca nu te refereai la mine, ma scartaie pe creier cand vad moralistii care se autosesizeaza la fiecare non-problema :)

      "Esecul minor" e format din 2 prestatii slabe si e minor probil daca nu ai niciun interes ca aceasta echipa sa mearga mai departe. Lacune la echipa sunt, dar n-a fost niciodata vorba ca Achim sa fie una dintre ele. Eu zic sa te ingrijesti si ingrijorezi de antrenorul vostru, ca ai mai multe motive pentru asta si sa nu te stresezi cu privire la confortul domnului Achim in oraselul nostru - vai de capul lui, ca, dupa cum se vede, stim sa avem grija de el deja de mult timp si nu te teme ca (culmea) doar noi nu-i vedem valoarea.

      cu 4 ani în urmă (05.02.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Radovan Tesla :

    Despre sfaturi și sfătuitori
    Aceste sfaturi pot fi doar o ironie, acceptată ca atare. Dacă ai pretenția că e nu ar fi ironie, cu tot respectul ... este chiar o prostie.

    cu 4 ani în urmă (05.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!