Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

De pe locul 8 în prima poziție. În vreo 70 de zile

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.03.2012

Sezonul competițional 2011/12 are toate șansele de a ne furniza o premieră absolută. Divizia A masculin este una dintre puținele competiții de pe planetă care poate consemna o situație rarisimă. Ea se referă la CSU Asesoft Ploiești, cea mai titrată echipă din baschetul masculin în ultima decadă.

Mai exact, CSU Ploiești ar putea încheia sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului. Nimic nou deoarece și în sezonul precedent prahovenii au terminat prima fază a competiției pe această poziție. Noutatea constă în faptul că prahovenii ar putea realiza o performanță de-a dreptul incredibilă.

Formația pregătită de către Vladimir Arnautovic a încheiat prima jumătate a sezonului regulat pe poziția a 8-a. A avut un tur de campionat mult sub standardele acestei echipe, cu opt victorii și șase înfrângeri. Mai mult, anul 2012, deși a adus o serie de schimbări la nivelul lotului de jucători, a demarat în aceeași notă. Eliminare în premieră din sferturile de finală ale Cupei României și a doua înfrângere stagională pe mâna campioanei, U Mobitelco Cluj. A fost al 5-lea eșec consecutiv în Divizia A pentru alb-albaștri.

După eșecul din 14 ianuarie, Dado Arnautovic a venit la întâlnirea cu presa extrem de supărat și afectat de eșecul suferit în sala în care a pierdut și titlul în sezonul anterior. La momentul respectiv nimeni, cu certitudine nici cei mai înverșunați susținători ai Asesoftului, nu ar fi crezut că peste doar 70 și ceva de zile vom discuta despre CSU Ploiești în calitate de principală favorită la ocuparea primei poziții la încheierea sezonului regulat. Până atunci se vor face vreo 80 de zile, dar important este că alb-albaștrii au prima șansă la această poziție.

Formația din Ploiești a înregistrat 11 victorii consecutive de atunci și nu a pierdut nici măcar un meci. Printre adversarii de valoare depășiți în această perioadă se numără BC Mureș, Gaz Metan Mediaș și CSM Oradea. De asemenea, prahovenii au învins alte formații care în acest retur au obținut rezultate notabile. Vorbim despre BCM U Pitești și Energia Rovinari. Practic, indiferent cine le-a ieșit în cale prahovenilor nu a avut nicio șansă.

Prahovenii au cea mai lungă serie de victorii consecutive pe care orice echipă din Divizia A masculin a avut-o pe parcursul acestui sezon. CSU Ploiești este singura echipă care a încasat mai puțin de 71 puncte pe meci în actuala ediție de campionat și are cele mai multe victorii obținute în deplasare. Însă cel mai impresionant este faptul că Asesoftul a venit de pe locul 8, ocupat după etapa a 16-a, în cursa pentru ocuparea primei poziții la încheierea rundei a 30-a, ultima din sezonul regulat.

Pentru acapararea primei poziții în clasament CSU Ploiești a avut nevoie de un parcurs perfect dar și de rezultate favorabile în jocurile principalelor contracandidate. Deși au existat șanse mici ca aceste lucruri să se întâmple ele s-au petrecut în așa manieră încât la ora actuală, cu două etape înaintea terminării sezonului regulat, campioana României din perioada 2004/10 depinde doar de propriile rezultate pentru a urca pe prima treaptă a podiumului la încheierea sezonului regulat.

Citiți și:

Locul 8 - CSU Asesoft Ploiești. Cea mai bună defensivă din campionat. Dar ofensiva... 

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!