Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DeAndre Mays: „Clujul este de departe cel mai frumos oraș european în care am jucat"

Paul Olar

Paul Olar
22.01.2015

Infuzia de baschetbaliști străini nu a produs efectul dorit de oficialii Universității Cluj-Napoca. Ardelenii au cedat categoric ambele jocuri consemnate în 2015, cu CSM-U Oradea și CSU Atlassib Sibiu.

Chiar dacă nu au emis pretenții, ardelenii își păstrează optimismul. Pe această linie se înscrie și DeAndre Mays, fundaș ce a acordat un amplu interviu site-ului Total Baschet.

Cum ți s-a părut duelul cu CSU Sibiu?

A fost un joc dificil, fără nicio urmă de îndoială. Echipele au avut un parcurs echilibrat în primul sfert, iar rolul meu, de conducător de joc, este să am grijă de colegii mei. Nu am avut energie la începutul meciului și Sibiul formează o echipă valoroasă. Ei au fost puternici în spațiul de trei secunde, lucrul acesta afectându-ne pe parcursul partidei. Am izbutit să înscriem câteva puncte fără replica adversarului, dar nu ne-am putut apropia la mai mult de 10 puncte.

Două etape disputate în Liga Națională și tot atâtea înfrângeri...

Mă afectează bilanțul afectat, în special că eu sunt un competitor. Știu că echipa noastră dispune de jucători tineri și este greu să câștigi. Văd și o parte amuzantă, în sensul că am sesizat și anumite oportunități de a ne impune în confruntările cu Oradea și Sibiu.

Crezi că se va schimba situația odată cu integrarea lui Buster Perkins?

Va fi mai bine cu el pe teren. Buster are experiență, comunică mult și contribuie la aspectele ce nu se văd întotdeauna pe statistică. Trebuie să jucăm cu determinare. De asemenea, ne-ar prinde bine un baschetbalist ce se evolueze eficient în spațiul de trei secunde.

Impresionat de Cluj-Napoca

Cum te simți în România?

România este o țară frumoasă, iar Clujul este de departe cel mai frumos oraș european în care am jucat. Îmi plac mult restaurantele, deci mă simt bine aici.

Contribuie la procesul de adaptare faptul că Universitatea se lăuda deja cu doi americani în lot?

Eu și Kam Belin am absolvit aceeași Universitate în Statele Unite și l-am simpatizat din prima clipă. L-aș descrie pe Kam ca fiind un sportiv atletic, ce poate activa pe posturile trei și patru. Totodată, abilitățile sale ajută și în defensivă. La ora actuală, cred că s-a lovit de impedimentul debutanților, din moment ce se află la prima aventură peste ocean. Nu îi este ușor, dar sunt sigur că își va reveni. Referitor la Brian Burrell sau Jesus Shuttlesworth*, așa cum îl alintăm noi, este un baschetbalist letal la din acțiune, care poate efectua aruncări și din dribling. Îl cunosc pe Brian încă din anul 2007, când am făcut o deplasare la colegiul unde a jucat el.

Cum ai privit transferul la o grupare ce ocupă ultima poziție în competiția ei?

Recunosc că m-am îndoit puțin, însă am văzut mutarea ca o oportunitate excelentă să demonstrez ce caracter am. Mi-am dorit să iau echipa din josul clasamentului și să ajungem ulterior mai departe. Antrenorul Carmin Popa este un om grozav și mi-a dat motive de asigurare că sunt în locul potrivit.

Alături de baschetbalista Stephanie Gardner, ai devenit primul sportiv din istoria Universității Cluj-Napoca ce poartă numărul 0 pe maieu. Ce a determinat alegerea făcută?

Am ales numărul 0 deoarece vreau să îmi aduc aminte că în viață nimic nu vine gratuit. Trebuie să lupți și să muncești pentru ce îți dorești. În plus, mi se pare interesant că doar eu și Stephanie purtăm acest număr.

Prieten cu Kyndall Dykes

Ai declarat că îl cunoști pe Kyndall Dykes. Te încântă faptul că îl vei întâlni pe teren?

Da, eu și Kyndall am împărțit vestiarul pe vremea când eram în colegiu. Dykes este, probabil, cel mai amuzant om pe care îl cunosc. Noi am jucat și în Ucraina, dar nu ne-am duelat pe teren. Mă bucur că ne înâlnim în returul actualei stagiuni și sunt sigur că va fi amuzant.

Ai menționat Ucraina, o țară afectată de războiul civil. S-au simțit respectivele probleme și în lumea sportivă?

Să fiu sincer, chiar mi-a plăcut în Ucraina. Din fericire, orașul meu nu se află în zona de conflict. Partea sportivă m-a încântat, mai ales că am reușit să câștigăm campionatul.

Ce mesaj le transmiți fanilor?

Țin să vă salut pe toți și să spun că apreciez sprijinul primit. Sper să oferim prestații superioare și îmi îndrept gândul către mama și prietena mea.

*Foto:Dan Bodea/Transilvania Reporter; Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Mirel
    Cat va mai juca Mirel Dragoste in aceasta echipa care declara ca are ca obiectiv promovarea jucatorilor romani...

    cu 9 ani în urmă (22.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!