Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Debut cu victorie pentru U-BT Cluj Napoca în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup

Debut cu victorie pentru U-BT Cluj Napoca în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup

Miercuri, 11 decembrie, BT Arena a găzduit duelul dintre U-BT Cluj Napoca și CSM CSU Oradea, partidă ce a contat pentru prima etapă din faza a 2-a a grupelor FIBA Europe Cup.La finalul a 40 de minute extrem de disputate, formația condusă de Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 81-76.          .

Primii 5:

U-BT Cluj Napoca: Darko Planinic l Patrick Richard l Artis Ate l Kerron Johnson l Karlo Zganec

CSM CSU Oradea: Kris Richard l Giordan Watson l Aaron Broussard l Arturas Valeika l Nikola Markovic

Arturas Valeika a spart gheața cu un run personal de 5 puncte, urmând ca la celălalt panou Darko Planinic să pună și el primele puncte pe tabelă pentru clujeni.Karlo Zganesc a înscris și el, însă orădenii au început partida într-un ritm extrem de alert, iar în final, după un alley-oop spectaculos reușit de Giordan Watson și Arturas Valeika, Mihai Silvășan a solicitat un timp de odihnă, scor 4-13.

După 3 minute fără coș înscris, Artis Ate și Patrick Richard s-au dovedit a fi decisivi din spatele liniei de 3 puncte, moment în care gazdele au ajuns la 7 puncte în spatele bihorenilor, scor 10-17.Imediat, Aaron Broussard a luat partida în propriile mâini și a bifat trei reușite consecutive, însă o greșeală de apărare l-a lăsat pe Patrick Richard liber la 3 puncte, care i-a pedepsit imediat pe cei de la CSM CSU Oradea.În finalul primului sfert, clujenii au fost mai inspirați, reușind să încheie primele 10 minute cu un deficit de doar 6 puncte, după reușitele lui Karlo Zganec și același Richard, scor 17-23.

Sfertul secund al acestui duel a început extrem de diferit față de primul.Donatas Tarolis a scuturat plasa din afara semicercului, ca mai apoi Kerron Johnson și Karlo Zganec să o ducă pe U-BT Cluj Napoca pentru prima dată la conducere după două coșuri consecutive, dar și în baza unor greșeli evidente ale bihorenilor, scor 24-23.Jocul a devenit unul fragmentat, în special în baza unor apărări agresive arătate de ambele formații, însă Nandor Kuti a ieșit la rampă pentru gazde cu un lay-up, urmat de o aruncare de la mare distanță ce l-a făcut pe Cristian Achim să folosească și el un timp de odihnă, scor 31-27.

Același Broussard a înscris din nou pentru orădeni, urmând ca Arturas Valeika să restabilească egalitatea în BT Arena după o prezență la linia de libere, scor 31-31.Giordan Watson s-a trecut și el pe lista marcatorilor din afara semicercului, însă jocul clujenilor a continuat să fie unul superior în acest sfert, iar cu un minut înainte de finalul primei reprize tabela arăta scorul de 42-36.Ultimele secunde l-au pus din nou în lumina reflectoarelor pe Patrick Richard, care a înscris o aruncare de la mare distanță de senzație, pe buzzer, în ultima secundă de atac, scor 45-36.

La revenirea de la vestiare, Nikola Markovic a scuturat plasa din afara semicercului, însă Kerron Johnson a răspuns imediat cu un lay-up la celălalt panou.Partida a continuat să fie dominată de cei de la U-BT Cluj Napoca, iar la jumătatea sfertului aceștia își păstraseră avantajul de 10 puncte, scor 55-45, urmând ca, după o nouă triplă a lui Patrick Richard, Cristian Achim să solicite din nou un timp de odihnă.După alte 2 puncte înscrise de Arturas Valeika, Giordan Watson a părut să le redea speranțe bihorenilor printr-o triplă spectaculoasă reușită pe buzzer-beater, însă Donatas Tarolis a răspuns imediat la celălalt panou, scor 60-51.Cătălin Baciu a înscris și el încă două puncet pentru CSM CSU Oradea, iar Karlo Zganec a fost ultimul marcator al sfertului cu numărul trei, după o prezență la linia de libere, scor 65-53.

Cătălin Baciu a început în forță ultimele 10 minute, cu două reușite consecutive.Imediat, Sean Barnette „a dat cu piciorul” unui fault al lui Artis Ate, ratând ambele libere, însă tot acesta s-a revanșat cu o reușită de la mare distanță, moment în care campioana en-titre s-a apropiat la doar 5 puncte în spatele clujenilor.A venit rândul lui Darko Planinic să bifeze o prezență complet ratată la linia de libere,  pedepsit imediat de bihoreni prin două reușite ale lui Aaron Broussard și Sean Barnette, scor 65-64.După câteva momente mai slabe de joc, duo-ul Johnson-Richard i-au readus pe clujeni în joc prin două acțiuni foarte rapide, scor 69-64.

Aaron Broussard a ratat șansa de a restabili egalitatea de la 3 puncte, iar Darko Planinic a readus avantajul gazdelor la 5 puncte după două libere marcate.Kris Richard și Arturas Valeika au creat o nouă fază extrem de spectaculoasă printr-un alley-oop, iar la scorul de 73-70 a existat o fază extrem de tensionată, după o lipsă de decizie controversată a arbitrilor, pedepsită imediat atât de public, cât și de banca tehnică a Clujului, CSM CSU Oradea obținând un singur punct din această fază, prin libera lui Kris Richard, scor 73-71.Cu doar 2 minute rămase din timpul de joc, Darko Planinic și Kerron Johnson au dus-o pe trupa condusă de Mihai Silvășan la un avans de 6 puncte, scor 77-71.

Într-un atac complet neinspirat al bihorenilor, Giodan Watson a arătat din nou sânge rece și a înscris de la mare distanță, cu om în față, pe buzzer-beater, scor 77-74.Darko Planinic a marcat din nou de sub panou, iar de cealaltă parte Kris Richard a ratat o aruncare de la mare distanță de care orădenii aveau mare nevoie, ajutat de un tip-in al lui Arturas Valeika, scor 79-76.Cu 4 secunde rămase pe ceas, Darko Planinic a profitat de o greșeală personală a lui Aaron Broussard și a marcat ambele libere, fiind și cel ce a stabilit avantajul final al celor de la U-BT Cluj Napoca, scor 81-76.

Principalii remarcați ai gazdelor au fost Patrick Richard, cu 18 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive, pentru un indice de eficiență de 22, urmat de Darko Planinic, autorul unui double-double, cu 14 puncte și 10 recuperări.

Din tabăra bihorenilor au ieșit în evidență Arturas Valeika, cu 21 de puncte, 5 recuperări și un indice de eficiență de 22, urmat de Aaron Broussard, cu 18 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

 

*SURSA foto: u-bt.ro ll Manases Sandor

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Victorie meritată a Clujului, în condițiile în care ai turnovers pe bandă rulantă, ratări de sub panou, libere ratate în momente cheie, iar oamenii importanți nu dau randament (și aici ma refer la Richard, care, de mult timp nu mai e în formă, nu știu ce se întâmplă cu el). Absenta lui Zeko s-a simțit din plin, dar sper sa își revină pana la meciul din campionat. Cred ca cele doua își vor disputa finala ligii anul ăsta, dar în momentul în care revine Curry ma tem ca dife renta va fi net în favoarea Clujului. Clar ar trebui ceva schimbat în iarna, iar aici ma gândesc la ceva gen Zeno. Felicitări ambelor combatante.

    cu 4 ani în urmă (12.12.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cu un
    Kris in forma slaba, fara Zeko si tot greu v-am batut. Bine, nici ai nostri n-au prins o zi prea buna. In special zic eu ca apararile au fost destul de slabe. In orice caz, cam asta ar fi finala lnbm de anul asta, daca nu se intampla vreo catastrofa la cj sau oradea sau vreo minune la sb.

    cu 4 ani în urmă (12.12.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      da
      Cu siguranta asa arata lucrurile acum, dar eu am doua observatii: pana la finala mai sunt 6 luni aproape si nu e neaparata nevoie catastrofe / minuni pentru a se schimba actuala stare.
      Revenind la meciul de aseara, si eu am avut impresia ca nivelul a fost destul de slab, jucatorii lui U BT au intrat foarte "moi" si au prestat ulterior doar cat a fost nevoie, iar Oradea a fost prea scurta, in conditiile absentelor lui Zeko si Richard (el a fost pe teren, dar degeaba).
      Urmatoarea luna, cu multe meciuri intre primele 3 va fi interesanta...

      cu 4 ani în urmă (12.12.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!