Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Debut excelent pentru Victor Wembanyama în tricoul lui Boulogne-Levallois

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.09.2022

Debut excelent pentru Victor Wembanyama în tricoul lui Boulogne-Levallois

Betclic Elite, primul eșalon baschetbalistic din Franța, a debutat vineri, 23 septembrie. Au fost programate trei jocuri diferite, iar balul a fost deschis pe terenul celor de la Gravelines-Dunkerque. Aceștia au primit vizita ocupantei locului trei la finalul precedentului sezon regulat, Boulogne-Levallois.

Gravelines a reușit să producă o semi-surpriză și s-a impus cu scorul de 85-73. Gazdele au început perfect partida și au pus repede o diferență de două cifre pe tabelă după primul sfert (21-10). Avansul a continuat să crească în debutul sfertului second, dar Boulogne s-a apropiat repede la șase lungimi. În cele din urmă, la pauza mare, Gravelines conducea cu 42-29.

Sfertul trei a fost decisive pentru deznodământul disputei. Elevii lui JD Jackson au pus o diferență decisive pe tabelă la capătul primelor 10 minute din a doua repriză (69-49). În cele din urmă, oaspeții au reușit să câștige un sfert și au redus ecartul la doar 12 lungimi până la sirena de final.

În ciuda rezultatului dezamăgitor, Boulogne-Levallois s-a bucurat de evoluția excelentă a nou-venitului Victor Wembanyama. Tânărul de 18 ani a fost transferat în această vară de la ASVEL Lyon-Villeurbanne și a terminat cu 23 de puncte, 10 recuperări și 3 capace la debutul oficial pentru noua sa echipă.

Pivotul francez a reușit să transforme 11/23 aruncări din acțiune, dintre care 10/17 din interiorul semicercului și 1/6 din spatele liniei de trei puncte. Wembanyama este văzut drept favorit la prima opțiune în draft-ul din 2023 și este considerat de mulți scouteri unul dintre cei mai buni tineri care au intrat vreodată în draft-ul din NBA.

De cealaltă parte, Gravelines-Dunkerque a avut cinci jucători în double-digits, după cum urmează: Justin Robinson (18 puncte), DJ Seeley (15), Vince Edwards (13), Romuald Morency (13) și Vafessa Fofana (10).

*foto: sport.fr

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mă bucur,
    că în sfîrșit mi-a ieșit un pronostic. L-am văzut pe Victor în vreo 3 meciuri ale lui ASVEL și am pronosticat că în 2-3 ani va ajunge în NBA. Înțeleg că este în vizor așa că acum depinde numai de el. Nu m-am prins de ce a plecat de la Lyon. Îmi aduc aminte că Doncic nu a plecat de la Real deși avea concurență foarte mare și unii l-au sfătuit să plece să joace mai mult. Dar a reușit să se impună la Real și acum extrem de rapid a devenit number one la Dallas.

    cu 1 an în urmă (24.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!