Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Decizie CNSU: Certificatul verde, obligatoriu la competițiile sportive

Decizie CNSU: Certificatul verde, obligatoriu la competițiile sportive

În contextul în care valul 4 de covid-19 a lovit puternic spitalele din România, iar vaccinarea mai degrabă stagnează, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a luat decizia să facă certificatul verde obligatoriu pentru prezența la evenimentele culturale și sportive. 

Potrivit Libertatea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi Hotărârea numărul 70, prin care se propune stabilirea unor măsuri în contextul creșterii cazurilor de COVID-19. O decizie finală a CNSU trebui validată printr-o hotărâre de guvern. Astfel, românii vor avea acces la meciuri, în sălile de sport, la nunți, botezuri ori în cinematografe doar dacă vor prezenta certificatul verde, cel care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Propunerile de astăzi vizează și lumea sportului. Drept urmare, în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, stadioanele vor fi deschise doar la 30% din capacitate, în loc de 75%, cum e în prezent.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.441 de cazuri de infectare cu virusul sars-cov2, iar numărul celor internați la ATI a ajuns la 741. 

Noul sezon de baschet din România va debuta cu Supercupa României, dintre U-BT Cluj și CSO Voluntari, care se va juca la Târgu Jiu. Deocamdată în județul Gorj rata de incidență este de numai 0,62 la mia de locuitori. 

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!