Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Decizie corectă a brigăzii de arbitri de la meciul Sibiu - Pitești

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2012

Pe finalul jocului dintre CSU Atlassib Sibiu și BCM U Pitești s-a consemnat o situație interesantă pe care brigada de arbitri a observat-o în timp util pentru a evita o gravă eroare ce putea decide soarta partidei.

Cu aproximativ nouă secunde înaintea expirării timpului de joc formația din Pitești a pierdut posesia mingii la scorul de 66-65. Americanul Cortney Scott a prins mingea cu două mâini oprind posesia echipei adverse și astfel s-a resetat timpul de atac, în acel moment începând acțiunea ofensivă a echipei gazdă. La respectiva fază Scott a încercat să lanseze contraatacul echipei sale, dar serviciul nu a fost exact, iar mingea a revenit la piteșteni.

În primă fază arbitrii au hotărât că timpul de atac a expirat, considerând că mingea nu a fost prinsă cu două mâini de vreun jucător al gazdelor și drept consecință posesia urma să revină echipei din Sibiu, însă ulterior au revenit și au luat decizia corectă, acordând mingea echipei din Pitești. Asta în condițiile în care faza a continuat și mingea a revenit în posesia oaspeților datorită pasei imprecise venită de la Scott.

Situația în care Cortney Scott a prins mingea cu două mâini a fost extrem de vizibilă încă de pe transmisia în direct, iar reluările postului DigiSport 3 au confirmat acest lucru.

Echipa lui Tudor Costescu a învins cu scorul de 68-65 pentru a bifa cea de-a 9-a victorie stagională și pe a doua succesivă.

Meciul a fost arbitrat de tripleta Doru Vinași, Alexandru Olaru, Adrian Habor.

1 comentariu la aceasta stire:
  • doarbaschet :

    cel mai bun
    Cred ca Vinasi este cel mai bun arbitru roman al momentului.

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!