Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dee Brown, de departe cel mai bun pasator din Liga Națională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.12.2014

Conducătorul de joc al celor de la CSU Asesoft Ploiești, americanul Dee Brown, este cel mai bun pasator din Liga Națională de Baschet Masculin după prima jumătate sezonului competițional. Brown a reușit în doar 9 meciuri jucate cifre impresionante la acest capitol statistic, devansând jucători și cu 11 sau 12 meciuri bifate. 

Astfel, sportivul pregătit de Vladimir Arnautovic este lider detașat atât din punct de vedere al mediei pe meci, cu 8.9 pase decisive, cât și din punct de vedere al assist-urilor totale, 80 la număr. Totodată, Dee Brown a izbutit de două ori să termine cu 12 pase decisive în meci, aceasta fiind principala performanță a turului de campionat. 

În altă ordine de idei, fundașul de peste ocean a reușit să termine de patru ori cu minim 10 pase decisive distribuite, ceea ce i-a adus în prima jumătate a sezonului 2014-2015 patru meciuri încheiate în double-double. 

În acest top al pasatorilor, Dee Brown este urmat pe următoarele patru poziții de Zlatko Jovanovic (medie de 6.3, 69 în total, în 11 meciuri), Daniel Dillon (medie de 6.2, 74 în total, în 12 meciuri), Filip Adamovic (medie de 5.1, 41 în total, în 8 meciuri), respectiv Ronald Ross (medie de 4.8, 57 în total, în 12 meciuri). 

De reamintit este faptul că, în stagiunea precedentă cel mai bun pasator din România a fost Zlatko Jovanovic, acesta acumulând o medie de 5.7 pase, respectiv un total de 142, totul în 25 de prezențe pe parchet. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!