Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dee Brown se desparte de CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.01.2015

CSU Asesoft Ploiești a suferit o pierdere importantă la nivelul lotului de jucători. Campioana României l-a pierdut pe Dee Brown care a preferat să-și continue cariera în Bulgaria alături de Lukoil Academic Sofia. Conducătorul de joc venit în această vară de la VEF Riga a impresionat în tricoul lui CSU Asesoft Ploiești atât în EuroCup cât și în Liga Națională de Baschet Masculin. Dee Brown a fost cel mai bun pasator din EuroCup după sezonul regulat și de asemenea cel mai bun pasator al LNBM după 15 etape.

Despre plecarea lui Dee Brown a vorbit pentru site-ul oficial al lui CSU Asesoft Ploiești președintele, Ionuț Georgescu, care ține să-i mulțumească americanului pentru ceea ce a făcut la Ploiești și în același timp anunță că vor avea loc și alte mutări în cadrul campioanei:

„Vrem în primul rând să-i mulțumim lui Dee pentru aportul adus la campania noastră europeană de succes. El a venit la Ploiești după un sezon nu tocmai reușit la Riga, după care se gândea chiar să renunțe la baschet, iar transferul la CSU Asesoft a fost o” resuscitare” bine-venită pentru el! I-am oferit rolul de lider, iar Dee și-a făcut treabă, fiind principalul pasator al echipei și al competiției! Cu siguranță el va rămâne în inimile fanilor ploieșteni, dar aceștia trebuie să înțeleagă că baschetul și CSU Asesoft vor merge mai departe! Puterea unei organizații nu stă niciodată într-un singur jucător! Singurul nume, baschetbalist și om de neînlocuit va rămâne Toni Alexe, către care trimitem un gând bun spre cer, în această zi fatidică de 21 ianuarie!

Nu în ultimul rând doresc să precizez că mutarea lui Dee Brown, despre care vorbim la momentul actual, s-ar fi putut produce la finalul aventurii noastre în EuroCup, dar insistența echipei care l-a ofertat și ideea de a începe reconstrucția echipei în perspectiva bătăliilor interne care vor urma, în Cupa României și play-off-ul Ligii Naționale, au făcut ca acest transfer să aibă loc mai devreme. Toată lumea trebuie să înțeleagă că în grupa actuală din Top 32 trebuie să ne bucurăm în primul rând de baschet și de numele mari pe care le-am găzduit și le vom găzdui în continuare la Ploiești! Este o experiență nemaipomenită pentru noi, din care vom învăța foarte mult pentru anii viitori! Să joci cu cea mai titrată echipă din istoria Eurocup – Valencia (3 titluri din 4 finale jucate), venită chiar din Euroligă, și cu Lokomotiv, o altă fostă campioană, care ar putea cumpăra toate echipele din Liga Națională cu bugetul pe un an, este o mândrie pentru noi, ploieștenii, dar și pentru românii iubitori de baschet în general! Lumea trebuie să conștientizeze de asemenea că anumiți jucători din lotul actual nu ar fi venit la CSU Asesoft dacă nu ar fi fost vorba de Eurocup! Randamentul lor, dorința și motivația au fost maxime pentru cupele europene și astfel am obținut această performanță istorică!

Vom transfera în scurt timp un nou conducător de joc și vom anunța și alte mutări! Dorim să rămânem într-o formulă cu jucători muncitori, ambițioși, motivați și organizați, care să se lupte pentru event în 2015! Alături de căpitanul Cătălin Burlacu, a cărui revenire pe teren se va produce în cel mai scurt timp, de Levente Szijarto, Vlad Negoițescu (și el accidentat acum), Vlad Dogaru și ceilalți jucători ploieșteni tineri, printre care și Ștefan Neagu, întors de curând din SUA și pe care îl vom legitima de la CSȘ Ploiești, cu acordul domnului profesor Marian Hartman, vom închega vestiarul prin iubirea și respectul pe care acești oameni le au față de Asesoft! Străinii care vor rămâne vor fi educați în același spirit, întrucât pe majoritatea dorim să-i avem și sezonul viitor, pentru omogenitate și valoare! Nu ne temem de schimbări! Am demonstrat nu o dată că suntem capabili să schimbăm din mers și totuși să ne îndeplinim obiectivele! Îi rugăm pe suporteri să fie alături de noi și să umple sala cu Valencia!”, a ținut să precizeze președintele executiv Ionuț Georgescu.

Dee Brown a fost motorul ofensiv a lui CSU Asesoft Ploiești, echipă pe care a ajutat-o să ajungă în faza Last 32 a EuroCup. El a avut medii de 12.4 puncte, 3.3 recuperări și 8 pase decisive, în medie pe meci în comeptiția europeană. Dee Brown nu va evolua în jocul de la Valencia, după cum anunță site-ul oficial al grupării prahovene.

În sezonul Liga Națională de Baschet Masculin, Dee Brown a bifat medii statistice de 14.7 puncte, 3.4 recuperări și 9.1 pase decisive pentru o eficiență de 18.6 unități în 37 de minute jucate în medie în 10 partide.

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    bye dee
    runkauskas and szijarto like this

    cu 9 ani în urmă (21.01.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Cred ca a fost cel mai talentant jucator care a trecut pe la noi- era cu mult peste altii! Runkauskas e si el foarte bun dar modul de joc a lui Dee era altceva! Foarte frumos a vorbit Goergescu!

    cu 9 ani în urmă (21.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    elegant
    Un mod elegant de a spune( mai spre final) ca acesti jucatori nu prea simt nimic pentru clubul Asesoft.

    cu 9 ani în urmă (21.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    re
    Daca mergea in vreo superliga din Europa intelegeam ca a primit o super oferta de nerefuzat dar asa.....s-a terminat cu Eurocup si nu vor sa mai plateasca salariul.
    Ploiestiul poate lua campionatul si cu pg de un nivel inferior lui Brown.
    Cel mai sigur o sa mai plece 2-3 jucatori cu salarii mari( Hayes???)

    cu 9 ani în urmă (21.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe D12:

      Sa intre...
      ...Dogaru!

      cu 9 ani în urmă (21.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    titlul este obligatoriu!
    a fost cel mai bun playmaker care l-am vazut in romania. ar fi tare sa il ia clujul pe greg oden, daca tot e moda jucatorilor din nba :))...si asa ne trebuie un pivot

    cu 9 ani în urmă (22.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!