Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby al Capitalei fără strălucire, între CSA Steaua și Dinamo Știința

Eduard Popa

Eduard Popa
17.11.2018

steaua dinamo baschet

CSA Steaua și Dinamo Știința București se vor întâlni în etapa a șaptea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Cele două echipe din capitală se întâlnesc sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 20:45, într-un meci difuzat pe Digi Sport 4.

CSA Steaua a întâlnit probleme enorme înainte de startul actualei stagiuni, reușind să strângă un lot de jucători abia cu trei săptămâni înainte de startul campionatului. Cu toate acestea, roș-albaștrii au reușit să câștige primele două meciuri din Liga Națională, acasă cu Oradea și în deplasare, pe terenul lui U-BT Cluj. Problemele au început însă să apară pentru steliști odată cu accidentările, mai întâi a lui Malesevic, care a jucat doar cu Z Mobile Priștina în FIBA Europe Cup, apoi a lui Ante Delas. De asemenea, programul a fost unul foarte încărcat iar steliștii au suferit înfrângeri pe rând, acasă cu BCM U Pitești și în deplasare, la Sibiu și Timișoara. În prezent, CSA Steaua are 2-3 în LNBM și 0-5 în grupele Europe Cup.

Ante Delas a adunat medii de 16,5 puncte, 3,3 pase decisive și 2,5 recuperări și este cel mai bun marcator al Stelei, în timp ce Zarko Djuric are medii de 13,4 puncte și 6,8 recuperări.

De partea celaaltă Dinamo Știința s-a construit în această vară, prin asocierea lui Dinamo București și Știința. Proiectul a fost unul ținut secret mult timp, transferurile fiind efectuate la fel, pe ultima sută de metri. Tudor Costescu este antrenorul principal al alb-roșilor, tehnicianul naționalei României fiind nevoit să dezvolte un proiect care are nevoie de răbdare și încredere.

Dinamoviștii au până acum 6 înfrângeri din tot atâtea meciuri. Prestațiile lui Dinamo Știința au fost de multe ori încurajatoare, dar defensiva a dat mari bătăi de cap trupei din Ștefan cel Mare. Tudor Costescu se bazează pe o rotație de români tineri, formată din jucătorii care au evoluat la Știința sezonul trecut: Anton Diaconescu, Daniel Ioniță sau Marcu Badiu, plus Andrei Calenic, baschetbalist care stagiunea trecută a evoluat la Poli Iași. Dinamo a reușit să aducă și mai mulți jucători străini, printre care se remarcă cel mai mult din punct de vedere al CV-urilor Zoran Vrkic și Justin Baker.

Vrkic are în acest sezon medii de 18,3 puncte și 4,7 recuperări, fiind cel mai bun marcator al lui Dinamo Știința. El este urmat de Baker, care a adunat 14,7 puncte și 5,5 recuperări, Michael Deloach, cu 13,3 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări și Modestas Kumpys, care are 13 puncte pe întâlnire. Ultimul va absenta la partida lui Dinamo cu CSA Steaua.

Așadar CSA Steaua și Dinamo Știința vor căuta să iasă din criză cu o victorie în duelul de sâmbătă.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!