Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

„Derby de Oltenia”, încă din prima etapă în noul sezon din LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.10.2014

LNBM

Etapa I

Duminică, 5 octombrie - Ora 17:00

DigiSport

Sala Sporturilor Târgu Jiu

0-0 Fișa meciului 0-0

Prima etapă din noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin este una a derby-urilor, a meciurilor de orgolii, a luptelor încrâncenate între mari rivale ale baschetului românesc. Dacă runda se încheie cu „Derby de România” la Cluj-Napoca, acolo unde gazdele de la U-BT dau piept cu CSU Asesoft, duminică, la Târgu Jiu se dispută „Derby de Oltenia”, acolo unde Energia din localitate primește vizita celor de la SCM Universitatea Craiova

Cele două echipe oltene au disputat deja unul sau chiar două meciuri oficiale în noul sezon. Interesant este faptul că ambele s-au duelat până în prezent cu echipa campioană, CSU Asesoft Ploiești. Energia i-a întâlnit pe prahoveni în Supercupa României, pierzând meciul cu 57-73, iar Craiova s-a duelat cu echipa din Ploiești în prima fază a Cupei României, acolo unde au cedat în ambele manșe: 64-70 în Sala „Olimpia”, respectiv 71-97 în Bănie. 

În altă ordine de idei, Energia Târgu Jiu și SCM Universitatea Craiova se întâlnesc duminică pentru cea de-a 15-a oară atât în meciuri oficiale cât și în amicale, asta de la promovarea gorjenilor în prima ligă în anul 2008. În tot acest timp, amfitrionii din acest weekend s-au impus în 9 rânduri, în timp ce oaspeții din județul Dolj și-au adjudecat 5 confruntări. În ediția precedentă de campionat, ambele combatante și-au câștigat meciurile jucate pe teren propriu: Energia vs. Craiova 85-76, Craiova vs. Energia 87-85. 

De la ultimul „Derby de Oltenia”, disputat la mijlocul lunii februarie a acestui an, și până la acest duel din prima etapă a sezonului 2014-2015 din LNBM, în loturile celor două formații au apărut sau dispărut mai multe nume. În primul și primul rând, ambele formații au schimbat antrenorul între timp. Pe banca gorjenilor atunci era așezat Florin Nini, acum este cipriotul Antonis Constantinides, iar la craioveni era Milan Nisic și acum este Andelko Mandic. Gorjenii au încercat pe cât se poate să păstreze același nucleu de jucători, cel puțin la capitolul românilor au reușit. Pe de altă parte, au dispărut nume precum Ermin Jazvin, Kostas Kakaroudis și au venit în locul lor Michal Kremen și Larry Turner. De cealaltă parte, din lotul celor de la SCM U Craiova nu se mai regăsesc nume precum Andrei Căpușan, Bogdan Popescu, James Tyler, LeVar Seals, Mirko Kovac, Sten Sokk sau Petar Babic și au sosit în Bănie Nikola Otovic, Nikola Vucurovic, Dragoș Andrei, Milivoje Bozovic, Zoran Krstanovic, Uros Veličković sau Szabolcs Santa. De notat este și faptul că în lotul doljenilor a rămas spectaculos american Travis Bureau. 

Astfel, având în vede toate aceste aspecte, de la noile nume din loturile celor două echipe și până la setea de victorie după înfrângerile suferite în startul sezonului, confruntarea dintre Energia Târgu Jiu și SCM Universitatea Craiova se anunță una mai mult decât interesantă. Cei care nu pot ajunge în Sala Sporturilor din orașul lui Brâncuși vor putea urmări încleștarea la TV, începând cu ora 17:00, pe postul DigiSport. 

Duelul va fi arbitrat de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Alin Faur și Adrian Habor, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Marinescu. 

*Foto: Mirela Oprea / Bogdan Dănescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!