Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby electrizant în etapa a 9-a: Steaua a obţinut o victorie pe muchie de cuţit cu Energia Târgu Jiu

Andrei Militaru

Andrei Militaru
29.11.2014

Partida dintre Steaua şi Energia Târgu Jiu se poate înscrie fără dubii între cele mai frumoase şi spectaculoase partide din actualul sezon al Ligii Naţionale. Disputa din Capitală, din etapa a 9-a, a avut toate ingredientele unui adevărat derby: coşuri excepţionale, care au ridicat tribunele în picioare, răsturnări de scor incredibile, recuperări la limita regulamentului, driblinguri splendide.

Gazdele au început mai bine partida, reuşind să deschidă balul cu un coş de 2 puncte reuşit de Barac. Acelaşi Barac a punctat ulterior dintr-o aruncare liberă, dar Energia a restabilit egalitatea după o aruncare minunată de 3 puncte reuşită de Kremen. Oaspeţii au preluat apoi conducerea graţie lui Turner II, dar execuţiile perfecte ale lui Nicoară şi Everette i-au adus din nou pe stelişti în avantaj. În majoritatea timpului din sfertul 1 jocul a fost controlat de gayde, însă gorjenii nu s-au lăsat intimidaţi de forţa de joc a adversarilor şi s-au ţinut scai de adversari. De la Steaua au excelat, ca de obicei, Watson, Barac, Amis şi Everette, iar de la oaspeţi s-au remarcat Troupe, Turner II şi Kremen. Sfertul 1 s-a încheiat cu avantajul minim al Stelei, 28-27.

Sfertul al doilea a început excelent pentru oaspeţi, care au reuşit un coş de 3 puncte prin Troupe. Aruncarea lui Troupe a fost imitată imediat de Ikonic, care a punctat şi el de 3 puncte. Echilibrul a persitat pe toată durata sfertului secund. Niciuna dintre cele două formaţii nu s-a putut distanţa pe tabelă, ele mergând cap la cap. Totuşi, oaspeţii au terminat în avantaj sfertul secund, scor 22-21, dar scorul general după două sferturi a fost egal, 49-49, un scor care reflecta fidel ce s-a întâmplat pe teren.

Sfertul al trilea a fost de coşmar pentru stelişti. Acestora nu le-a mai ieşit jocul, iar mărturie în acest sens stau punctele din dreptul lor, doar 12 la număr. În schimb, gorjenii s-au descurcat ceva mai bine. Steaua a înscris primele două puncte prin Watson, dar Energia a egalat repede şi ulterior s-a distanţat. Rând pe rând, Sullivan şi Turner II au reuşit aruncări precise şi au adunat puncte importante în dreptul oaspeţilor. În ciuda sforţărilor lui Watson şi Nicoară de a se apropia pe tabelă, echipa din Târgu Jiu a fost mai tot timpul cu un pas în faţă şi a încheiat sfertul al treilea în avantaj, scor 15-12.

Sfertul al patrulea a fost cu adevărat electrizat, jucându-se pe muchie de cuţit. Când părea că Steaua se apropie de prima înfrângere a sezonului, gazdele au renăscut ca pasărea Phoenix şi au întors în cele din urmă rezultatul. Totuşi, Energia a fost în avantaj în mare parte din cele 10 minute ale acestui sfert, steliştii fiind nevoiţi să facă o cursă nebună de urmărire. Când mai erau 1.46 minute de joc, scorul era egal, 82-82. Apoi, steliştii au trecut la timonă, Watson aducându-i din nou în avantaj, 84-82. Acelaşi Watson şi apoi Barac au făcut 87-82, iar liberele transformate de Karpelesz de la olteni, când mai erau 42 de secunde de joc, nu au mai contat. Ultimul cuvânt l-a avut tot Steaua, care a mai punctat prin Tudor dintr-o aruncare liberă.

S-a terminat 88-84, un rezultat mare pentru stelişti, care rămân invincibili în Liga Naţională şi se menţin pe prima poziţie a clasamentului după nouă etape.

* FOTO: Răzvan Păsărică (fotoreporter totalbaschet.ro)

5 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    pacat
    Din nou am pierdut un meci pe care l-am controlat 37 de minute,in urma unui partial de 14-2 pentru gazde,ajutate mult de ... Nicoara. Nu mi-a placut niciodata de el si nici nu-mi va placea.Sunt subiectiv fireste, dar este un jucator mizerabil. Ca stil de joc. Extrem de norocos in ce priveste fnalizarea,dar mizerabil la recuperare. Daca ar juca undeva afara ar ramane in teren cel mult jumatate de meci,aici insa e erou. Impinge,trage, se milogeste la arbiri. Stiu ca vor sari multi in apararea celui mai "bun" roman,dar dovada ca nu este chiar atat de valoros este ca, desi este platit cu 7000 de euro pe luna,este platit in Romania,unde cei mai valorosi arbitri sunt Grigoras, Ciulin,Olaru,Faur, iar baschetul romanesc este condus de Tocmeala & Co. Bravo Virgile,va doresc sa jucati in Eurochallenge la anul. Si inca ceva: 10 lei biletul in jaful acela de sala? Ar trebui sa va fie rusine. Macar din cauza asta.

    cu 9 ani în urmă (29.11.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Oare ?
      Sa fim serioși , ați controlat un singur sfert, restul meciului a fost perfect echilibrat, dovada și scorul. Iar arbitrii au făcut și ceva greșeli, in ambele directii , însă nu a influențat scorul. Poate oboseala sa-si fi spus cuvântul, în nici un caz arbitrii !

      cu 9 ani în urmă (29.11.2014)
    • YMCA alin67:

      arbiytii
      Am zis eu ca au influentat scorul? Poate rezultatul,dar eu nu am zis asta. Eu am zis ca Nicoara a fost decisiv,iar meciul nu a fost perfect echilibrat,fiindca au castigat gazdele. Deja vu. Altfel,si greselile astea in ambele directii pot avea uneori efecte mai mari intr-una si mai mici in cealalta.Eu am vazut meciul live,fara reluari,dar ce am scris despre Nicoara nu are nevoie de reluari. Se vede si de sus,unde sta Virgil (era sa zic din avion).

      cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      JCN
      Chiar asa..10 lei biletul ? E prea scump domne, eu zic sa fie intrarea libera si sa mai dea si ate o punga de seminte la intrarea sala :)

      cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    • YMCA alin67:

      biletul
      Ai reusit sa fii spiritual. Eu sunt adeptul platirii biletului de intrare la orice spectacol,asa cum este si un meci de baschet. Am fost in aroape toate salile din tara. Am platit 10 lei la Mures,Cluj,Oradea,Timisoara, Medias,Sibiu (n-am mai fost de doi ani,dar voi merge in ianuarie),5 lei la Craiova,PLoiesti,Pitesti,dar si in cele mai neconfortabile macar auzi ce spune crainicul. Tu ai fost vreodata in sala Mihai Viteazul?

      cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!