Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby în Banat. "Urşi" vs "Lei", episodul doi!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
22.03.2013

LNBM

sâmbătă, ora 18:00

8-19 Fişa meciului 18-9

Sâmbătă, în Banat, are loc episodul doi al întâlnirii dintre BC Timba Timişoara şi BC Timişoara. Un duel local ce are loc pe prima scenă abia din acest sezon. Un meci între două formaţii prietene la nivel de conducere şi jucători, un debry prin prisma însemnătăţii acestui cuvânt şi un joc ce promite a fi spectaculos datorită numărului mare de jucători americani care vor fi pe parchet.

Timba-BC Timişoara din retur se anunţă altfel decât jocul din prima parte a campionatului. Cele două formaţii sunt destul de mult schimbate faţă de întâlnirea din toamnă. "Urşii" s-au închegat mai bine şi au ajuns să aibă şi chiar şi trei victorii consecutive în campionat, în timp ce BCT are un alt antrenor şi un jucător care a impresionat în toate meciurile de când a venit, Devon Downey.

BC Timba Timişoara a reuşit să învingă în ultimele runde Dinamo, Sibiul şi Miercurea-Ciuc. Elevii lui Bogdan Murărescu au căpătat mult mai multă încredere în jocul echipei şi se găsesc mai uşor pe parchet. În plus, Horton şi Brown par să fi atins forma pentru care au fost aduşi. Cei doi marchează în medie aproape jumătate din punctele echipei, dar în creştere e şi jocul lui Huckaby. Cei trei formează nucleul de bază al echipei. Timba e în continuare pe locul 13 şi e la o singură victorie de CSŞ Giurgiu, însă galben-negri au un program foarte greu în ultimele trei etape, cu jocuri în faţa lui BC Timişoara, Asesoft şi Gaz Metan. Timba încearcă să producă însă o surpriză sâmbătă seara.

BC Timişoara se luptă în schimb pentru un loc cât mai bun în privinţa play-off-ului. Alb-violeţii vin după succesul cu Gaz Metan şi caută să scape de oscilaţiile din joc. Srdjan Jovanovic spune că lucrurile s-au mai aşezat la echipă în ultima perioadă şi, cu toţi jucătorii apţi, aşteaptă o evoluţie foarte bună din partea elevilor săi. El va putea conta astfel şi pe Zlatko Jovanovic şi să încerce din nou jocul cu doi playmakeri. O tactică ce a pus în dificultate adversarii. Forma excelentă a lui Downey, jocul în creştere a lui Archie, dar şi revenirea lui Căpuşan pot aduce o rotaţie mai eficientă şi mai bună la BCT. În plus, Leii din Banat vor să fie în formă maximă pentru turneul final de Cupă şi ţinând cont că joacă în ultimele trei runde cu Timba, Giurgiu şi Farul îşi propun tot atâtea victorii.

În tur, BC Timişoara s-a impus în faţa Timbei cu 86-61.

Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00 şi va fi arbitrată de Alin Roşu, Cosmin Priscă şi Alin Dragoş.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!