Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby în subsolul clasamentului între BC Timișoara și Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.02.2016

Etapa cu numărul 2 dina faza a II-a a sezonului regulat din LNBM programează la Timișoara partida dintre Baschet Club din localitate și Gaz Metan Mediaș. Disputa dintre ultimele două clasate din LNBM este programată sâmbătă, 27 februarie, cu începere de la ora 18:00 la Sala „Constantin Jude” din Timișoara.

BC Timișoara și Gaz Metan se întâlnesc pentru a treia oară în acest sezon competițional. În precedentele două confruntări, formația bănățeană a avut câștig de cauză. Ultima confruntare a avut loc pe 30 ianuarie la Mediaș, iar elevii lui Nenad Mandic și-au impus punctul de vedere, impunându-se cu scorul de 99-87. De la acel joc, lotul lui Gaz Metan a suferit modificări. Aliaksandr Pustahvar și Mihai Gavrilă au părăsit formația de pe Târnava Mare și au venit Paul Graham, Uros Petrovic și Mirel Dragoste.

În ultima etapă, cele două echipe au obținut rezultate diferite. BC Timișoara a cedat pe terenul lui Phoenix Galați cu scorul de 80-76. De cealaltă parte, Gaz Metan Mediaș a obținut abia al treilea succes al sezonului după ce a învins pe teren propriu pe Dinamo București, scorul de 84-78

Partida de pe Bega este una extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării. BC Timișoara are un record stagional de 5 victorii și 18 victorie, pentru 28 de puncte în clasament, în timp ce Gaz Metan are 26 de puncte în urma a 3 victorii și 20 de înfrângeri. BCM U Pitești ocupă locul 10, ultimul care asigură prezența în ediția viitoare a LNBM, cu 29 de puncte. Așadar, atât timișorenii cât și medieșenii au nevoie de victorie pentru nu pierde contactul cu ultimul loc care permite menținea pe prima scenă a baschetului românesc.

Partida de sâmbătă dintre BC Timișoara și Gaz Metan Mediaș va fi oficiată de o brigadă de arbitrii formată din Laurențiu Grigoraș, Ciprian Ciocan și Amalia Marchiș.

foto: bctimisoara.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    La cum merg lucrurile Rovinariul retrogradează prima....nu cred ca regulamentul se chiar aplica...

    cu 8 ani în urmă (26.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!