Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby în Vest între lei şi urşi

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
14.12.2012

E derby în weekend în Banat. BC Timişoara şi BC Timba vor fi adversare pentru prima oară într-un meci oficial al echipelor de prima ligă. Leii din Banat sunt gazde în duelul cu urşii lui Bogdan Murărescu.

Timişoara ar trebuie să fie în sărbătoare mâine seară. Pe parchet vor fi cele două reprezentante ale oraşului în liga întâi. O echipă cu experienţă şi una cu dorinţă, un duel între doi dintre cei mai tineri antrenori din LNBF şi un meci ce nu ar trebui să divizeze oraşul în două tabere distincte.

BC Timişoara şi-a regăsit atmosfera plăcută din vestiar odată cu "promovarea" lui Srdjan Jovanovic pe scaunul de principal. Cu un alt discurs, sârbul e mai aproape de jucători, deşi nu ezită niciodată să ţipe atunci când e nevoie. Dacă lăsaăm deoparte jocurile din EuroChallenge, ultima imagine a Timişoarei în campionat rămâne cea din meciul cu Gaz Metan Mediaş din etapa trecută. Un joc în care bănăţenii au revenit incredibil, datorită în mare prestaţiei lui Zlatko Jovanovic pe final de joc. Leii din Banat au un bilanţ de 8-3 şi cu o victorie în faţa concitadinilor ar putea urca pe podium (n.r. au un meci mai puţin disputat). Alb-violeţii sunt favoriţi sâmbătă seara, dar trebuie să fie atenţi la modul cum abordeaza meciul. Srdjan Jovanovic anunţă că le va acorda respect maxim adversarilor.

BC Timba Timişoara e echipa mai mică şi mai săracă, dar care a crescut an de an. S-a călit în liga secundă, iar acum, cu o infuzie de jucători străini reuşeşte momentan să stea departe de locurile retrogradabile. Timba a ajuns la 4 victorii în campionat şi abordează meciul cu BCT fără presiune. Bogdan Murărescu spune că nu e derby, dar că va fi un meci în care fiecare echipă îşi va dori victoria. Deşi ambele joacă "acasă", antrenorul "urşilor" recunoaşte că elevii săi sunt cotaţi cu şansa a doua pentru că evoluează în... deplasare. Timba propune un cvartet de americani de la care speră să fie în formă maximă. Galben-negri nu sunt favoriţi, dar tocmai lipsa presiunii îi poate face să evolueze peste media lor.

Primul duel dintre cele două formaţii propune şi un aspect interesant: cu cine va ţine publicul timişorean? BC Timişoara şi-a câştigat în timp câteva mii de fani. BC Timba a atras multe simpatii în acest sezon şi a crescut de la 200-300 de fani în tribună până pe la 1000-1500. Un lucru e cert: sala va fi plină!

Rămâne aşadar să urmărim un duel interesant între două formaţii între care nu există rivalitate până la această oră, dar între care există orgoliul de a fi mai bun decât celălalt.

Partida dintre BC Timişoara şi BC Timba Timişoara va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00 la sala C. Jude. Meciul nu va fi televizat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!