Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul Ardealului se dispută sâmbătă, 17 octombrie

Paul Olar

Paul Olar
16.10.2015

Liga Națională

Etapa III

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Sâmbătă, 17 octombrie, ora 20:00

1-1 Fișa meciului 1-1

Derby-ul Ardealului își consumă sâmbătă, 17 octombrie, un nou episod. U-Banca Transilvania primește vizita celor de la CSU Atlassib Sibiu, într-o confruntare ce va demara la ora 20:00, în direct la postul de  televiziune Digi Sport.

Baschetbaliștii lui Marcel Țenter încearcă să își ia revanșa în fața propriilor fani, după ce au cedat disputa din etapa inaugurală cu Dinamo București. Ulterior, U-BT s-a deplasat la Mediaș, acolo unde a ieșit învingătoare, scor 87-72.

Deși medieșenii și-au adjudecat actul inaugural, Dykes și compania au dat semne de revenire, impunându-și ritmul pe parcurs. Americanul amintit a contabilizat 26 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții. Un joc bun a făcut și Rolland Torok, autor a 16 puncte.

Cu un bilanț de o victorie și un eșec se laudă și CSU Atlassib Sibiu. Sportivii pregătiți de Dan Fleșeriu au profitat de degringolada de la Timișoara, bifând primul succes stagional. Totuși, gruparea de pe malul Cibinului s-a recunoscut depășită săptămâna trecută de către Steaua CSM EximBank, scor 76-60.

Întorcându-ne la atractivul derby de mâine, trebuie să spunem că cele două rivale s-au duelat de 44 de ori în ultimii 10 ani. Bilanțul ține cu U-BT, care a ieșit triumfătoare din 27 de jocuri. De notat faptul că U-BT a dat piept cu Sibiul și în vară, cu ocazia unui amical susținut la Cheile Grădiștei. Atunci, jucătorii îmbrăcați în alb și negru au obținut un rezultat pozitiv.

Referitor la jucătorii ce vor fi pe parchetul Sălii Polivalente, observăm o confruntare între Filip Adamovic și Kevin Hardy. Baschetbaliștii amintiți reprezintă principalele guri de foc ale combatantelor,  din moment ce își ajută coechipierii cu peste 15 puncte în fiecare partidă. Totodată, Boris Lalovic evoluează pentru prima dată împotriva lui U-BT.

*Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu just me :

    hmm...
    Un meci total dezechilibrat care se va termina la o diferenta mare de puncte.

    cu 8 ani în urmă (16.10.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Greu
      Cel mai dezechilibrat derby din ultimii ani...

      cu 8 ani în urmă (16.10.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    clar
    Derby-ul ardealului e duminica.

    cu 8 ani în urmă (16.10.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Traditie
      Ia vezi un pic istoria echipelor si apoi convinge-te. BC Mures infiintata dupa 2000. Ce vorbim? 😀😀😀

      cu 8 ani în urmă (17.10.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ?
    Derby cu numele , doar. Din păcate , Sibiu cu mult sub Cluj , ca valoare !

    cu 8 ani în urmă (16.10.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Astept momentul in care putem spune ca in sfirsit echipa s-a autodepasit, dar se pare ca va fi f greu . se da prea mare credit unor jucatori care din pacate nu au valoare. Incep sa ma-ndoiesc de competenta bancii tehmice .ne-am saturat de experimente.....

    cu 8 ani în urmă (17.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!