Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul de tradiţie Steaua - Dinamo se joacă astăzi la Sala Polivalentă din Capitală

Eduard Popa

Eduard Popa
31.01.2016

steaua_dinamo

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va primi astăzi, de la ora 20:00, replica lui Dinamo Bucureşti în derby-ul de tradiţie al baschetului şi sportului românesc, în etapa a XVIII-a din Liga Naţională de Baschet Masculin (LNBM).

Steaua CSM vine după o victorie extrem de importantă, după prelungiri, în compania celor de la BC Mureş, scor 97-94. A fost prima victorie după patru înfrângeri consecutive pentru elevii antrenorului interimar, Claudiu Fometescu. Aceştia au obţinut în acest an doar două victorii în 8 partide, câştigând în LNBM cu CSU Sibiu, dar pierzând patru meciuri în LNBM şi două în sferturile Cupei României, în compania celor de la CSM CSU Oradea.

Nikola Malesevic, cu 29 de puncte,  şi Titus Nicoară, cu 20 de puncte şi 11 recuperări, au fost principalii contribuitori ai Stelei în victoria de la Mureş. De altfel Malesevic, adus în această seară în locul lui Aleksandar Rasic, a devenit principalul marcator al Stelei în LNBM cu 16,6 puncte înscrise în şapte partide din Liga Naţională şi un indice al eficienţei de +16,9. Bill Amis are un indice al eficienţei de +15,4, cu 11,6 puncte şi 6 recuperări, Marko Marinovic a strâns o medie 12,7 puncte, fiind cel mai bun pasator al echipei, cu 5,2 assist-uri pe mecci, în timp ce Titus Nicoară a adunat medii de 10,6 puncte şi 7,4 recuperări în LNBM.

Dinamo Bucureşti vine după o înfrângere ciudată la Craiova, unde au condus la pauză cu 9 puncte, dar au căzut inexplicabil în partea a doua şi au pierdut meciul, scor 86-76. Cel mai bun om al "Câinilor Roşii" la acea partidă a fost Pavel Marinov, cu 26 de puncte şi 5 pase decisive. Înainte de înfrângerea din Bănie, dinamoviştii câştigaseră trei partide consecutive în LNBM, plus turul disputei cu Energia Târgu Jiu în faza sferturilor din Cupa României.

Pavel Marinov este principalul marcator al dinamoviştilor, cu 15,8 puncte pe întâlnire. Bulgarul a mai adunat şi 4,8 recuperări şi 3,8 pase decisive. Marko Sutalo a strâns la rândul său 13,9 puncte pe meci, Noah Dahlman are şi el 13,8 puncte şi 6,9 recuperări pe întâlnire, în timp ce Nenad Sulovic a adunat 10,7 puncte şi 7,5 recuperări pe meci.

Cele două echipe sunt în acest moment vecine de clasament în LNBM. Steaua ocupă locul şase, cu 10 victorii şi 7 înfrângeri, în timp ce Dinamo se află pe locul 7, cu 9 victorii şi 8 înfrângeri.

Meciul disputat în tur, în Sala Dinamo, a fost câştigat de Steaua, scor 76-60. Marko Marinovic şi Gerald Lee au fost atunci cei mai buni marcatori ai Stelei, cu câte 14 puncte, în timp ce Marinov a avut 18 puncte pentru Dinamo. De atunci lotul Stelei a suferit însă numeroase modificări. Aleksandar Rasic, Ionuţ Drăguşin şi Denis Ikovlev au părăsit echipa, Gerald Lee s-a accidentat şi va rata tot sezonul, iar Levi Szijarto este accidentat pentru o perioadă destul de lungă de timp. În acelaşi timp Steaua i-a adus în iarnă pe Nikola Malasevic, Simas Galdikas şi Paul Graham. 

La începutul partidei steliştii vor retrage numărul 7 purtat de fosta legendă a "Roş-Albaştrilor", Alin Savu.  

Partida dintre Steaua şi Dinamo va fi arbitrată de Marius Ciulin, Ciprian Stoica şi Dragoş Stan, iar observator va fi Doru Vinaşi. Meciul se va disputa în Sala Polivalentă din Capitală, începând cu ora 20:00 şi va putea fi urmărit şi pe Digi Sport 3.

Sursa foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!