Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul etapei se joacă la Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.11.2013

7-1

Liga Națională

Etapa 8

Sala Antonio Alexe

duminică, ora 19:00

6-1

Etapa cu numărul 8 a Ligii Naționale de Baschet Masculin programează un duel de foc între CSM Oradea și CSU Asesoft Ploiești. Partida care va avea loc duminică (17.10), pune față-n față, ocupantele primelor două poziții ale clasamentului.

CSM Oradea își poate consolida fotoliul de lider în LNBM, cu o victorie în fața ploieștenilor de la CSU Asesoft. Echipa bihoreană are un record stagional de 7 victorii și o înfrângere. Oponenți de duminică au un parcurs asemănător doar că CSM a jucat în avans un meci din etapa a 11-a, pe care a câștigat-o în fața Farului.

Cele două echipe din fruntea LNBM sunt angrenate și în competiții europene. Din păcate ultimele partide jucate de CSM și Asesoft pe plan extren au culminat și cu înfrângeri. Formația antrenată de Cristian Achim a pierdut marți (12.11), pe teren propriu în EuroChallenge pe teren propriu, chiar în fața deținătoarei trofeului. De partea cealaltă CSU Asesoft Ploiești s-a înclinat în fața bulgarilor de la Lukoil Academic Sofia. CSM Oradea a pierdut ambele partide din EuroChallenge disputate până acum în timp ce CSU Asesoft are un record cu 2 victorii și 3 înfrângeri.

Totodată acest meci este o reeditare a semifinalei campionatului din sezonul trecut. Atunci CSU Asesoft Ploiești a reușit să trecă de formația bihoreană cu scorul de 3-1 la general. La meciul al seriei, câștigat la limită de Asesoft după prelungiri, au existat o mulțime de incidente printre care amintim faultul eliminatoriu al lui Burlacu plus un fault fluierat dubios de arbitrul Ciulin într-un moment cheie. Asesoft apoi și-a fructificat avantajul terenului propriu și a făcut pasul spre finală unde a cucerit titlul cu numărul 9.

Din 2005 încoace cele două formații s-au întâlnit de 25 de ori. Palmaresul direct este net favorabil prahovenilor care s-au impus în 21 de partide în timp ce CSM Oradea a câștigat doar 4 dueluri directe.

Dacă e să privim un potențial duel dintre doi jucători, care poate decide meciul, cu siguranță ne vom uita la Titus Nicoară și Dragan Zekovic. Ambii baschetbaliști sunt noi veniți la formațiile lor dar în pofida acestui fapt amândoi și-au lăsat amprenta asupra jocului echipei la care evoluează. Surprinzător până în acest moment Titus Nicoară este cel mai bun marcator al orădenilor cu o medie de 15.5 puncte pe meci în timp ce Zekovic ocupă aceiași postură în cadrul echipei sale cu 17.8 puncte pe meci. De asemenea cei doi sunt și cei mai eficienţi oameni ai echipelor lor la capitolul eficiență. Totuși Titus Nicoară are un mare plus la capitolul recuperări unde are 9 mingi prinse la panou pe meci în timp ce Zekovic are doar 5.8. Așadar duelul extremelor de forță poate cântări mult în economia partidei.

La nivelul băncilor tehnice avem o dispută la fel de interesantă. Cristian Achim, un tehnician tânar care mereu își așează jucătorii în teren precum piesele pe tabla de șah și Vladimir Arnautovic, un antrenor titrat care se bazează pe un lot valoros și pe forța grupului.

Brigada de arbitrii care oficiază acest meci este formată din Alexandru Olaru, Ciprian Stoica și Laszlo Bukurești. De remarcat este faptul că Ciprian Stoica a fost oficial și la singura înfrângere a CSM-ului din acest sezon de la Craiova, în timp ce Laszlo Bukurești a arbitrat partida pierdută de Asesoft la Mediaș.

Partida de duminică, 17 noiembrie, va începe la ora 19:00 și poate fi urmărită în direct la Digi Sport.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Cine arbitreaza?

    cu 10 ani în urmă (16.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    continuare
    Nu pot sa cred ca nu l-au adus pe Ciulin!!! Se vede ca inca nu pun pret pe campionat!

    cu 10 ani în urmă (16.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    ciulin
    ... nu a avut curajul... si asa ploiestenii isi vor primii portia meritata de decibeli! cu ciulin ar fi fost mult amplificata!

    cu 10 ani în urmă (16.11.2013)
    • CSM CSU Oradea bosdebos:

      iubitul nostru Ciulin
      sezonul de furat e in playoff, deci nu va bucurati prea mult

      cu 10 ani în urmă (16.11.2013)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ???
    Hai sa fim seriosi, eu cred ca CSM Oradea chiar nu are de ce sa se planga de arbitraj ! Ii vede D-zeu. Digi stie de ce ! Lasati-i pe altii sa se planga ....

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ????
    Doar in meciurile cu Asesoft ne plangem!!!!! Ghita si Iacobescu stiu de ce!

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!