Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul județului Sibiu își va consuma primul episod din acest sezon

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.11.2015

Cele două echipe ale județului Sibiu se întâlnesc pentru prima dată în acest sezon, într-un derby al orgolilor. Gaz Metan Mediaș este gazda primului joc din acest sezon în care întâlnește pe CSU Sibiu. Partida dintre cele două echipe este progamată sâmbătă, 21 noiembrie cu începere de la ora 18:00 la Sala Sporturilor din Mediaș.

Partida din etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin pune față-n față două rivale cu stări diferite de spirit. Gaz Metan traversează o perioadă nefastă, în care a acumulat 5 înfrângeri la rând, în timp ce CSU Sibiu și-a găsit cadența și a bifat 4 victorii consecutive.

Gaz Metan Mediaș nu regăsește chiar dacă au trecut deja 8 etape din noul sezon. Jocul defensiv al echipei lui Mihai Popa a suferit mult până acum , iar Gazul are o medie de peste 90 de puncte primite pe meci. În ultimul meci, jucat tot acasă, echipa medieșană a pierdut cu scorul de 93-75 în fața Stelei CSM EximBank.

De partea cealaltă, CSU Sibiu a făcut ajustările necesare după startul de sezon și a ajuns să fie cea mai în formă echipă din Liga Națională. Harrison și Mijajlovic au ajuns pe parcurs în lotul lui Dan Fleșeriu și au avut un impact imediat. Conducătorul de joc sârb a ajuns rapid cel mai bun pasator al echipei cu o medie de 5.0 asist-uri pe meci.În ultima etapă, echipa de pe malurile Cibinului a câștigat pe teren propriu în fața lui SCM U Craiova cu scorul de 85-78.

Derby-ul județului Sibiu oferă un echilibru perfect între Gaz Metan și CSU Sibiu, fiecare echipă având câte 13 victorii din 2005 încoace. În sezonul trecut, echipa de pe Târnava Mare  a câștigat ambele partide din sezonul trecut, 77-74 la Mediaș după un buzzer-beater al lui Gediminas Navickas și 74-58 la Sibiu.

Partida de la Mediaș se anunță una mai mult decât interesantă. Un asemenea meci poate oferi jucătorilor o adrenalină cu care își pot depăși nivelul obișnuit de joc. Nici spectacolul din tribune nu trebuie neglijat, întotdeauna acest duel trezind mari orgolii în rândul suporterilor ambelor echipe.

Jocul dintre Gaz Metan Mediaș și CSU Sibiu va arbitrat de o brigadă formată din Bogdan Podar, Alexandru Anica și Dragoș Barbu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!