Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul Olteniei, mai aprig ca niciodată

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.12.2012


Liga Națională

Etapa 11

Sala Sporturilor Tg-Jiu

miercuri (05.12), ora 19:00

 



Fișa Meciului

 

Etapa a 11-a a Ligii Naționale Masculine a rezervat pentru acest mijloc de săptămână un duel aprig disputatat în Sala Sporturilor din Tg-Jiu. Astfel, miercuri, 5.12, cu începere de la ora 19.00, echipa Energiei Rovinari va ține piept rivalei sale SCM Craiova în cadrul derby-ului oltenesc.

Formația gorjană revine pe teren propriu învingătoare după ce la sfârșitul săptămânii s-a impus în fața celor de la CSM București. Trupa lui Slobodan Nikolic a bifat cea de-a 7-a victorie stagională la scorul de 96-89, într-un meci în care a condus cap coadă. Astfel, gruparea din Tg-Jiu se află printre cele 7 formații cu un total de 17 puncte și un bilanț pozitiv de 7 reușite și doar 3 eșecuri, fiind o candidată serioasă în bătălia aprigă pentru play-off.

De cealaltă parte, SCM Craiova și-a continuat parcursul surprinzător și în etapa trecută, etapă ce a reprezentat un exemplu concludent în ceea ce privește nebunia acestui sezon competițional. Elevii Andelko Mandic au câștigat încă o dată în casa cea noua, de data aceasta victimă sigură fiind BC Timișoara. Aceștia nu numai că au înregistrat o a 7-a victorie, însă au reușit să își adjudece partida la un scor neașteptat de 83 la 70. În prezent, echipa craioveană se afla în aceeași poziție ca și adevrsara sa de mâine, fiind o aspirantă sigură la primele 8 poziții. 

Meciul în sine va fi cu siguranță unul în ton cu prestațiile celor două protagoniste de până acum și deși istoricul confruntărilor consemnează 6 victorii pentru echipa gazdă, respectiv doar 2 pentru cea vizitatoare, deznodământul partidei nu este nici pe departe unul previzibil.

În timp ce Energia va avea la dispoziție întreg lotul, exceptându-l însă pe Viorel Mocanu, de la echipa craioveană va absenta încă o dată Ivan Miskovic, acesta fiind diagnosticat în cursul zilelor precedente cu ruptura musculară

Astfel, Louis Darby și compania vor înfrunta o rivală puternică ce a reușit să depășească așteptările tuturor până în prezent. Rămâne însă de văzut care dintre cele două echipe va reuși să își folosească mai bine atuurile și să își mascheze slăbiciunile încât să se impună și să obțină un avantaj în ierarhia generală.

Partida va fi oficiată de cei trei arbitrii Doru Vinași, Mircea Șerban și Nicolae Dragoș, observator din partea Federației fiind delegat Mihai Caraion.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!