Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul pentru locul întâi se joacă sâmbătă în Capitală

Eduard Popa

Eduard Popa
01.04.2016

steaua-oradea

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va primi sâmbătă vizita celor de la CSM CSU Oradea în duelul primelor două clasate din clasamentul Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Elevii lui Claudiu Fometescu au pierdut etapa trecută primul loc după înfrângerea în deplasare în compania celor de la SCM U Craiova, scor 95-88. Marko Marinovic a reuşit în respectiva partidă 21 de puncte şi 8 pase decisive, în timp ce Porter Troupe a înscris 21 de puncte şi 6 pase decisive, Titus Nicoară 17 puncte şi Bill Amis 12.

În ciuda acestei înfrângeri steliştii au o a doua parte a sezonului impresionantă, cu 12 victorii în 14 meciuri şi şase meciuri consecutive câştigate pe teren propriu. Graţie acestor performanţe elevii lui Claudiu Fometescu se află pe locul doi în clasamentul LNBM, cu 21 de victorii şi 9 înfrângeri.

De partea cealaltă CSM CSU Oradea a câştigat pe teren propriu în compania celor de la BC Mureş Târgu Mureş, scor 73-64 şi a revenit pe primul loc în LNBM. Salih Nuhanovic a fost cel mai bun om al bihorenilor, cu 16 puncte, în timp ce Radovan Markovic a înscris 15 puncte iar Martin Zeno şi Sean Barnette câte 10 de fiecare.

Graţie acestei victorii CSM CSU a profitat de pasul greşit al Stelei şi a recucerit primul loc în clasamentul LNBM, cu 22 de victorii şi 8 înfrângeri. Cu toate acestea elevii lui Cristian Achim nu traversează neapărat o formă prea bună. În ultimele cinci meciuri au pierdut trei partide, toate la limită: 81-77 cu U Craiova, 87-85 pentru U BT Cluj şi o înfrângere usturătoare, 84-82 după prelungiri, pe teren propriu cu Steaua CSM. Porter Troupe a fost eroul Stelei în acea partidă. Americanul a înscris 30 de puncte, cu 6 din 11 de la 3 puncte. Pentru bihoreni a fost Sean Barnette cu 18 puncte în timp ce Will Franklin a reuşit un double double, 17 puncte şi 10 pase decisive.

A fost cel de-al cincilea duel dintre cele două echipe în acest sezon. În precedentele întâlniri din campionat Steaua şi Oradea şi-au împărţit meciurile, fiecare câştigând pe teritoriul celeilalte: Oradea a câştigat în Capitală 72-68 în timp ce Steaua a câştigat pe terenul bihorenilor 79-77, în urma unei ultime prestaţii fabuloase a lui Aleksandar Rasic în tricoul roş-albastru. Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în Cupa României, unde bihorenii au eliminat Steaua în optimi câştigând ambele manşe, scor 77-76 şi 76-72. Această eliminare a dus la demiterea de pe banca tehnică a roş-albaştrilor a tehnicianului Hristu Şapera.

Per total cele două echipe au jucat împreună de 16 ori, cu Steaua câştigând de nouă ori şi CSM CSU Oradea de şapte.

Meciul dintre CSM CSU Oradea şi Steaua CSM Eximbank Bucureşti se va juca sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 20:15 la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul din Capitală. Partida va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 3.

*foto: ebihoreanul 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!