Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul primei etape se joacă la Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.10.2012

 Liga Națională 
 Etapa 1 

 DigiSport 2 
Arena Antonio Alexe, Oradea
ora 20:00

Una dintre atracțiile începutului de sezon în Liga Națională de baschet masculin se va derula în cursul serii de duminică (07.10), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Locul 5 în ediția precedentă de campionat și totodată una dintre cele mai omogene echipe din România la ora actuală, CSM Oradea, primește vizita formației care a cucerit două trofee pe parcursul anului 2012, deținătoarea cupei și supercupei, BCM U Pitești.

Confruntarea prezintă un inters sporit în condițiile în care cele două au avut un start de sezon excelent. CSM a câștigat turneul de Cupa României de la Sibiu în manieră convingătoarea, în vreme ce BCM U s-a impus în SuperCupa României, în pofida faptului că nu i se acordau prea multe șanse de victorie în fața campioanei în exercițiu. Așadar, putem vorbi despre o partidă ce aduce față în față două formații în formă sportivă chiar la început de sezon.

Desigur există și deosebiri. Oradea mizează pe continuitate la nivelul lotului de jucători. Practic formația ardeleană a schimbat patru jucători, însă doar unul dintre cei care au părăsit echipa a făcut parte din rotația de bază. În schimb, au venit doi jucători, unul dintre ei chiar de la adversara din prima etapă. De asemenea, consemnăm o revenire îndelung așteptată, însă de bun augur pentru roș-albaștri.

De cealaltă parte, Pitești a schimbat serios. A păstrat trei dintre cei patru jucători autohtoni cu un rol semnificativ în timpul meciurilor. La capitolul jucători străini, violeții s-au despărțit de trei jucători, toți cu bogată experiență în România (însumând între ei 13 sezoane), în locul acestora fiind aduși cinci oameni. Fiecare cu un rol deosebit de important. Trei dintre ei se află la primul angajament în țara noastră.

Un alt aspect extre de important într-un meci de baschet, dar cu amploare și mai semnificativă în duelurile Oradea - Pitești din ultimii ani, se referă la băncile tehnice. Este unul dintre puținele confruntări de mare rafinament tactic ce implică doi antrenori români. Confruntările dintre Cristian Achim și Tudor Costescu s-au derulat întotdeauna sub semnul suspansului, cea mai mare diferență consemnată fiind de șase puncte. Au fost însă patru meciuri încheiate la diferență de un singur coș, scorul general fiindu-i favorabil lui Achim, cu 3-2.

Oradea are două semne de întrebare. Este vorba despre absenții turneului de cupă: Laci Lazar și Gedi Navickas. Dacă primul ar putea fi echipat, balticul nu va juca aproape sigur. Astfel, CSM-ul, deși are 7 străini, nu va trebui să-și facă griji dacă a făcut alegerea potrivită pentru acest meci din perspectivă efectivului de sportivi străini. În schimb, BCM U Pitești a renunțat la Bojan Radetic în ultimul moment și astfel are șase jucători străini.

Meciul de la Arena Antonio Alexe, transmis în direct la Digi Sport 2, cu începere de la orele 20:00, va fi oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Doru Vinași, Marius Ciulin și Bodgan Podar.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!