Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă derby-ul României cu U-BT Cluj-Napoca

CSM Oradea câștigă derby-ul României cu U-BT Cluj-Napoca

Astăzi, 18 martie, Sala Polivalentă din Oradea a găzduit derby-ul etapei a 22-a dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bogdan Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden Jr.

U-BT Cluj-Napoca: Nemanja Gordic, Nandor Kuti, Leonardo Meindl, Jalen Jones, Emanuel Cățe

Primele puncte ale jocului au fost înscrise de Meindl. La celălalt panou, Neal a pătruns și a dat replica, dar același Meindl a dus scorul la 5-2. Jones și Meindl au mai reușit fiecare câte un coș de la distanță, dar și gazdele au fost extrem de eficiente din interiorul semicercului și, după patru minute, scorul era 11-11. Au urmat opt puncte consecutive marcate de Gordic, iar Cristian Achim s-a văzut nevoit să ceară time-out. După reluarea jocului, Neal a înscris printr-o acțiune extrem de frumoasă și apoi Nikola Markovic și-a apropiat echipa la trei puncte de adversari. Roș-albaștrii au început să înscrie tot mai bine de la distanță, scorul a devenit 24-21 pentru CSM Oradea și Mihai Silvășan a solicitat un timp de odihnă. Gordic a continuat să evolueze excelent, în timp ce bihorenii au recuperat foarte bine în atac, astfel că, la finalul actului inaugural, scorul era 26 la 26.

Revenit pe teren după o absență de două jocuri, Kasey Shepherd a marcat primul coș al sfertului secund. Tarolis, Markovic și Bostic au răspuns pentru orădeni, iar scorul a devenit 35 la 28. Silvășan a cerut un nou time-out și, în timp ce mergea spre bancă, Guzman a fost provocat de Markovic. Cubanezul a sărit imediat la bătaie și nu a putut fi opri de nimeni, deși au încercat și Milorad Perovic, și Adrian Resteman și alți coechipieri de-ai săi. Arbitrii l-au descalificat pe Guzman și i-au acordat un fault tehnic lui Markovic. În timp ce mergea spre vestiar, baschetbalistul lui U-BT a continuat să fie extrem de nervos și a șutat o minge în tribune, fiind nevoie de intervenția lui Andrija Stipanovic. Starea de nervozitate s-a resimțit în jocul alb-negrilor, în timp ce gazdele au profitat de această situație pentru a se distanța pe tabelă. Totuși, pe final, oaspeții au mai recuperat din diferență și, la pauză, scorul era 50 la 43 pentru CSM Oradea.

După revenirea de la vestiare, clujenii au avut câteva șanse de a marca însă au punctat o singură dată, pe contraatac, prin Jones. La celălalt panou, Tarolis a înscris doar una din cele două libere primite, urmând apoi alte două puncte izbutite de Jones. Bihorenii au comis o serie de greșeli în atac, iar adversarii au profitat și au egalat la 51. Apoi, Meindl a înscris o triplă și Achim s-a văzut nevoit să ceară time-out. După câteva minute mai echilibrate, alb-negrii au reușit să se distanțeze la șase puncte, 61-55, însă au urmat câteva greșeli comise în ofensivă, și orădenii s-au apropiat din nou la o posesie. În cele din urmă, la finalul sfertului al treilea, U-Banca Transilvania conducea cu 63 la 61.

Jones și Patrick Richard au înscris primele puncte ale actului decisiv, urmate de un coș din apropierea panoului izbutit de Markovic. „Studenții” au comis o mulțime de turnoveruri în această perioadă, însă elevii lui Achim nu au profitat de ele. La jumătatea sfertului patru, Neal a legat câteva faze excelente și CSM Oradea a egalat la 67. Pat Richard și Josh Bostic au marcat fiecare câte o triplă, iar scorul a rămas echilibrat. Cățe a dominat sub panoul advers, izbutind să recupereze în nenumărate rânduri și să ofere mai multe posesii echipei sale. Apoi, după un tehnic acordat pivotului român, roș-albaștrii au înscris patru puncte și CSM Oradea la două puncte, 76-74, cu 45 de secunde rămase. Cu 24 de secunde până la final, Silvășan a cerut time-out, elevii săi având la dispoziție ultima posesie a meciului. Bostic a izbutit să îi fure mingea lui Richard, iar Cățe l-a faultat pe americanul bihorenilor, fiind sancționat cu antisportiv și eliminat. Bostic a transformat ambele libere și CSM Oradea a reușit să câștige derby-ul cu U-BT Cluj-Napoca: 82-74.

Liderii gazdelor au fost Erick Neal (24 de puncte, 8 pase decisive), Nikola Markovic (18 puncte, 6 recuperări), Josh Bostic (14 puncte) și Donatas Tarolis (11 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Emi Cățe (16 puncte, 11 recuperări), Nemanja Gordic (15 puncte, 8 pase decisive), Leo Meindl (13 puncte) și Kasey Shepherd (10 puncte).

Datorită acestei victorii, Leii-Roșii ajung la un bilanț de 12-1 și se află pe primul loc în Top 10. În schimb, alb-negrii au 11 victorii și 2 înfrângeri și ocupă poziția secundă.

Săptămâna următoare, CSM Oradea va juca, pe teren propriu, cu FC Argeș Basketball și, în deplasare, cu CS Rapid București. În schimb, U-BT Cluj-Napoca are programate trei jocuri: miercuri, 22 martie, cu Prometey, vineri, 24 martie, cu SCM Timișoara, și duminică, 26 martie, cu CS Dinamo București.

*foto: Marian Sterea - Facebook

61 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Felicitări Oradea
    Felicitări pentru fair-play sportiv. Felicitări Sere, felicitări Achim. Ați știut cum să pregătiți șicanele de la începutul meciului la Guzman. Felicitări brigăzii de arbitrii care mai ales în ultimul minut au ajutat Oradea să câștige meciul. Rușine să vă fie.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Nu esti corect
      Nu am vazut pe reluare, am fost in sala. Dar pot sa-ti zic ca Guzman era pus pe scandal inca de la incalzire. Nu e prima oara cand are iesiri dintr-astea. Apoi, nici cu Silva nu mi-e rusine. Daca staff-ul comenteaza mereu, de ce nu ar face-o jucatorii. Eu cred ca trebuie sa stii si sa pierzi.

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Felicitari Cluj
      Felicitari pentru cum ati raspuns sicanelor. Unde ti s-a parut ca staff-ul tehnic al Oradiei a sicanat pe undeva? Doar Nikola Markovic a sicanat. Si foarte bine a facut. A primit antisportivul meritat la faza aia. La fel cum Guzman a primit eliminare si probabil suspendare cateva etape. It's all good.

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Felicitări Oradea
    Felicitări pentru fair-play sportiv. Felicitări Sere, felicitări Achim. Ați știut cum să pregătiți șicanele de la începutul meciului la Guzman. Felicitări brigăzii de arbitrii care mai ales în ultimul minut au ajutat Oradea să câștige meciul. Rușine să vă fie.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      felicitari
      sper sa nu incepeti si voi ca si sibienii sa ziceti ca sunteti furati de arbitri cind pierdeti. ar fi pacat

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Ioane
      Uită-te pe Youtube doar la finalul meciului.

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Silva face spume?
    Și eu fac! 😡 Eu scoteam echipa de pe teren,cu toate consecințele.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      felicitari
      ai uitat sa-l feliciti pe Silvasan. Mare om mare caracter

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    Raspunde
  • uplifter :

    Oradea Cluj
    Un meci de clasa pt Romania, stricat partial de imbecilul de Guzman. Daca l-am dat afara pe Taylor pt ce a facut, sper ca maine sa-l facem pachet pe Guzman cu destinatie definitiva.
    Puteam sa catigam meciul, dar echipa a aratat mult prea multi nervi, bineinteles semanati de istericul de Silvasan, care nu va ajunge antrenor din niciun punct de vedere, oricat se incapataneaza sa-l tina acolo ... ma rog.
    Peste toate, eu imi mentin parerea ca vom iesi campioni. Cu Stipanovici in teren, vom avea mai multe solutii. Sunt foarte curios daca la Bircevic este doar o lipsa de motivatie sau si altceva. In continuare Petrica sufera in joc pt ca nu mai are in echipa rolul esential din sezonul trecut. Cat a fost Taylor am inteles, acum insa nu se leaga.
    Excelenta si atmosfera in tribune, una care clar trebuia traita live de oricine care iubeste baschetul.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Guzman
      A fost provocat. Păcat că trecem cu vederea așa ușor. Și în ultimele minute când arbitrii au fost pro Oradea? A fost foarte clar. Se poate revedea meciul pe Youtube.

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • Teodor22:

      Guzman
      A intrat pe teren si i-a dat jucatorului de la oradea o palma. Si daca a fost provocat ce? Nu e primul si nici ultimul. Faptul ca esti slab psihic e si asta un factor. ,,trash talkul,, sau provocatul se intampla in toate sporturile, chiar si la nivel inalt. Nu are nicio scuza sa reactioneze in halul ala. A mai avut iesiri de genul si in alte meciuri( chiar si la tg mures voia sa sara la bataie cu goran martinic, care are o cariera de 10 mai valoroasa ca a lui). Este un jucator lipsit de respect si foarte arogant. Sa sutezi mingea in tribune arata ca are iesiri nervoase ca ale unui copil de 5 ani.

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • Benjamin:

      Guzman
      Eu sincer sper sa-l mai tinem macar vreo 2 ani :)

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Teodor22
      A raspuns foarte bine. Ce daca l-a provocat? Fiecare gest are consecinte. Markovic si-a luat antisportiv, dar a obtinut ceva mai bun. A castigat duelul psihologic. Cubanezul umflat de steroizi este, in schimb, un pericol public

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • Drogo:

      Provocat?
      Apropo de reluarea meciului, poate ar trebui sa vezi ce face Guzman la minutul 56:55, înainte de respectiva provocare. Oare acea palmă nu e de antisportiv?

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Degeaba
    Te plimbi prin Europa ca atunci când ai asemenea meci arbitrii tai îs cum îs. Pana una alta nu-i pb de înfrângere dar nu așa. Primul fault antisportiv la guzman nu tare a foat cu tot cu citirea lor de pe ce ecran. Apoi al doilea cred ca e vina lui plus reacția jucătorului nostru. Cumva s-a lovit de markovic și apoi a sărit ca aprins. Hosule ești o mizerie de comentator așa pe scurt sa nu zic mai multe.Păcat ca pe prima nu a comentat Petrescu. Mitrovic alt semiretard pe care de îl lua Silva pe sus nici izmene nu rămâneau de el. Cel mai calm: bircevic:)). Nu îmi dau seama de ce a primit la 76-74 antisportiv cațe și nu fault Petrica. Dar las pe alții sa judece. Comentatorul deja o vede campioana pe Oradea cu textele lui. Orgasm in direct avea.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Markovic ii pune piedica. Da nu trebuia sa sara la bataie…

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • ovidel:

      ahile89: Comentator si fault tehnic Cate
      Nu stiu cine a trasmis meciul, dar daca a fost GigiSport nu ma mira, comentatorul lor intotdeauna a fost pro-Oradea (Digi parca era sponsorul lor, poate inca e). Nu e profesionist, nu-mi place, dar pot sa trec peste asta (bine ca-l transmit, chiar si cu un comentator partinitor), oricum omul (daca e Hossu-Longin) are afinitati si catre Steaua si pe vremuri Ploiesti. Sa fie sanatos :)

      Cate a luat tehnic pentru ca dupa ce i-a pus un capac la "ala micu' de la Oradea" a venit inspre galeria noastra si a ridicat mainile sus, cerând incurajari (cum mai fac si Stipe, Meindl sau Petrica la Cluj) din tribuna. Una dintre putinele iesiri emotionale ale lui Emi, un tip foarte echilibrat si cerebral (tot respectul pentru el, unul dintre putinii de la noi care se comporta profesionist in orice situatie, nu protesteata aproape niciodata, nu reactioneaza agresiv indiferent de situatie). Un exces de zel din partea arbitrilor sa-i dea tehnic, dar sunt acoperiti de regulament (desi, daca eram arbitru eu n-as fi facut-o, tocmai pentru ca Emi nu este un "client consacrat" al arbitrilor, nu i-as fi dat in cap la prima iesire emotionala)

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Cate
      A luat tehnic deoarece dupa primele gesturi de incurajare, lucru normal pt mine, facut si de Meindl, fara sa ia tehnic, deci Cate a fost avertizat de arbitru sa nu mai faca, s-a intors a mers spre cos citiva pasi dupa care a revenit si a inceput dinou gesturile moment in care ia tehnicul. Deci dupa ce i s-a atras atentia sa nu mai faca gesturile, spiritele fii d deja incinse.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Nu mi-a iesit pronosticul .
    Clujeni se vor plinge de arbitraj, oradenii de nervozitatea clujenilor. Dar :
    - Guzman eliminat corect, dar provocat clar de Markovic.
    -Gordic PETARDA ! Ca in ultimele meciuri inscrie mai putine puncte decit mingi pierdute.
    - Shepherd semi-petarda, dar cu circumstanta ca vine dupa accidentare, da 3 puncte apoi 2 pase pentru contra-atacul adversarilor ( fructificate )
    - Bircevici, NUL din ianuarie incoace cind probabil a aflat ca nu i se prelungeste contractul.
    - Meindl cel mai slab joc la U-BT.
    - J James bine in aparare, multe ratari in atac.
    - Cate , joc bun ( singurul ) eliminat absolut pe nedrept. Curcile din gradina lui faur cred ca se tavalesc pe jos de ris chiar si acum la ora somnului.
    - Petrica de la care asteptam ca pe fina =l sa calmeze jocul, pierde si el 2 mingi decisve, dar pe asamblu se vede revenirea de forma.
    Oradea joc pragmatic, excelent in sfertul 2. Au aratat ca o echipa, probabil mai putin Holt si Bobe. Daca si Tarolis era in forma probabil pierdeam la 15 puncte.
    Arbitrajul, cu acoperirea "normala in regulament" as spune aproape decisv ( daca nu erau tehnicile obisnuite la banca , corect acordate ). Asa ca "multumita" nervilor in loc sa pierdem la 3-4 puncte, am infrint la 8. SA dai tehnic pentru ca faci semn la imbarbatare la galeria proprie asta numai in mintea unui faur si stoica cred ca se poate concepe. Dar repet, au acoperire regulamentara, ca pe directia galeriei precis era vreu stevard sau altcineva din Oradea. :) . Nu mai conteaza pasii ( e drept facuti in genunchi a lui Neal, aici pe final la 3 puncte pentru Oradea ). Iar antisportivul la Gordic probabil visat, in schimb piedica lui Cate n-au vazuto. Ultima faza la fel de cascadorii risului, dar nervii lui Petrica si Silvasan au anulat orice comentariu.
    La final doar atit as mai remarca : chiar nimeni din staff-ul Clujului nu a sesizat apararea agresiva, care a trecut apoi ( cu sprijinul lui Meindl si Guzman ) in provocari pe fata ( Bobe, Marcovic ). Gestul secundului de la Oradea chiar nu merita comentat, ca oricum am pierdut.
    Concluzie : abia astept sa terminam campania europeana si sa ne vedem de treaba, ca uite cum ne poate scapa titlul printre degete. Mai cu accidentari, mai cu forma execrabila, mai cu un faur...

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      titlu
      titlu e tot al vostru, ca aveti echipa mai buna pius intrati si voi in ritmul de un joc pe saptamina ca deplasarile conteaza

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Pai da
      dar in play-off nu prea se joaca la ritm de saptamina. Aici e problema. Iar la U-BT vad o indirjire ( ca sa nu spun altceva ) de multe ori prost inteleasa, in jocurile cu Oradea. Daca revedem sa zicem meciurile din ultimii 5 ani, o sa observam ca 90% s-au pierdut pe nervi, de la inceput pina la sfirsitul jocurilor.
      Accept ca te enerveaza si arbitrii, dar acum i-am vazut prima data pe faur ( repet, pentru mine sete metrul etalon al prostiei in arbitraj ) si stoica ?
      As fi preferat astazi ( si probabil in lot complet asa se intimpla ) sa "abordam" meciul cu " nasul pe sus " ca doar tocmai ce am cistigat Cupa in finala cu Oradea.

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      nervi
      asta ar fi avantajul nostru sa jucati nervosi. Dar principalul vinovat e Silvasan, care cu toata stima pt cariera de jucator, ca si caracter e doar o treapta mai sus decit urlacu asta in conditiia in care el nu a fost provocat nici jumate fata de Burlacu

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Hmmm
      Legat de analiza, poate ca adversar vad altfel lucrurile, pentru ca mi-a fost frica de anumiti jucatori, dar Meindl si cand joaca prost, joaca bine. Azi ne-a dat doua de 3 exact cand a contat, cum fac marii jucatori. Cate imperial, JJ bataios rau. P Rich ne-a fript foarte putin din fericire, iar Bircevic deloc. Ingratul probabil va fi suspendat. Un lucru nu am vazut. Cate sigur a facut semn spre galeria voastra? Atunci tehnicul a fost cam degeaba, desi a intrat un pic in arbitru. In rest, jocul lasat foarte fizic. Faptul ca Bostic nu a fost sanctionat cand i-a luat mingea lui P Rich mi se pare cumva normal pentru cum s-a arbitrat, unde si clujenii s-au aparut cu doua maini pe om si nu au primit blocking foul la mai nimic. A fost unfortunate pentru voi ca a contat atat steal-ul lui Bostic. Si inca ceva, ce a facut secundul Rade Markovic? Ca eu nu am vazut mare lucru

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    da...
    Primul antisportiv ar fi trebuit sa il ia guzganul, chiar la prima faza cand a intrat pe teren si i-a aplicat o palma lui Markovic... de acolo a pornit totul...

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Guzman
      a urmat un clinci cu Bostici. ar trebui dus la un control antidoping. daca a luat ceva ar avea macar motiv pt comportament

      cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    La ce cadere am avut in sfertul 3 putem spune ca , Clujul s-a batut singura din cauza nervozitatii acumulate. Pe Guzman il inteleg, ca atata poate, dupa cum am spus si anul trecut, un comportament grobian inca de la incalzire, dar alde Jones si Cate vad ca s-au gripat de la banca. O banca care, vrei nu vrei, a schimbat vrei 2 decizii prin semne catre madmoizel Stoica. Aia e, probabil pierdem noi la Cluj si cine face pas gresit pana atunci pierde terenul propriu. Un ultim aspect de punctat e ca a fost primul meci in noua sala care a semanat cu ce era pe vremuri la Alexe.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Meci
    Încrâncenat, cu o prima repriza foarte buna făcută de ambele echipe. Nu știu dacă am mai văzut Clujul cu 6 din 6 la 3pcte în primul sfert!
    Referitor la arbitraj, a fost în nota obișnuită. Înțeleg supararea clujenilor dar mie nu mi s-a părut ca arbitrii au influențat decisiv jocul. Sa o iau pe rand:
    1. Antisportivele și eliminarea lui Guzman : perfect meritate. Nu el a fost provocat ci invers. A început de la încălzire când făcea alergările în fata bănci Oradiei când toată echipa lui era în terenul advers. Acolo a avut primul schimb de replici cu Markovic, secundul lui Achim. După palma primita era de așteptat ca Markovic jucătorul sa reacționeze pt ca asa e el. Însă ce a urmat nu vreau sa mai vad pe nici un teren de baschet. Zici ca era nebun. Dădea cu pumnii în neștire, indiferent de cine era în fata. După eliminare a vrut sa tragă un șut cu mingea către spectatori (noroc cu Stipsnovici). La ieșirea din sala a lovit nervos balustrada de lângă majorete iar una din fete s-a speriat și cred ca a făcut atac de panica pt ca au mers cei de la Smurd s-o facă sa-si revină (sunt fete de 13-14 abi). Dacă e într-adevăr echipa de clasa atunci Clujul ar trebui sa-l pună pe liber. M-as mira însă pt ca în loc sa-si calmeze jucătorul Silvasan și Cuic săreau la bătaie. Cum sa faci asa ceva? În primul rand sunt sportivi. În al doilea rand sunt oaspeți. Ce atitudine e asta sa ataci banca adversa. Nu contează ce ti-a strigat unul sau altul. E inadmisibil.
    2. Tehnicul lui Câte. Aici consider ca au greșit dar regulamentul le da dreptate. Nu contează ca ai făcut gesturile către galeria ta. Gesturile respective pot atâta publicul gazda. Atât pe cei de sub galeria Clujului cât și pe restul. E considerat provocare și e sancționat. Clujul a cerut același tratament și pt Boksic, dar aici e altceva. E publicul lui. Totuși nu cred ca trebuia acordat la Câte. Oricum punctul respectiv nu a schimbat cu nimic rezultatul .
    3. Ultimul minut. Nu am văzut pasi la Neal. Indiferent dacă se dădea sau nu antisportiv la interceptia lui Boksic nu vad cum se schimba rezultatul, poate doar diferența de scor. Erau 5 secunde plus 2 Oradea și mingea la ei.
    4. Tenlhnicele la banca Clujului - meritate. Nu știu dacă se pot da și după meci dar meritau. După meci Silvasan s-a dus din nou sa-l ia de gat pe Markovic. Pt ce? Chiar nu îl înțeleg câteodată.

    În concluzie - meciul putea fii unul pe care sa-l revezi cu placere, în schimb v-a rămâne unul în care Guzman e protagonist. Pacat!

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Nu inteleg
      La Cate se justifica antisportivul pt ca e in deplasare si la bostic se justifica ca nu a primit pt ca e acasa?
      Aveam si noi galerie destul de numeroasa, nu i a inflamat pe ai nostri cu reactia lui?

      Mi se pare invalid argumentul. Ori le dai amandurora, ori nu dai nici unuia dintre ei.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Cate
      Vezi ca am explicat mai sus

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Reactii
    nedemne de o echipa camipoana si reprezentanta in a doua competitie ca valoare din Europa. Pana nu vom invata sa lucram cu stilul asta mitic de joc, nu vom avea liniste cu provincialii astia.
    Am urmarit tot meciul, puteti sa spuneti fiecare ce doriti si ce va avantajeaza in raport cu echipa favorita dar atitudinea gazdelor si cateva erori de ti venea sa te sui pe pereti au determinat atat reactiile, repet, TOTAL nepotrivite, atat la guz cat si la silvasan, cat si rezultatul final.
    In bt arena va vom primi cum se cuvine…

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • Snake:


      Rar sau aproape deloc nu scriu aici, însă sa consideri ca Guzman merita orice altceva decât dispreț, sa consideri ca fost provocat după ce nu a făcut altceva decât mizerii , vezi încălzirea, vezi lovitura cu palma și vezi și ce făcut in alte meciuri ( Tg Mureș de ex), sa comentezi ca publicul nu la iubit… am citit des comentariile tale unele bune și corecte … însă din acest moment nu ești decât un alt Guzman și trebuie sa fii tratat ca atare. Vb de fair-play sportiv a publicului când voi înainte de a începe meciul când Sean a avut un mesaj ce a făcut galeria lui U???? Fair-play nu ?
      Pacat ca atât se poate la toți Guzmaniii din Cluj!!!!

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      N am fost in sala
      Am vazut la tv, deci nu pot aprecia ce imi spui.
      Merci pt apreciere,
      N am spus ca merita ceva mai bun. Am spus doar ca ar trebui sa existe mai mult respect. De ambele parti. Pt reactia pe care a avut o, cu siguranta va plati, atat de la frb, cat si de la club.
      In Eurocup de ce n am avut incidente de genul? Excluzandu l pe Birce, care a fost un pachet de nervi tot sezonul. Dar care a fost rapid compensat, atat de coechipieri cat si de banca. Pentru ca am simtit cst de cat echitate. In afara de meciul de acasa cu italienii parca. Dar acolo mai mult publicul s a revoltat decat echipa.
      La scor egal, 24secunde ramase, tu dai decizie invers. In loc de fault la Petrica dai antisportiv libere si atac, asta ce i? Si dupa ce au vazut ecranul.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Meci greu, castigat doar datorita bunavointei clujului, pentru care frustrarea a depasit profesionalismul astazi, ca norocul. In astfel de meciuri intense si in care jucatorii se lupta serios e mai complicat la unele decizii de arbitraj, care, da, dpmdv au fost pro oradea, dar nicicum apocalipsa vazuta de unii clujeni. Eu unul retin 4 faze pentru noi, si 2 pentru cluj, excluzand fazele 50/50, dar asta ca sa ma explic, nu ca am inceput neaparat sa le numar si notez. In mod normal clujul ne poate bate cu tot cu arbitrii, chiar daca s-ar stradui din rasputeri sa ne ajute, ceea ce nu a fost cazul, si cred ca nu ar fi fost nici macar strans din sfertul 3 daca mai juca guzman, care ne-a dat noua suporterilor multa energie. Pe silvasan insa in mod paradoxal nu ma asteptam sa il vad asa dupa iesirea lui guzman, deoarece, cum ziceam, cred ca doar de un poc de concentrare extra avea nevoie clujul pentru victorie. All in all nu a fost cel mai stralucit meci pentru niciuna dintre echipe, o mare parte din victorie e datorata lui neal, care azi a preluat si punctele lui ogden. Cate a fost impresionant, sper sa il vad in euroliga intr-o zi. Vazand galeria clujeana ma gandeam ca iar n-o sa ne auzim, dar se pare ca in sala asta, daca e plina, le putem face fata. Nu cred ca ar trebui sa se ingrijoreze clujenii, meciul de azi mi-a demonstrat ca si daca avem avantajul terenului propriu, tot clujul e favorita. Obiectivul nostru cred ca e sa fim competitivi cu clujul, sa incercam cat de cat sa ne tinem si sa crestem impreuna cu ei. Din acest punct de vedere, si nu altul, aceasta e o victorie importanta pentru oradea.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    DELUSIONAL
    Fanii clujeni care se plang de arbitraj trebuia sa mai ia o gura de aer. Ati fost lasati sa va aparati ultraagresiv, cu doua maini pe om la fiecare faza. Poate ca Bostic l-a atins pe incheietura pe P. Rich, dar nici invers nu s-au dat faulturile astea. S-a lasat jocul cat de fizic s-a putut, si pana la urma Oradea a avut sansa pe final. Oricum sunteti mai buni per total. Apropo, monster game by Cățe. Omul este incredibil. Ma bucur sa avem asa ceva in tara.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Ma bucur sa vad atata lume care il remarca pe Cate
    Intr adevar, e un super om si un jucator cu mult mult potential. Pentru binele lui imi doresc sa plece de sub comanda lui Silvasan, nu cred ca se potrivesc deloc si nu cred ca poate evolua la noi. Sau poate pleaca comanda si ramane el, Cate. N ar fi rau deloc, sa construim o echipa cu Cate ca jucator roman de baza.

    cu 1 an în urmă (18.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Silva
      Ati avea mare noroc sa plece marele Silva si sa rami a Cate. Daca gasiti un antrenor adrvarat veti fi o super echipa. Cate intradevar e cel mai bun roman in activitate

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Legat de arbitraj
    Intrebare simpla de tot: de ce la Cate s-a dat antisportiv si la Bostic nu? Amandoi si au eliberat tensiunea, s au bucurat energic, le au transmis fanilor sa ii incurajeze. Care a fost diferenta intre cele doua manifestari?

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Singura diferenta
      A fost faptul ca Bostic s-a eliberat si gata cum o fac marea majoritate a jucatorilor in astfel de meciuri. Emi, care este intr-adevar un jucator exponențial, cel mai valoros roman de departe, a facut un gest inspre galerie, s-a nimerit sa fie si Stoica in fata lui, Stoica i-a făcut semn sa inceteze dupa care Emi din pricina adrenalinei a intrat in domnul arbitru (total inofesiv) si a mai facut un gest de incurajare... lucruri normale intr-un meci cu o asemenea tensiune. Singura problema si diferenta a fost ca Stoica i-a facut semn sa inceteze, iar el din inertie a continuat gestul.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Cate
      A continuat si dupa ce arbitrul l-a atentionat. Am explicat mai sus la primul mesaj legat de asta

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Cate
      Deși nu sunt de acord ca merita tehnicul, e acoperit de regulament. A fost atenționat sa înceteze dar el a continuat, sfidând arbitrul. Nu cred ca voluntar, dar tot sfidare se numește. Cred ca asta s-a sancționat. Spun asta pt ca a mai existat un moment mai devreme, în sfertul 3, când Meindl cu o tripla a trecut Clujul în avantaj 54-51, după recuperarea a 13 pcte deficit. După tripla atât Meindl cât și Cate au făcut exact aceleași gesturi către galerie și nu s-a întâmplat nimic. Nu știu dacă se vede pe YouTube, dar pe Digi se vede clar pt ca sunt în prim-plan cei 2.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Provincialii ăștia?
    M-ai rupt!!!!
    Oradea e în provincie și Clujul e în Capitala?
    Chiar aveam respect pt comentariile tale dar cu asta .... Te mai miri apoi ca se iau miticii de clujeni ca se cred buricul pământului. Dacă sunt mulți ca tine, încep sa le dau dreptate. Da a orădenii sunt provinciali fata de Cluj, noi arădenii cum suntem? Sper sa ne consideri măcar provinciali și nu săteni. Ne cerem scuze ca nu putem fii toat asa de nialcosi ca voi! Sau trebuia sa spun fuduli!
    Rusinica!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      tocmai tu
      te ai simtit? Si eu iti respect comentariile.

      Stai chill ca nu faci parte din categorie dar unii din cei din staff si sala fac. Si sb si oradea au complexul cluj, atat ca baschet cat si ca oras. Cannot deny…

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      complexe
      Nu stiu cine e mai complexat dupa felul cum va comportati. Sau poate vreti sa se dea lumea la o parte in fata voastra. Oricum aveti echipa ma buna si tot voi iesiti campioni, dar pina atunci trebuie sa invatati sa pierdeti, ca se poate si in Romania ni doar in europa. Nu inteleg comportamentul avut nici daca era meciul 7 al finalei darmite acu, adta daca nu sunteti complexasati. Arbitraj ca si asta erati bucurosi, cum eram si noi, daca le aveam in vreo 2 meciuri in europa fiecare echipa. Si cum ziceam in alte comentarii ati inceput sa vedeti doar paiul din ochii altuia

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • ovidel :

    Am ramas cu un gust amar...
    ... pentru ca am venit la Oradea cu familia (cu doi copii de 8 si 12 ani, iubitori de baschet) sa ne bucuram de un spectacol, la fel cum am fost la Venetia si la Badalona. De dimineata am mers la Aquapark Nymphaea, apoi la masa la "Casuta cu nuci" si asteptam sa incheiem seara agreabil in sala noua de la Oradea (sincer ma bucur pentru oradeni ca au si ei o casa mai spatioasa si moderna).

    Am inceput frumos, duelul galeriilor a fost splendid, ma bucur ca prezenta noastra si a echipei noastre a mobilizat publicul oradean. Apoi insa totul a luat-o razna... ce-am vazut pe teren m-a dezgustat profund... indiferent de provocari, reactia lui Guzman nu isi are locul pe o arena de baschet. La fel si a staffului nostru. Despre oradeni nu spun nimic, ii las pe-ai lor sa-si faca autocritica.

    Dar ce-a urmat a fost si mai nasol... nu stiu ce-a tras pe nas cel de la pupitru, dar sa dai muzica la maxim intr-o sala in care vine lumea cu copii mici mi se pare un gest de inconstienta crasa... Nu stiu care a fost scopul, va spuns insa ca a atins exact opusul... Probabil c-o sa ziceti ca n-am ce cauta cu copiii intr-un astfel de mediu, dar ma scuzati, am venit la baschet, nu la Untold (acolo nu merg cu copii mici). Ai mei sunt mari dar am vazut parinti care fugeau afara cu copii de 1-2 ani acoperindu-le urechile. Si cand faceam semne catre pupitru sa dea muzica mai incet, niste copii (12-14 ani) din tribune imi aratau degetul din mijloc. Cred ca a fost un moment de isterie generala la care volumul muzicii a contribuit din plin. Daca vrei sa calmezi spiritele de pe teren, nu o faci dând muzica la maxim :(

    Trist... eu unul n-o sa mai vin la meciuri la Oradea, deci dragi organizatori, ati reusit, 4 mai putin in sectorul dedicat oaspetilor la meciul urmator, well done!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Ovidel
      Legat de organizare ai dreptate, stupidă ideea de a pune muzica la maxim, au reușit să sperie câțiva copii de 2-3 ani. Interesant cum la noi suporterii echipelor adverse își cumpără bilete pe unde vor in tribună iar noi suntem ținuți în țarc.
      Legat de meci pot spune că nu am meritat să câștigăm, am făcut prea multe greșeli și turnoveruri stupide.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • ovidel:

      "Cusca"
      Din pacate suntem pusi in cusca in deplasari din cauza renumelui pe care il avem... Nu-mi place asta dar nu putem nega acest "cazier" si nici nu-l putem sterge cu buretele. Oricum, jandarmii au fost simpatici, glumeau c-au fost mobilizati pentru suporteri, dar noi am fost mai pasnici decat cei de pe teren :))

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Muzica
      Și eu cred ca au exagerat dar ei considera ca si-au atins scopul. Dacă nu o făceau "show-ul" făcut de Guzman și Silva et Co ar fi inflamat și mai mult spectatorii. Și atunci cred ar fi trebuit sa le pui și tu mâinile la urechi sa nu audă ce se striga. Muzica a energizant publicul dar cel puțin după reluare publicul a reacționat ok. Nu putem știi care era reacția dacă nu o făceau. Poate zbura vreun pahar cu suc către Guzman și sa vezi atunci distracție.
      Referitor la "cusca", eu unul am luat biletul de pe net și am stat în spatele băncii clujene. E adevărat în sectorul de sus pt ca am înțeles ca cele de jos sunt cu abonamente. Nu m-a întrebat nimeni dacă sunt sau nu suporter al Clujului. Deci orice clujean putea sa-si ia bilet oriunde. Pt galerie e normal sa se aleagă un sector izolat pt a putea fii asigurat cu stewarzi. Ma bucur ca au ales un sector mare pt ca a fost plin.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • uplifter :

    @studentU
    Erai un tip ok, cu comentarii faine si pertinente. Dar la faza cu "provincialii" ai dovedit ca esti mai mitic ca toti adevaratii mitici. Jenant

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Da,
    era de asteptat sa continue meciul din sala pe-aici si, hai sa fim sinceri, ne cam si doream asa ceva, dupa o lunga plictiseala!
    Ce ar fi de spus? Intr-adevar, meci cu mult peste mediocritatea cea de toate zilele a campionatului nostru, pierdut de U pe scaparea totala a nervilor din final. Pacat de diferenta de 8 puncte, ce s-a facut asa, din nimic, pe ultimele secunde. U are in continuare prima sansa la ocuparea primului loc, pentru ca la Cluj, in mod normal, Oradea poate sa piarda la peste 10 puncte, dar si pentru ca Oradea va mai avea de trecut un hop mare, cel din meciul in deplasare cu Rapid.
    Partida a capatat o stare de tensiune de care nu avea nevoie in urma iesirii necontrolate a lui Guzman. La modul serios, baiatul are nevoie urgenta de consiliere psihologica, dar dezaprob parerile celor care spun ca trebuie dat afara. Cand facea furori prin Champions si Eurocup, mai ca ii faceati statuie! Ar trebui sa ne punem cumva si in pielea lui, vine de pe la Castro, cine stie ce experiente de viata o fi avut, oricum, a reusit sa-si faca un rost bunicel in viata! Categoric insa, asemenea iesiri in decor n-au ce cauta in sala.
    Despre iesirile lui Silva? Pai, ca toata lumea de la U, a cedat nervos pe final. Barometrul starii de nervozitate a fost, pentru mine, starea lui Patrick, pe care nu l-am mai vazut niciodata in halul in care era la sfarsitul meciului, si atunci, cum sa te miri de Silva?! Sa va spun ceva, pentru mine, el si-a dat examenul de maturitate la pauza, cand, la un minus de 7 puncte, cu Oradea pe val, cu Guzman eliminat, a reusit sa-i monteze pe baieti astfel incat au facut a 3-a repriza asa cum au facut-o! Da, e un tip coleric, dar cerebral si profesionist in mare parte a timpului, nimeni nu-i poate sterge cu buretele rezultatele, interne si externe. Nu cred ca e suficient sa-i pui la dispozitie cuiva un lot valoros, ca sa faca performanta cu el, sunt atatea contraexemple in toate sporturile! E clar, are o problema cu nervozitatea, probabil nu va putea niciodata sa o elimine total, dar sa-i dai la o parte valoarea din aceasta cauza, nu mi se pare corect!
    Ok, ce urmeaza? Sa speram, o animare bine venita a campionatului, eu, unul, sper ca U se va reechilibra dupa ce va termina aventura europeana, iar cine e mai bun, sa castige!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    O experiență de învățare
    A fost un meci strâns. Felicitări echipei din Oradea pentru victorie!
    Când e un meci strâns câteva acțiuni cheie în final, fac diferența. Noi, cu mai multă atenție și mai mult calm puteam aborda finalul cu un avantaj mai mare și altul ar fi fost rezultatul. Nu trebuie dramatizat, nu trebuie exagerat. S-au întâmplat multe în meci și cred că e important ca fiecare dintre participanți, mai ales acolo unde este cazul, să învețe, pentru un progres continuu. Noi avem nevoie de întreaga echipă, cu toții concentrați pe sport, pe baschet; împreună vor câștiga titlul și în acest an deoarece este o echipă valoroasă și în acest an și se poate progresa în continuare.
    Polarizarea nu ajută. Să respectăm toți participanții la spectacol!
    Să ne bucurăm de baschet! Haide U!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Cazul Guzman
    Am fost aseara prezent in sala.Galerii civilizate ,public numeros ,doritor sa vada un regal baschetbalistic,toate premizele pentru un meci frumos erau indeplinite.
    Pina a intrat pe teren Guzman.Nu vreau sa analizez incidentul pentru ca a fost analizat din toate unghiurile. Eu altceva as vrea sa supun atentiei tuturor.Cum a fost posibil asa ceva intr-o sala de sport si intr-un sport ai carui suporteri au un IQ mult peste medie.
    Opinia mea este ca trebuie sa mergem la vechiul proverb romanesc:"Peștele de la cap se impute".
    Silvasan trebuia si chiar era obligat moral sa-l cheme la banca si sa-l calmeze pe Guzman.Nu a facut-o ,ba chiar dimpotriva impreuna cu Cuic si secundul sau au intretinut aceasta stare de nervozitate pe care au transmis-o si echipei.Cineva de pe forum se intreba de ce in Eurocup banca tehnica din Cluj are un altfel de comportament fata de cele din competitia interna.In campionatul nostru fac asaceva pentru ca li se permite.Personal cred ca la Cluj se acumuleaza frustrari dupa sezonul submediocru din Eurocup,iar perspectiva pierderii titlului ar fi catastrofala pentru tandemul Cuic-Silvasan.
    Eu sper sa nu mai am ocazia sa revad astfel de incidente pe un teren de baschet,iar FRB are datoria sa analizeze cu maxima seriozitate si atentie cele intamplate si sa ia masuri drastice.
    Adio Guzman.

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • Silvois:

      Cred si eu
      ca n-ai mai vrea sa-l vezi pe Guzman, e super jucator! Hai sa nu dam noi verdicte, sunt altii in masura sa o faca, am vazut ca inclusiv clubul a dat un comunicat in sensul asta. Da, a iesit in decor, dar a fost oprit de colegii lui sa tensioneze si mai rau situatia. Da, a gresit, dar a fost si provocat, nu sttiu daca nu chiar cu scopul precis ca el sa-si scape nervii. Da, are o problema serioasa, dar nu cred ca e cazul sa fie suspendat atat de drastic cum iti doresti tu. Repet, cu grija din partea clubului, consiliindu-l si facandu-l sa inteleaga ca ce-a facut nu e nici in interesul lui, nici al clubului, Guzman poate fi reabilitat. Ok, sa-l suspende pana in faza semifinalelor, dar sa revina pe parchet cand va arde buza mai tare si sa demonstreze ca e marfa!

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Markovic-Guzman 1-0
    Sa fim seriosi, faze de genul sicanarii facute de Markovic le intalnim si in NBA si inca cate sunt acolo... Cu Guzman ramanand pe teren nu cred ca am fi castigat noi acest meci, Neal sigur neputand sa dea 24 de puncte...Foloseste-te de orice arme ca sa il bati pe adversar, cam asa am facut noi aseara...Neortodox, ce-i drept, dar macar a functionat. :) Speram totusi sa nu fie o regularitate astfel de incidente, oricum parca aveam nevoie de un meci de genul in LNBM, ceva care sa incinga spiritele chiar inaintea play-off-ului... Nici nu vreau sa ma gandesc ce infern va fi in BT Arena cand vom merge acolo...In alta ordine de idei, serioasa treaba cu Guzman, orice s-ar fi intamplat, nu ai voie sa ai o astfel de iesire la adresa jucatorilor adversi, chiar a propriilor jucatori si propriului staff...Daca nu esti in stare sa-ti controlezi nervii, nu ai ce cauta acolo...Nervozitatea asta pleaca in primul rand de la banca, in speta de la antrenor, iar la cum il stim deja pe Silva cu antecedente de crize necontrolabile era de asteptat ca un astfel de fenomen sa se produca.
    Oricum, un meci care a aprins o scanteie si a creat o flacara mare de tot in LNBM, sa vedem daca se va lasa cu sanctiuni dupa...Personal, ma astept maxim cateva etape suspendare pt. Guzman, de dat afara nu cred ca se pune problema, mai ales inaintea play-off-ului, unde conteaza cel mai mult...

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Jos palaria Optimiser
      Echilibrat comentariul tau. Intr-adevar sicanele fac parte din sport. U a cazut in capcana, dar meciul nu s-a pierdut acolo, desi eliminarea lui Guzman a insemnat probabil 6-8-10 puncte in minus la Neal ( excelent jucator). Ce remarca as face este ca multi spun ca nervozitatea s-a transmis de la banca ( si asa a fost de multe, poate de prea multe ori) dar aseara l-am vazut pe Silvasan indemind la calm, la linistire. Inclusiv la faza cu capacul lui Cate si fanteziile pseudo-erotice a faurului. Acela a fost momentul decisv, 2 puncte avea Oradea in minus si in loc de posesie Cluj sau poate Oradea si posibila egalare, a urmat circul. Atunci s-a ambalat practic toata banca. Apoi a urmat faza cu pasii la Neal si pierderea a inca 13 secunde, dupa care care neglijenta lui Petrica la ultima pasa. Ce au vazut fluiericii de au dat al doilea antisportiv la Cate chiar nu stiu.
      Repet U-BT a jucat execrabil sfertul 2, au revenit in 3, au condus, au aparut bilbiielile lui Gordic si Petrica, plus citeva ratari JJ si Meindl. Puteam cistiga ( greu ), dar daca nu era "capacul" lui Cate, puteam pierde la 2-3 puncte ( Oradea si Neal erau totusi pe val) sau in cel mai bun caz puteam ajunge in prelungiri , dar acolo cred ca eram carne de tun, la oboseala acumulata.
      Totusi ramin la parerea ca daca cineva putea da tehnicul la Cate, acela trebuia sa fie stoica , nu faurul. Oricum nu va doresc ca la meciul cu Rapid ( sa zicem ) sa aveti parte de acelasi tratament ( pe invers ). " Acoperirea regulamentara" se refera la incitare, la semne obscene, la injuraturi etc. in niciun caz la datul din brate in semn de bucurie si stimularea specatorilor. Ca daca intra si astea atunci Oradea trebuia sa primeasca mai multe tehnice ca izvoarele de apa termala din zona. Si in general meciurile ar trebui sa se tina , asa cum isi doreste "unghiuta" ( aka nailman), la manastire, in paracliser.
      Dupa cum arata jocurile, eu acum nu vad alta finala decit U- Oradea, cu scuzele de rigoare pentru Rapid sau Voluntari. Si personal, daca ne vom inscrie in EuroCup, chiar nu m-ar deranja daca nu l-am lua. Am mai spus prefer meciurile alea ( asa submediocre cum le vad altii ) decit te miri ce... nu dau nume dar sunt vreo 13-14 plauzibile din 18.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      erata
      evident e vorba de 6-8-10 puncte in plus la Neal, prin eliminarea lui Guzman.

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Cate & Neal pe final
      Ambele faze au fost tratate eronat, aici sunt de acord... La Cate se vede pe inregistrarea video dupa capacul dat lui Neal cum face semn galeriei clujene sa ridice sonorul, sa-si incurajeze echipa, fara semne obscene si alte cele(unii ziceau ca ar fi si injurat acolo, aici nu am cum sa ma pronunt ca nu se poate deduce din filmare)...Iar la Neal au fost pasi acolo, dar cu tot cu ambele greseli de arbitraj la cele doua faze am obtinut 1 punct, din libera lui Neal de pe urma tehnicului... Ca la faza lui Cate tot noi am avut atacul si am dat de 3, iar la pasii lui Neal am si pierdut mingea dupa... Tot raman la parerea ca firul s-a rupt la eliminarea lui Guzman, desi in sfertul 3, fara el, am fost pe nicaieri...
      Sper sa pot face deplasarea la voi la retur, dar multumim federatiei amatoare(nu romane) de baschet ca au pus meciul vinerea de la 19:00(multumim Gigi Sport de asemenea, ca probabil din cauza lor a fost stabilita ora si data respectiva, ca deah, in weekend e plin programul de fotbal de liga a doua si retrogradatele din La Liga si reluari infinite de tenis pe Digi Sport 3 si 4 si nu mai e loc de boschet, pardon, baschet) si nu stiu daca munca imi va permite sa fac deplasarea. :(

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Surprins
    Toata lumea entuziasmata de o incleștare spectaculoasa, pare-se nimeni trist ca autohtonii nu au avut nici macar rolul mic obisnuit, e adevarat miza a fost mare, nu.i sta nimanui capul la asta.
    Totusi vad in ststistica 75 minute imprduna toti romanii, 6 la numar exceptand naturalizatii, doar 3 au jucat peste 10 minute, cate 33 bobe 20 si kuti 11.
    Au aruncat de 11 ori toti imoreuna, din care cate a avut 8. Nu a inscris nimeni in afara dd Cate!
    O sa ziceti ca nu au putut, dar eu cred e ca nu au putut sa arunce in acest meci. Pentru mine e trist.
    Macar la Voluntari cei 3 romani au aruncat iarasi de 20 de ori, chiar daca nu au mai inscris atat de mult ca in jocul cu Pitesti.
    Eu intdleg diferentele si mizele, insa persist in naivitatea mea sa imi doresc sa vad cat mai multe echipe care sa joace cu autohtonii cum o face de 2 etape Voluntariul.
    Oare e chiar o fata morgana., dorinta asta?

    cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      coconero
      Legat de povestea cu jucătorii români, aș zice că situația e în felul următor: ca antrenor de echipă de LNBM ai succes dacă echipa ta câștigă, dacă tu câștigi într-o formulă unde românii sunt utilizați cât mai puțin e clar că asta vei face, că doar tu ca antrenor așa îți câștigi "pita", nu cred că nu și-ar dori să utilizeze mai mult românii, dar dacă nu fructifică pe teren nu poți insista cu ei... Cum ziceau mulți pe aici când a fost discuția cu regula lui Novak, de ce antrenorii de LNBM nu folosesc mai mult românii sau nu se ocupă de tinerii care ar trebui să vină din urmă? Partea a doua a întrebării e că nu e de chestiunea lor să se ocupe de juniori, de-aia sunt antrenori cu tamtam-ul la secțiile de juniori ca să se ocupe strict de ei... Ei(jucătorii) când ajung la nivel de LNBM ar trebui să fie polișați și unși cu toate alifiile, dar mai degrabă ajung ca și cum de-abia ar fi pus mâna pe o minge de baschet... Iar răspunsul la prima parte a întrebării ți l-am zis la început...
      Uite, îți dau exemplul elocvent de la noi: Bogdan Nicolescu. Dacă ai timp să te uiți pe statistica lui de-a lungul sezonului, o să vezi că i se acordă cu regularitate 15-20 de minute pe meci, iar rezultatele lasă rău de dorit... Sunt multe meciuri unde termină cu 0 puncte și 5 greșeli personale ... De obicei prezența lui pe teren(în atac) se materializează în a sta pe semicerc(de obicei în 0 grade) și dacă primește mingea aruncă de 3, dacă intră bine, dacă nu, nu... Rareori îl vezi făcând o pătrundere sau altceva... Posibil ca nici antrenorul să nu aibă scheme specifice pregătite pentru el, dar asta e situația... Dacă tu ai avea jucător care constant în jumătate de meci jucat are maxim un coș de 3 ai mai insista cu el? Eu cred că nu... Și e veche deja povestea....

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    E si nu e chiar așa
    Clar ca antrenorii vor si trebuie sa castige si le dau roluri importante celor mai buni jucatori pe care ii au.
    Acum eu cred ca Bobe ar livra mai mult daca i s-ar da ocazia.El are mai mult un rol defensiv, rol in care csteodsta e si sacrificat sa se apere la un jucator greu de tinut in timp ce alti jucatori strsini sunt favorizati, fiind trecuti pe faza defensiva la oameni mai putin periculosi...deci de acolo aoar cateodata PF.urile multe plus ca Bobe chiar vrea din suflet sa de apere bine pe cand strainii sunt mai atenti la statistica, unde realizarile defensive nu se prea văd!
    Nici scheme care sa se incheie la Bobe, nu prea des, mai răruț că.i mai drăguț, ca sa glumim...amar
    Mersi de parere oricum.
    In alta ordine de idei revin si zic ca nu.i chiar asa groaznic totusi, adica in ultimele meciuri au fost folositi peste 10 minute in meci cate 3 aitohtoni la toate formatiile fin Top 10, cu exceptia lui Dinamo si Rapid unde au fost csuze obiective [accidentsri] si au msi fost 2 echipe Sibiu si Timisiara, jnde romanii au aruncat imoreuna de minim 20 de ori.
    Deci eu raman cu speranta intactă :))

    cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Bobe & Defensiva
      Da, defensiv hai să zicem că își face treaba, de unde și multele meciuri cu 5 greșeli personale și câteodată se și sacrifică pentru echipă, dar dacă ofensiv nu aduce niciun plus nu e de ajuns... Defensiva eventual dacă ar face-o perfect, dar nu există așa ceva, aș înțelege lipsa în ofensivă, dar așa cu o defensivă bunicică și 0 pe parte ofensivă ieșim pe minus...

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    O comparatie
    Simplista bineinteles intre Bobe si Holt de ex care nu parcurge un sezon nemaipomenit..
    Holt arunca de 6.3 ori si da 7.9 pte
    Bobe arunca de 4.8 ori di da 5.5 pte
    Daca faci cu regula de 3 simpla vezi ca sunt pe aproape la asta.
    Sigur Holt da 1 pasa in plus pe meci tine mingea mai bine , dar si Bobe se apara mai bine
    Presupun ca la salariu diferenta e mai dezechilibrsta decat la ce livreaza efectiv fiecare.
    Si sa nu uifam totusi, ca Bobe e om de baza la nationala, unde de curand l.am vazut jucand pe poz.4...deci alte sacrificii, nu?

    cu 1 an în urmă (20.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!