Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul Sibiului aduce față în față doi foști antrenori ai Clujului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.11.2012

Liga Națională

- Etapa 10 -

 Sala Sporturilor, Mediaș 

01.12.2012

7-3 Fișa meciului 3-6

 

Gaz Metan Mediaș primește vizita lui CSU Sibiu într-un meci contând pentru etapa a 10-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Partida va avea loc de Ziua Națională, la Sala Sporturilor din Mediaș, cu începere de la ora 18.

Ambele echipe au pierdut ultimul meci disputat. Totuși, starea de fapte este complet diferită în cele două tabere.

Gaz Metan Mediaș se situează printre fruntașele campionatului, fiind în același timp singura echipă românească cu speranțe de calificare în faza următoare din EuroChallenge. Tocmai de aceea, staff-ul tehnic al formației de pe Târnava Mare va trebui să gestioneze foarte atent acest meci, mai ales că gândurile tuturor se îndreaptă spre meciul cu Tartu, din EuroChallenge.

În schimb, CSU Sibiu se află în fața unui nou început. Miodrag Perisic va debuta cu ocazia acestui meci în funcția de antrenor al echipei galben-albastre. E posibil ca împreună cu antrenorul să debuteze și noul pivot Christopher Lee. Noul tehnician al echipei a declarat în cadrul conferinței de presă de prezentare că este mulțumit de lotul pe care îl moștenește de la Dragan Petricevic. Rămâne de văzut ce va schimba în jocul echipei în următoarele etape, atunci când se va elucida dacă dorește să efectueze schimbări în echipă.

Similar situației din sezonul precedent, Gaz Metan pornește în mod cât se poate de evident cu prima șansă într-un joc cu CSU Sibiu. Acest lucru este explicabil prin statutul celor două echipe, obiectivele trasate și loturile de jucători. Mediaș a pierdut ultimul joc pe teren propriu, în compania lui BCM U Pitești, însă a câștigat la Dinamo, scor 106-64, în precedenta rundă. În schimb, CSU Sibiu are două înfrângeri consecutive.

Meciul dintre Gaz Metan și CSU Sibiu va consemna primul duel direct între Marcel Țenter și Miodrag Perisic. Este vorba despre doi dintre precedenții trei antrenori ai lui U Mobitelco Cluj-Napoca. Altfel, spus, meciul dintre reprezentantele județului Sibiu nu va fi între antrenorii care au adus ultimele două titluri Clujului așa cum era cu Petricevic în funcție, însă opune doi foști tehnicieni ai lui U Mobitelco.

Meciul va fi oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Mircea Șerban, Alin Mircea Faur și Dragoș Nicolae. Comisar din partea FR Baschet va fi Marius Marinescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!