Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derek Wright a ajuns în primul eșalon din Elveția

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.07.2015

Micuțul conducător de joc care în sezonul 2012-2013 a îmbrăcat echipamentul alb-negru al Clujului, americanul Derek Wright, va evolua începând cu stagiunea următoare în Elveția la Fribourg Olympic.

Ultima dată, sportivul originar din Statele Unite a activat în liga secundă din Germania la Rasta Vechta, acolo unde în 23 de meciuri a avut medii de 12.4 puncte, 2.8 recuperări, 4.0 pase decisive și 1.8 intercepții. Înainte de aventura în Germania, Wright a mai trecut pe la echipe precum A.G.O Rethymno (Grecia), Geneve Lions (Elveția) sau în presezon la Upea Capo d'Orlando (Italia). 

La Cluj-Napoca a ajuns în presezonul 2012-2013, fiind sub comanda croatului Niksa Bavcevic. iar în stagiunea competițională respectivă a bifat 39 de partide pentru gruparea de sub Feleac, 32 în campionat, respectiv 7 în Cupa României. În cele 32 de meciuri jucate în LNBM, americanul a totalizat 467 puncte, 133 recuperări, 216 pase decisive, 94 intercepții, 104 mingi pierdute și 5 capace, având la eficiență 600 de unități, totul în 1037 de minute petrecute pe suprafața de joc.

De asemenea, înainte de a ajunge la Cluj, Derek Wright a avut primul contact cu baschetul european în Cehia la echipe precum BK Pardubice, Levharti Chomutov sau NH Ostrava. În Statele Unite, Sportivul de 29 de ani a jucat în D-League la Bakersfield Jam. 

Fribourg Olympic, noua echipă a americanului, a terminat sezonul precedent cu un bilanț de 19 victorii și 12 înfrângeri, iar în play-off avea să fie eliminată de echipa care câștiga finala, Geneve Lions, 0-3 la general. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!