Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derek Wright a semnat un contract cu U Mobitelco Cluj-Napoca

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.09.2012

Derek Wright (în dreapta) l-a convins pe Niksa Bavcevic 

Derek Wright a semnat un contract de joc cu U Mobitelco Cluj-Napoca, anunţă site-ul oficial al clubului. Baschetbalistul american a lăsat o bună impresie la turneul memorial Antonio Alexe de la Oradea, la finele săptămânii trecute.

În cele trei meciuri disputate la turneul amintit Wright a avut următoarea linie statistică:

- Oradea - 35 minute, 10 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 2 intercepţii şi 4 posesii pierdute, 7 la eficienţă
- Albacomp - 39 minute, 13 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepţii şi 4 posesii pierdute, 10 la eficienţă
- Atomeromu - 32 minute, 14 puncte, 4 pase decisive, 4 recuperări, 2 posesii pierdute, 14 la eficienţă.

A avut, aşadar, medii de 12.3 puncte, 4.7 pase decisive, 4 recuperări, 1.7 intercepţii şi 3.3 posesii pierdute pentru 10.3 la eficienţă.

Wright a mai jucat în Cehia, respectiv în NBDL. Americanul va fi conducătorul de joc al echipei din Cluj cel puţin până la revenirea lui Tyler Morris, care a fost operat la menisc după doar câteva antrenamente alături de U Mobitelco, la revenirea după o nouă operaţie de ligament încrucişat.

"Ma simt bine la Cluj, ma bucur ca voi ramane aici. Am jucat trei partide la turneul de la Oradea si m-am simtit bine, imi plac colegii de echipa de asemenea avem un antrenor foarte bun. "U" Mobitelco este o echipa buna, muncim din greu si sunt convins ca vom deveni si mai buni pe masura de trece timpul, mai ales ca vor reveni in lot si jucatorii de la echipele nationale", a declarat Wright pentru site-ul u-mobitelco.ro.

În schimb, Mircea Cristescu a declarat următoarele pentru aceeaşi sursă:

"Datorita situatiei inedite in care suntem , aducerea lui Derek Wright la echipa va aduce un plus de valoare. Impreuna cu domnul Bavcevic am considerat necesara aducerea lui Derek Wright la echipa cel putin pana la recuperarea lui Tyler Morris, dupa care vom avea mai multi jucatori din care sa alegem cine va face parte din echipa".

În acest moment jucătorii străini legitimaţi la U Mobitelco Cluj sunt:

- fundaşi: Derek Wright, Tyler Morris, Vedran Nakic
- extreme: Sean Barnette,  Steve Ross
- pivoţi: John Ofoegbu, Reinar Hallik.

Foto: Răzvan Chiriac 

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    asta inseamna
    Ca este al 7-lea strain din lotul lui U in acest moment si cel mai probabil ultimul. Adica, cu alte cuvinte, Petkovic nu va fi probabil pastrat. Tinand cont de calitatile fizice si mentale deosebite ale lui Petkovic (la cele tehnice sper ca mai poate progresa) mi se pare o decizie regretabila.

    cu 11 ani în urmă (10.09.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @andrej
    Tyler Morris este accidentat, cu cine sa joci coordonator? Nacic (sau cum il chiama) nu poti sa joci un meci intreg, Alex mai are de invatat (asta pe langa mult prea multele faulturi aiurea) sau pe Kuti? Wright a venit in locul lui Morris. Pe postul lui Petkovic este Halik (mult mai experimentat) si Silva (mai oscilant ca osciloscopul) deci greu de crezut ca pe pozitia 4 ar avea loc sa joace, la fel si 5 unde ii Baciu si Ofoegbu.... (Petkovic zoaca 4-5). Cu asta nu zic ca nu mi-ar placea sa ramana sau ca nu imi place cum joaca.... spun ca nu cred ca vor plati un salar bunicel unui jucator ca sa frece banca ( un nou Santa)

    cu 11 ani în urmă (10.09.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    pai
    o sa incep cu sfarsitul. Comparatia cu Santa mi se pare aiurea, neexistand nici cel mai mic termen de comparatie intre cei doi.
    ce vroiam sa spun, in caz ca nu s-a inteles nu are nici un fel de legatura cu Wright si Morris (apropo, cam cat timp se vor oferi contracte fara teste medicale riguroase?), are legatura cu Petkovic exclusiv. Silva poate sa joace si 3 nu doar 4, ba mai mult, Silva pe 4 joaca mult mai prost decat pe 3. Daca te gandesti la duelurile lui Silvasan, 1 la 1 pe pozitia 4, iti dai seama ca nu e foarte avantajat. Momentele lui cele mai bune sunt pe 3. Asa cum se intentioneaza pastrarea lui Silvasan pe 4 ca optiune de backup la Halik, eu sunt de parere ca Petkovic pe 4 este mult mult mai bun decat Silvasan si ar fi fost mult mai util. Timpul va demonstra daca au facut alegerea corecta si cred ca decizia in cazul de fata se va lua in principal pe motivatii financiare (aici ai dreptate).

    cu 11 ani în urmă (11.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!