Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derek Wright, primul double-double de la despărțirea de ”U” BT Mobitelco

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.03.2014

Conducătorul de joc al celor de la ”U” BT Mobitelco în sezonul 2012-2013, Derek Wright, actualmente în Grecia la A.G.O Rethymno, a terminat pentru prima dată în double-double de la plecarea sa de la echipa ardeleană. Performanța a fost reușită în victoria echipei sale, scor 85-69, împotriva celor de la Panelefsiniakos, într-o partidă din cadrul primei ligi din Grecia. 

Micuțul fundaș american a început partida din postura de titular și a petrecut pe parchet 31 de minute. În tot acest timp a contabilizat 13 puncte, 10 pase decisive, 3 recuperări și o intercepție, totul pentru un coeficient la eficiență de 20 de unități, aceasta fiind a 4-a cea mai bună prestație stagională din punct de vedere a acestui capitol. Derek a terminat confruntarea cu 3/6 de la aruncările de 2 puncte, 1/3 de la mare distanță, respectiv 4/4 de la linia de libere. 

De la despărțirea de formația de sub Feleac, Derek Wright a jucat 18 meciuri oficiale, 3 pentru Geneve Lions în Elveția, respectiv 15 pentru A.G.O Rethymno, actuala sa echipă. În cele 15 jocuri disputate pentru greci, sportivul de peste ocean a acumulat medii de 11.1 puncte, 4.2 pase decisive, 1.9 recuperări, 1.3 intercepții, 1.9 mingi pierdute și 10.9 la eficiență, cifre contabilizate în 23.3 minute jucate. Din punct de vedere al paselor decisive, jucătorul american este al 6-lea în campionatul elen, într-un top în care se regăsesc nume precum Dimitris Diamantidis sau Vassilis Spanoulis, ambii cu o medie de 4.7 assist-uri pe partidă. 

A.G.O Rethymno ocupă la ora actuală poziția a 7-a în Grecia, având un bilanț de 8 meciuri câștigate și 12 pierdute.

În sezonul 2012-2013 din Liga Națională din România, Wright a jucat de 32 de ori pentru clujeni, inclusiv în play-off, timp în care a încheiat de 5 ori în double-double, ultimul fiind consemnat în 14 martie 2013, în disputa cu Energia Rovinari, confruntare terminată cu 12 puncte și 10 pase decisive. 

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!