Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derrick Low: „Suntem uniți și vom merge până în pânzele albe împotriva clubului și al oamenilor fără onoare de la Timișoara”

Mihai Iordan

Mihai Iordan
01.09.2016

Stagiunea trecută, Derick Low (la minge) a fost al doilea cel mai bun marcator în campionatul Lituaniei și al 3-lea pasator, cu medii de 14.9 puncte și 4.4 pase decisive per meci.

Situație tensionată la Timișoara. Grupul de baschetbaliști ce au evoluat două luni fără a fi plătiți, sezonul trecut, la formația locală au decis să acționeze în instanță și să reclame la FIBA clubul bănățean ce activează în prima ligă. Motivul este legat de restanțele salariale acumulate de vechiul club, BC Timișoara și nepreluate de noua entitate, SCM Timișoara.

Mai citiți și:

BC Timișoara obligată la plata a peste 20.000 USD către Derrick Low

Derrick Low este primul sportiv cu o decizie favorabilă oferită de Judecătoria Timișoara. Conform portalului instanețor de judecată, Asociația Baschet Club Timișoara este obligată la plata a 20.000 USD către fundașul american.

Într-o declarație trimisă site-ului nostru, Derrick Low a criticat în termeni duri actuala conducere a clubului timișorean. Fundașul a subliniat faptul că sportivii sunt uniți și își vor căuta dreptatea indiferent ce obstacole vor întâmpina.

Înainte să ajung în România mi s-a spus că Timișoara este cel mai profesionist club din țară. Că este cel mai bun club când vine vorba de plata banilor la timp. După cum știți, acest aspect nu s-a întâmplat în cazul meu. Două luni, cât timp am muncit la Timișoara, nu am primit niciun cent. La scurt timp după ce au intervenit întârzierile eu și colegii mei am început să ne punem întrebări. De fiecare dată am fost „liniștiți” de către conducere, ni s-a spus să nu ne facem griji că totul se va achita. Timpul însă a trecut, iar noi nu ne-am primit banii. După două luni de stat la Timișoara am luat decizia să părăsesc echipa și să mă întorc acasă.

A trecut aproape un an de la acel moment, iar lucrurile nu s-au schimbat. Din câte am înțeles Timișoara are un nou club, o nouă echipă, însă continuă să participe în prima ligă. Au și semnat jucători noi și sunt pregătiți de sezon ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Găsesc greu a înțelege cum este posibil ca jucătorii să fie obligați a-și respecta contractele și să ofere randament sub presiunea că în caz contrar vor fi „tăiați” din lot, dar respectarea obligaților contractuale din partea clubului e inexistentă. Cum este posibil ca federația de baschet să permită unui club asemenea comportament? Cine credeți că va mai veni să joace în România când există posibilitatea să nu fii plătit pentru munca depusă?

Conducerea clubului din Timișoara se ascunde după „perdeaua” numită SCM Timișoara, însă noi nu suntem proști! Regulamentul FIBA e unul pentru toată lumea. Suntem uniți și vom merge până în pânzele albe împotriva clubului și al oamenilor fără onoare de la Timișoara. 

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    Bravo
    Da asa si trebuie. Sa scapam de mizeriile baschetului romanesc. Uite ce frumos e campionatul fara echipe ce sifonau banii publici gen medias si rovinari. E randul timisoarei sa plateasca. Si ce frumos campionat am avut anul acesta. Cel mai bun din ultimii 12 ani. Cancerul ghita si asehotii au fost greu starpiti. Ce bine e sa vedem un campionat acordat pe teren. Asa sa fie si in viitor si atunci baschetul romanesc are o sansa sa iasa din anonimat.

    cu 7 ani în urmă (01.09.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @ csu 4 ever
    Aici se vede încă o dată frustrarea acumulată în anii în care Mediasul va bătea aproape de câte ori va întâlnea... Cu ce e mai frumos campionatul fără Medias sau Rovinari domnule sibian, doua echipe care au făcut puncte în Europa și au adus onoare României cum Sibiul nu a făcut o ???
    Retine Mediasul a fost sponsorizat din profit !!! Pricepeți odată și nu mai vorbiți gogomanii...ce Dumnezeu...
    Cu profitul faci ce vrei e clar ???
    La Energia e altă poveste și nu îmi permit să vorbesc....
    Mediasul era singura echipă sponsorizata de stat ?? Dar Muresul, Craiova, Pitești, Dinamo sau chiar Sibiu într o bună măsură de cine sunt sponsorizate, Consiliul județean Sibiu nu este si stat în stat ???
    Și da Mediasul nu mai are echipa deocamdată dar situația s ar putea schimba oricând iar eu sper sa fiu unul dintre cei care o va schimba foarte curând în momentul în care și colegii mei vor dori acest lucru !!!!
    Succes Sibiu, dar comentariile de acest gen nu va fac cinste ( mă refer la fraza cu Mediasul)
    Numai bine.

    cu 7 ani în urmă (02.09.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @ csu 4 ever
    Profit realizat în bună măsură din veniturile aduse de agenții privati, de diferitele societati comerciale mari ( fabrici, companii) și de contractele externe nu de contribuabili sau oameni simplii....aceia plătesc la EON !!!!!
    Numai bine.

    cu 7 ani în urmă (02.09.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hop si eu
    suna aproape bine ce-ai spus; nedumerirea mea este urmatoarea: daca agentii astia privati, fara nici o influenta din partea statului/politicului au dat totul din profitul lor, cum treci de la un buget de 500.000 (o cifra din burta, habar nu am cat a fost in realitate) la 0 ( citeste desfiintare, de fapt minus, ca au acumulat datorii)?
    La noi la Sibiu, vin bani si de la primarie si Consiliu, dar transparent (nu pentru salarii), iar daca intr-o zi s-ar opri brusc nu cred ca a doua zi clubul s-ar desfinta.
    Nu ma intelege gresit, nu ma bucura desfiintarea nici unei echipe (exceptie Asesoft), dar echipe finantate in intregime de la buget, care depind 100% de o decizie politica nu trebuie sa existe in nici un sport. Poate ca e asa cum zici tu, si la Medias nu e cazul asta, dar sincopele din ultimii ani sunt foarte ciudate.

    cu 7 ani în urmă (02.09.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @ gyke
    Aveți dreptate. Ideea este că nu îmi place invidia și bucuria pentru moartea caprei vecinului... În rest Sibiului trăiește baschet, e un brand de marca iar eu vă doresc să luați campionatul dacă puteți, oricând susțin CSU Sibiu, o echipă sportivă profesionistă, pe care mereu am simpatizat o !!!
    Respect Dan Fleseriu, un antrenor de mare valoare !!!
    Succes !!

    cu 7 ani în urmă (02.09.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @ gyke
    Cum spuneam si eu si dvs sunt multe echipe care depind covârșitor de o decizie politică, însă la noi asta a dorit actuală conducere a clubului, banii de la baschet au intrat la fotbal, la echipa a doua, în contracte și în salarii...
    Respectele mele pentru comentarii le obiective pe care le aveți !!!
    Succes !!

    cu 7 ani în urmă (02.09.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    toate
    Rabdare, incet incet dau ortul popii toate echipele sponsorizate de stat pe care le-ai enumerat. Rabdare, ca la noi se misca mai greu lucrurile. Dar au inceput sa se miste. Vedeti si alte ramuri sportive. Nu poti sifona bani la infinit. Usor usor intram in normal.

    cu 7 ani în urmă (03.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!