Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Detalii noi despre Ligă Națională de Vară, un fel de „Summer League” românesc

Detalii noi despre Ligă Națională de Vară, un fel de „Summer League” românesc

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a anunțat, în ședința de marți, 19 mai, organizarea unei noi competiții neoficiale, numită Liga Națională de Baschet.

5. Se aproba cu unanimitate de voturi organizarea, in luna august, a Ligii de vara LNB – atat la masculin, cat si la feminin, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19. Competitiile nu au caracter obligatoriu si se vor desfasura doar cu participarea jucatorilor romani.

Din informațiile pe care le-a aflat baschet.ro, liga s-a constituit la propunerea fostului selecționer Marcel Țenter, antrenor coordinator al PerformBaschet, cu scopul de a le da mai mutle oportunități de joc baschetbaliștilor români.

Președintele FRB, Horia Păun, a venit cu mai multe informații cu privire la această competiție, care se va dovedi a fi un fel de „Summer League” românesc:

„Am denumit-o generic „liga nationala de vara”. Sincer, nu stiu daca aceasta va fi denumirea finala. Cert este ca nu ne dorim sa fie o „miuta” intre echipe. Ne dorim o competitie serioasa, care sa se adreseze in primul rand jucatorilor romani. Ne dorim o intrecere care sa readuca baschetul la nivel de seniori in atentia publicului si a autoritatilor, inca din luna august. Va fi o competitie oficiala, deschisa tuturor echipelor care evolueaza in LNBM sau LNBF si care vor dori sa se inscrie. Este si o oportunitate pentru cluburile din Liga Nationala sa vada la lucru, la un nivel ridicat, juniorii din propria pepiniera. In functie de succesul acestei competitii, vom decide daca o vom permanentiza sau nu”.

*foto: Dragos Dumitru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!