Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Devan Downey nu suferă de ”sindromul Jelenic - Tuljkovic”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
16.03.2013

Ivan Jelenic a reușit, în al doilea său meci la Timișoara, cel contra CSM București, să înscrie 21 puncte, având, în acelați timp, un procentaj perfect la aruncările din acțiune. Site-ul nostru atenționa după acea partidă că Timișoara și-a găsit ”lunetist”. Nu a fost însă adevărat. Fundașul a avut evoluții din ce în ce mai șterse, a ajuns să nu prindă lotul de 12 al echipei, iar în februarie s-a transferat din România.

Mujo Tuljkovic, sosit în Banat din postura de lider al marcatorilor în campionatul Bosniei, a înscris 17 puncte în meciul de debut, contra Energiei Rovinari, dar a mai atins cota 10 în dreptul acestui capitol statistic doar în două meciuri din cele șapte disputate în continuare.

Revenind la Devan Downey, el a lăsat publicul din Sala ”Constantin Jude”, dar și pe proprii săi coechiperi fără cuvinte după evoluția pe care a avut-o în meciul de debut în Liga Națională. Unul dintre cei umiți de micuțul american a fost și Bogdan Popescu, dar experimentatul jucător român și-a păstrat calmul și, de la microfonul Digi24 Timișoara, a spus că vrea să vadă și cum se va descurca în continuare noul său coechipier.

Downey nu a dezamăgit. Joi seară, în victoria echipei sale în fața lui Gaz Metan Mediaș, scor 86 – 80, a fost, din nou, cel mai bun jucător al Timișoarei. Este al treilea meci consecutiv, din trei posibile, când fundașul de 25 ani și 177cm înălțime reușește acest lucru.

Primul din serie a fost victoria de pe propriul teren cu SCM U Craiova, scor 85 – 81. Downey a terminat meciul cu 29 puncte, 10 pase decisive și un indice de eficiență de 35.

A urmat înfrângerea de la Brazi, în fața CSU Ploiești, scor 79 – 89, în care a marcat 23 puncte (80% procemtaj la aruncările de două puncte) și a pasat decisiv de 5 ori pentru 18 în dreptul eficienței.

Joi, contra Mediașului, conducătorul de joc american a reușit să înscrie, din nou, peste 20 puncte, 22 mai exact, a distribuit 8 pase decisive și a recuperat 5 mingi, terminând cu 21 unități de eficiență.

Ciferele de mai sus arată că Downey nu suferă de ”sindromul Jelenic-Tuljkovic”, însă el va trebui să joace la fel de consistent și în PlayOff, atunci când va începe adevăratul sezon 2012/13.

Foto: bctimisoara.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!