Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Devoe Joseph este noul jucător al lui CSO Voluntari

Devoe Joseph este noul jucător al lui CSO Voluntari

În cursul acestei dimineți, CSO Voluntari a anunțat că a ajuns la un acord cu Devoe Joseph, un fundaș ofensiv în vârstă de 31 de ani. Sportivul de 1,93 metri sosește de la Slask Wroclaw, echipă ce se afla pe locul șapte în campionatul Poloniei, la momentul suspendării sezonului.

Devoe Joseph și-a început cariera universitară la Minnesota Gophers, însă în ultimul an s-a transferat la Oregon Ducks unde a avut medii de 16.7 puncte, 3.8 recuperări, 3.3 pase decisive și 1.4 intercepții. Aceste cifre i-au adus nominalizarea în prima echipă a conferinței All-Pac-12.

În 2012, Joseph a semnat primul contract profesionist cu BC Khimik, în prima ligă a Ucrainei. Alături de trupa din Iujne a evoluat în Eurochallenge și a adunat următoarele cifre: 11.4 puncte, 2.7 recuperări, 2.5 pase decisive și 1.3 intercepții.

În sezonul următor, Devoe Joseph a plecat la Joventut Badalona, iar în stagiunea 2014-2015, a jucat pentru Turk Telekom și Cholet Basket. În ultimii ani, noul baschetbalist al lui CSO Voluntari a trecut pe la Buducnost, Bucaneros, Maccabi Kiryat Gat, Rethymno, BC Nokia, Bandirma și Slask Wroclaw.

În Polonia, Joseph a înregistrat 16.9 puncte, 3.5 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.2 intercepții. Acesta a avut un procentaj de 41.1% la aruncările de la distanță, reușind o medie de trei coșuri de trei puncte pe meci.

Devoe Joseph este fratele lui Cory Joseph, jucătorul lui Sacramento Kings. În perioada 2011-2015, Cory a evoluat pentru San Antonio Spurs, formație alături de care a reușit să câștige titlul NBA, după finala din 2014 cu Miami Heat.

În urma acestui transfer, lotul lui Sasha Ocokoljic arată în felul următor: Devoe Joseph, Anthony Hickey, Zarko Djuric, Dejan Borovnjak, Vlad Moldoveanu, Marcu Badiu, Dani Popescu, Tudor Gârbea și Cezar Stănescu. Joseph a semnat un contract cu valabilitate pe două sezoane, cu o clauză de performanță după prima stagiune.

*foto: Krzysztof Cichomski/King

2 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Voluntari
    Pare un jucător foarte bun, o adevărată mașina de 3p.
    Au acolo echipa care arata foarte bine, as zice ca imediat după Cluj și Oradea. Și se pare ca încă nu e gata.
    Dar Steaua mai e? Nu se aude nimic? Ce face binomul marilor furturi naționale Iacobescu-Burlacu?

    cu 3 ani în urmă (07.08.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Binomul e la mâna generalilor, care au dat ordin pe unitate să fie doar jucători români.

    cu 3 ani în urmă (07.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!