Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo a fost învinsă de Phoenix

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
10.03.2016

Partida programată miercuri seara în sala Dinamo din București a adus față în față primele două clasate în grupa 7-12. Phoenix a continuat seria evoluțiilor bune, reușind a patra victorie consecutivă și fiind fără îndoială surpriza plăcută din acest sezon.

Gălățenii lui Florin Nini și Bogdan Bălănică au pregătit foarte bine jocul, au intrat foarte motivați și au condus la început: 3-8 (min.3), 6-10 (min.4). Sutalo a scuturat plasa din afara semicercului, Dahlman a marcat și el și Dinamo a trecut în avantaj: 13-10.

Echipa din orașul de la Dunăre a replicat prin Bojovic, autor a șase puncte consecutive, scor: 13-18 (min.6) iar Petică a închis tabela din primul sfert cu o aruncare de 3 puncte. Diferența a crescut și Phoenix a intrat la vestiare cu nouă puncte avantaj, scor: 38-29.

Tactica stabilită de Nini și-a arătat roadele în continuare și în min.23 s-a consemnat cea mai mare diferență pentru oaspeți, scor: 31-45 (min.23) și 37-51 (min.26). Dinamoviștii nu au renunțat, au început cursa de urmărire și Dahlman și-a adus formația în avantaj cu 41 de secunde înainte de final.

Eroul partidei a fost însă conducătorul de joc de la Phoenix, Jay Threatt jr, care și-a readus echipa în avantaj, apoi ex-gălățeanul Iulian Orbeanu a egalat când mai erau 7 secunde, și a adus victoria cu „specialitatea casei de 3 puncte” în ultima secundă.

Rezultat final: Dinamo – Phoenix 70-73 (21-23, 8-15, 15-18, 26-17). Principalii marcatori: Marinov 13 puncte, Dahlman 13 p, Sutalo 11 p (Dinamo) respectiv Bojovic 25 p, Pesic 11 p, Threatt jr. 10 p (Phoenix). Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 38 și conduc în clasamentul grupei 7-12. 

*Foto: Facebook Phoenix

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!