Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo a tremurat pentru prima victorie din acest sezon

Dinamo a tremurat pentru prima victorie din acest sezon

Dinamo București a reușit prima victorie din actuala stagiune într-un meci dramatic jucat pe teren propriu, contra celor de la CSM Târgu Jiu și încheiat cu scorul de 94-91.

Dinamo a început în formula Gaddefors, Miljenovic, Williams, Coconea și Clanton, în timp ce CSM Târgu Jiu îi are în primul cinci pe Sly, Troupe, Ahmed, Bădiță și Allen.

După un început echilibrat de meci, care indica 7-9 pentru oaspeți, două triple semnate de Miljenovic și Coconea au deschis un parțial important pentru alb-roșii. Astfel, la capătul unui run de 17-2, Dinamo conducea autoritar, cu 24-11. CSM Târgu Jiu a reintrat însă în meci și a pus ultimele șapte puncte ale primului sfert (24-18). Gorjenii au săpat în continuare în avantajul gazdelor, prin Sly și Glogovac, în timp ce două triple ale lui Morgan au restabilit egalitatea la 40. Clanton, cu o pasă spectaculoasă de la Miljenovic și Cecil Williams au pus 4 puncte la rând pentru Dinamo, dar Morgan a răspuns cu o triplă iar veteranul Porter Troupe a scos un fault pe sirenă și a stabilit scorul la 45-44 pentru CSM Târgu Jiu, la sfârșitul primei reprize.

În sfertul al treilea Dinamo a încercat să preia conducerea în fața celor de la Târgu Jiu. Însă gorjenii au reușit să țină de conducerea partidei. Ba mai mult, după triplele lui Sly, Morgan sau Troupe oaspeții au avut chiar și un avantaj de șapte puncte (71-64) și au intrat înaintea ultimului sfert cu un avantaj de cinci puncte.

Andrei Mandache a deschis însă un început de sfert patru senzațional pentru dinamoviști, care au semnat un run de 18-0 (82-71). Primele puncte ale gorjenilor au venit în sfertul decisiv abia cu 4:15 rămase de jucat, de la Alex Berca. Troupe a readus Târgu Jiu în joc (85-79), dar Dinamo a reușit să îi țină în frâu pe oaspeți, în ciuda unor triple care au redus semnificativ diferența pe tabelă și au stabilit scorul final la 94-91.

Nenad Miljenovic a reușit un meci aproape perfect, cu 25 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 9/9 din acțiune și 2/2 de la 3 puncte, însă cu numai 5/10 de la libere. Keith Clanton a marcat 18 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Andrei Mandache a venit de pe bancă și a înscris 17 puncte.

De partea cealaltă, Porter Troupe a marcat 23 de puncte, Malik Morgan 20 de puncte și 5 pase decisive, Brandon Sly 19 puncte și Stefan Glogovac 13.

Dinamo a ajuns acum la un palmares de 1-3. Etapa viitoare va juca în deplasare, pe terenul lui U-BT Cluj. De partea cealaltă CSM Târgu Jiu are 0-4 și runda următoare va juca împotriva Timișoarei, pe teren propriu.

*foto: facebook Dinamo București Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Concluzie
    Este un campionat deschis pentru oricine , fiecare are ziua lui mai buna sau mai rea , bine ca au obtinut prima lor victorie stagionala , ii va astepta un meci greu cu U BT Cluj-Napoca favorita la titlu . La fel si pe Târgu Jiu ii asteapta vizita Timișoarei , echipa de playoff in sezonul trecut .

    cu 2 ani în urmă (18.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!