Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București a câștigat meciul din prima rundă de LNBM cu CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.09.2023

Dinamo București a câștigat meciul din prima rundă de LNBM cu CSM Târgu Jiu

Dinamo București a trecut rapid peste eșecul dureros cu CSM Oradea din Cupa României și a reușit să pornească în noul sezon al LNBM cu un succes. Alb-roșii au trecut de CSM Târgu Jiu pe teren propriu, scor 78-65.

Dinamo București: Andrei Mandache, Andre Jones, Cortez Edwards, Sean Evans, Ștefan Grasu

CSM Târgu Jiu: Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg, Jalen Dupree, Jason Hubbard

Hubbard a deschis balul printr-o reușită pe pătrundere. Mandache a lovit primul pentru alb-roșii cu un coș de la distanță. Calotă a marcat prin același procedeu, iar Evans a egalat la 5 din interior. Mandache a reușit apoi patru puncte consecutive din căciulă. Underwood a lovit de la semi-distanță, iar Dupree a reușit apoi a doua triplă a gorjenilor. Mandache a desprins-o din nou pe Dinamo la două posesii, dar Underwood cu un layup și Weinberg cu o triplă au restabilit egalitatea la 17. Gorjenii au trecut apoi în avantaj, dar după primul sfert, dinamoviștii conduceau cu 22-21.

Jones a fost liderul bucureștenilor în debutul sfertului secund, marcând primele cinci puncte ale alb-roșilor. Edwards a înscris pe pătrundere și a dus scorul la 29-25. Wright a egalat cu patru puncte consecutive. Mandache a răspuns printr-un coș de la distanță. După mai multe momente de secetă, Calotă a închis prima jumătate a disputei cu șase puncte la rând, iar Târgu Jiu conducea cu 35-37 la pauza mare.

Evans a restabilit echilibrul în debutul părții secunde cu un coș de sus, pentru ca mai apoi veteranii Calotă și Mandache să se dueleze în reușite pe pătrundere. Hubbard și Grasu au reușit coșuri de afară în posesii consecutive. Jones le-a urmat exemplul și alb-roșii reveneau la conducere. Wright și Underwood au restabilit egalitatea la 49.

Oaspeții au avut un start lansat în actul decisiv, reușind să marcheze șase puncte consecutive prin Hubbard și Underwood. Evans a egalat la 57 cu un coș de sus spectaculos, iar Maticiuc a înclinat din nou balanța în favoarea lui Dinamo printr-un coș de trei. Mandache și Edwards au marcat și ei și au dus run-ul alb-roșilor la 8-0. Bărăgan și-a readus echipa în meci cu un coș de trei puncte prin care ducea scorul la 64-60. Maticiuc a replicat de la semi-distanță. Jones a încheiat socotelile prin două coșuri de afară, iar Dinamo s-a impus cu 78-65.

Andrei Mandache s-a făcut remarcat cu 20 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Andre Jones a evoluat toate minutele și a strâns 19 puncte și 5 pase decisive. Dimitrius Underwood a fost MVP-ul gorjenilor, cu 12 puncte, 4 recuperări și 9 pase decisive.

În următoarea etapă, Dinamo București evoluează pe terenul celor de la CSM Galați, în timp ce CSM Târgu Jiu va sta pe bară.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • bela57 :

    Normal,
    Dupa rusinea cu Oradea, cainii rosii au aratat ca daca joaca, chiar castiga . Repet, daca nu era blat cu Sere, antrenorul folosea meciul ca unul amical, cu indicatii si trimiterea in teren a celor cu care vei juca in campionat .

    cu 7 luni în urmă (24.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Probabil
      Au avut de data asta oameni inalti, nu?

      cu 7 luni în urmă (25.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!