Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București câștigă avânt în lupta pentru play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.03.2022

Dinamo București câștigă avânt în lupta pentru play-off

Dinamo București și-a revenit după eșecul cu FC Argeș și a dispus de CSM Focșani cu scorul de 72-61 . Bucureștenii au un bilanț de 11-13 după acest meci, pe când vrâncenii au 9-17.

Hakan Demir i-a titularizat pe Andrei Mandache, Viktor Gaddefors, Lawson Korita, Alexandru Coconea și Keith Clanton. Mihai Petruț a început cu Henri Wade-Chatman, Alexandru Burlacu, Pavle Reljic, Onno Steger și Justin Baker.

Mandache a înscris primele puncte ale partidei. Baker a fost primul marcator pentru Focșani, din spatele semicercului. Clanton și Coconea au adus cinci puncte consecutive pentru gazde. Reljica a răspuns cu un coș în interior și un drum la libere. Korita a marcat primul coș de trei al dinamoviștilor și a deschis un run de 11-2 al acestora, în finalul primului sfert. După 10 minute, gazdele conduceau cu 18-8.

Alb-roșii au continuat parțialul excelent, iar Williams, Tarrant și Jackson au înscris opt puncte fără răspuns și au dus scorul la 26-8. Din acel moment, elevii lui Hakan Demir nu au mai înscris preț de șase minute și le-au permis celor de la CSM Focșani să se apropie la un singur punct. Mandache a oprit seceta trupei din capitală cu un coș de la distanță, iar un cârlig al lui Clanton mărea ecartul la șase puncte (31-25). Dinamo conducea cu 34-25 la pauza mare, după tripla lui Gaddefors.

Steger a inaugurat a doua jumătate cu un coș de trei. Wade-Chatman i-a urmat exemplul și a apropiat pe Focșani la o posesie. Baker a egalat prin același procedeu. Gaddefors a oprit run-ul adversarilor. Tarrant a dus scorul la 39-34 cu un coș din spatele semicercului, dar Steger a răspuns imediat, din același loc. Petruț a cerut timeout, după ce Tarrant a dus scorul la 45-37, printr-un and one. Indicațiile sale nu au dat roade, iar alb-roșii au continuat să domine jocul la inel. Reljic a oprit momentul bun al trupei din capitală. Înaintea ultimului sfert, bucureștenii conduceau cu 54-41.

Williams a deschis sfertul patru cu două libere transformate. Primul coș din acțiune al acestui parțial i-a aparținut lui Tarrant și a venit din spatele semicercului. Berceanu a finalizat o pasă spectaculoasă a lui Jackson și a dus scorul la 63-41. Wade-Chatman și Reljic au înscris cinci puncte consecutive, înainte de un layup al lui Gaddefors. Steger a răspuns imediat din spatele arcului de cerc. În cele din urmă, Dinamo s-a impus cu scorul de 72-61.

În etapa viitoare, Dinamo București evoluează pe terenul celor de la CSM Ploiești. CSM Focșani primește vizita lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook/Dinamo București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!