Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București câștigă derby-ul Capitalei împotriva lui Rapid

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.12.2023

Dinamo București câștigă derby-ul Capitalei împotriva lui Rapid

Dinamo București a terminat anul 2023 cu o victorie extrem de importantă. Alb-roșii au obținut al patrulea succes în ultimele cinci jocuri chiar în fața marei rivale, Rapid București. Gazdele disputei din Ștefan cel Mare s-au impus cu 91-75, în meciul din etapa a 15-a.

Dinamo București: Andre Jones, Andrei Mandache, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Sean Evans

Rapid București: Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Sayeed Pridgett, Toarlyn Fitzpatrick, Ben Altit

Fitzpatrick a deblocat tabela cu un fadeaway de finețe. Edwards a răspuns de la libere, înainte ca giuleștenii să aducă cinci puncte consecutive pe pătrunderea lui Bilinovac și tripla lui Altit. Americanii din linia de start a dinamoviștilor au dus în spate un run de 7-0 prin care gazdele conduceau pentru prima oară în meci. Mandache a contribuit și el cu un coș de la semi-distanță după ce Fitzpatrick reușise să oprească parțialul jucătorilor străini din tabăra adversă. După 10 minute, scorul era egal: 18-18.

Grasu a inaugurat sfertul secund cu un cârlig din interior. Bilinovac a replicat printr-un coș de trei. Au urmat mai multe posesii în care cele două echipe au reușit să înscrie alternativ din interior, această serie fiind spartă de coșurile consecutive transformate de Jones și Djuric, care făceau ca scorul să fie 28-25. Pridgett a întors inițiativa în favoarea echipei sale. Imediat după, Norfleet, Djuric și Fritz au marcat șase puncte la rând pentru gazde, care conduceau la pauza mare cu 43-42.

Jones a mărit diferența echipei sale la două posesii printr-o triplă înscrisă chiar la prima posesie după revenirea de la vestiare. Fitzpatrick a răspuns cu un stop-șut de la semi-distanță, înainte ca alb-roșii să marcheze din nou șase puncte la rând, care făceau ca scorul să fie 52-44. Costescu a cerut un timeout după dunk-ul lui Edwards. Pridgett le-a luat piciorul de pe accelerație adversarilor printr-o reușită din spațiul de trei secunde. Acesta a lovit și de afară pentru a își aduce echipa la o singură posesie. Jocul de interiori i-a adus pe feroviari la conducere, dar tripla lui Jones la ultima posesie din sfert făcea ca scorul să fie 61-59.

Câinii Roșii au marcat de două ori din interior în debutul sfertului, dar tripla lui Pridgett îi ținea aproape pe oaspeți. Mandache a răspuns prin același procedeu. Edwards a înscris următoarele șase puncte ale formației pregătite de Sotiris Manolopoulos, în timp ce Pridgett și Altit au continuat să pună presiune în interior și să aducă patru puncte pentru oaspeți. Liberele lui Jones duceau diferența în double-digits: 76-66. Dinamo nu a avut emoții în finalul de joc, reușind astfel să se impună cu 91-75.

Cortez Edwards a fost cel mai bun om de pe teren și a adunat 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Andre Jones a adăugat 21 de puncte. Sayeed Pridgett a avut 23 de puncte, 5 recuperări și 9 pase decisive pentru alb-vișinii.

În prima etapă a anului 2023, Dinamo București primește vizita celor de la CSO Voluntari, în timp ce Rapid București joacă acasă cu CSM Târgu Jiu.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!