Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București câștigă un meci de toată frumusețea în fața lui CSO Voluntari

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.01.2024

Dinamo București câștigă un meci de toată frumusețea în fața lui CSO Voluntari

Dinamo București a obținut o victorie extrem de importantă împotriva uneia dintre cele mai în formă echipe ale Ligii Naționale de Baschet Masculin. Într-un adevărat thriller în fața celor de la CSO Voluntari, alb-roșii au câștigat disputa din Șoseaua Ștefan cel Mare cu scorul de și ajung la un bilanț de 8-7. Adversarii lor stau cu 10-4 în clasament.

Dinamo București: Andre Jones, Andrei Mandache, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Sean Evans

CSO Voluntari: Kwamain Mitchell, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alex Olah

Primele posesii au fost sărace în realizări ofensive, iar după mai multe ratări, Jones a fost cel care a spart gheața cu un layup. El l-a servit apoi excelent pe Evans pentru un dunk, înainte ca Olah să marcheze primele puncte ale ilfovenilor, de la semi-distanță. Allen și Mitchell și-au adus echipa pentru prima oară la conducere, de la libere. Alb-roșii au apelat din nou la conexiunea Jones-Evans și au avut rezultate, astfel că pivotul alb-roșilor a marcat din nou după o acțiune de pick-and-roll. Edwards a animat atmosfera cu un dunk electric în tranziție, după care Mitchell a egalat la 8 cu o triplă din zero grade. Cele două grupări au uitat din nou să marcheze, înainte ca Evans să bifeze un nou coș de sus în tranziție al dinamoviștilor. După 10 minute, gazdele conduceau cu 14-12. Feazell a stabilit scorul cu un coș impresionant reușit cu o zecime de secundă rămasă pe cronometru.

Tohătan a marcat de la distanță înaintea sfertului secund, iar Feazell a prelungit run-ul echipei sale printr-un dunk agresiv. A urmat un duel direct între cei doi pivoți americani aflați în meci. După coșul de afară al lui Lucas, Feazell a marcat toate cele opt puncte ale ilfovenilor în următoarele minute, iar scorul era 21-23. Pentru formația gazdă, pe lângă Evans s-a mai trecut și Maticiuc pe lista marcatorilor în acest timp. Allen și Mitchell au reușit câte un coș de trei pentru oaspeți, iar Manolopoulos s-a văzut nevoit să ceară un nou timeout la 25-33, după ce doar Jones le-a putut ține piept, printr-un stepback de la semi-distanță. Grasu a stabilit scorul la pauza mare cu un coș de afară: 28-33.

Edwards și-a reapropiat formația la osingură posesie cu un layup în debutul părții secunde. Evans a obținut faultul după ce a finalizat un putback dunk și a dat avântul necesar echipei sale pentru a reveni la conducere, prin stop-șutul de la semi-distanță al lui Jones. Chiar și după un timeout al lui Bagatskis, ofensiva alb-roșilor a continuat să evolueze la cel mai înalt nivel, iar același Jones a transformat un coș de trei. Americanul nu s-a oprit din a pedepsi defensiva adversă și l-a învins pe Olah în situație de 1 la 1. După mai bine de jumătate de sfert, Vida a înscris primele puncte ale formației de la marginea Capitalei din repriza secundă, printr-un coș de afară. Nu a durat mult până când Edwards a replicat cu un coș cu fault. Evans printr-un slam-dunk a adus diferența în double-digits pentru prima oară. Feazell a replicat cu un floater din apropierea inelului. Allen a marcat de afară, din zero de grade și scorul devenea 46-41, înainte ca Evans să îl învingă din nou în căciulă pe Feazell. Allen a sunat revenirea echipei sale prin alte două coșuri de trei, dintre care unul pe sirenă, iar cu 10 minute înainte de final, tabela indica 50-47.

Maticiuc a debkicat tabela în sfertul al patrulea, din pasa lui Edwards. Vida a finalizat apoi o acțiune în tranziție printr-un layup dificil. Feazell a dus scorul la 52-51 printr-un slam-dunk. Mandache a înscris primele sale puncte în meci de la semi-distanță. Evans a readus diferența la două posesii în favoarea lui Dinamo. Norfleet a adăugat și el la ecartul de pe tabelă. Ilfovenii au revenit rapid în joc prin Feazell și Vida. După mai multe momente de secetă ofensivă, Edwards a finalizat o tranziție creată de steal-ul lui Mandache. Edwards și Jones au distanțat-o pe Dinamo la două posesii înaintea timeout-ului cerut de tehnicianul oaspeților. Polyak a spart și el gheața în meci cu un coș de trei. Grasu a oferit puțină liniște bucureștenilor printr-un tip-in. El s-a dovedit a fi înger și demon pe final, întrucât a comis un fault anti-sportiv asupra lui Allen la una dintre ultimele posesii. Trevon a transformat cele două libere, iar în posesia rezultată, Mitchell a înscris cu un stop-șut de trei prin care ducea scorul la 68-70. Grasu a reușit să își răscumpere greșeala cu un coș de trei imediat după timeout. El a reușit să îl închidă pe Mitchell la ultima posesie, iar echipa sa s-a impus cu 76-70.

Andre Jones a fost coșgheterul lui Dinamo cu 21 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Înainte de a părăsi terenul accidentat, Sean Evans a bifat un double-double: 19 puncte și 13 recuperări. Ștefan Grasu a fost în double-digits, cu 10 puncte. Trevon Allen și Keyshawn Feazell au marcat câte 21 de puncte pentru Voluntari.

În runda următoare, Dinamo are o confruntare extrem de importantă pentru lupta la locurile de Top 10, cu SCM Timișoara pe teren propriu, în timp ce CSO Voluntari se deplasează pe terenul lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!