Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București caută să continue forma bună în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.11.2021

Dinamo București caută să continue forma bună în Liga Națională

CSM Galați primește vizita celor de la Dinamo București în etapa cu numărul șapte din Liga Națională. Meciul se va desfășura sâmbătă, 6 noiembrie de la ora 18:30.

Echipa de la malul Dunării este una dintre cele două care nu a câștigat vreo confruntare în noul sezon. Gălățenii au 5 înfrângeri din tot atâtea meciuri. Aceștia au un meci mai puțin disputat, în urma amânări disputei cu Steaua București.

Trupa lui Florin Nini a fost cel mai aproape de victorie în restanța cu Athletic Constanța. CSM Galați a pierdut după două reprize de prelungiri acel meci, cu scorul de 88-87. Patru jucători din tabăra Galațiului au înscris peste 14 puncte în acel meci.

Javon Masters a avut 21 de puncte, 6 pase decisive și 6 recuperări în acea confruntare. El este liderul echipei la două categorii de statistică (puncte și assist-uri), înregistrând 14.8 puncte, 4.6 recuperări și 4.2 pase decisive pe meci.

Cel mai recent meci al gazdelor meciului de sâmbătă a fost cel de pe terenul celor de la CSO Voluntari, încheiat cu scorul de 73-61 pentru ilfoveni.  Masters a fost din nou coșgheterul echipei, cu 16 puncte, la egalitate cu Matt Milon.

De cealaltă parte, Dinamo vine după 2 victorii în ultimele 3 etape, singurul eșec venind în confruntarea cu campioana României, U-BT Cluj. Alb-roșii au trecut de CSM Târgu Jiu și CSU Sibiu. Ambele victorii au fost muncite și au venit la un total de doar 8 puncte.

Nenad Miljenovic a fost MVP-ul echipei în ambele succese. În meciul cu trupa din Gorj, acesta a avut un procentaj de 100% din acțiune, ce a contribuit la totalul său de 25 de puncte. Pe lângă acestea, el a mai adunat și 4 recuperări și 4 pase decisive. În meciul cu Sibiu, el a înregistrat 18 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive.

Keith Clanton are de asemenea un start foarte bun de sezon. Pivotul american al dinamoviștilor este aproape de a înregistra o medie de double double, cu 13.8 puncte pe meci și 9.8 recuperări pe meci. Pe lângă acestea, abilitațile sale defensive se reflectă în numărul de capace: 1.8 pe meci, capitol la care ocupă prima poziție în Liga Națională, alături de Earl Watson și Eric Thompson.

Cheia din încleștarea dintre Dinamo și CSM Galați va fi duelul de sub panou pentru recuperări. Trupa lui Șapera este una dintre cele mai bune echipe la capitolul recuperărilor ofensive, în timp ce adversarii lor se situează bine în clasamentul recuperărilor defensive.

Meciul de sâmbătă va putea fi urmărit live pe canalul de YouTube al FRB TV.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!