Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București, echipa cu cinci antrenori diferiți în 2022

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.10.2022

Dinamo București, echipa cu cinci antrenori diferiți în 2022

Pentru a patra oară în acest an, Dinamo București își schimbă antrenorul. Aleksandar Trifunovic nu a rezistat prea mult pe banca alb-roșilor și i-a făcut loc lui Sotiris Manolopoulos. Grecul devine al cincilea tehnician al grupării din Ștefan cel Mare în 2022.

Doar șase meciuri a rezistat pe banca echipei Trifunovic. Sârbul a avut un bilanț echilibrat, cu trei victorii și trei înfrângeri, dar a ratat cel mai accesibil obiectiv al echipei: câștigarea Cupei României. În ciuda unei victorii impresionante cu U-BT Cluj, dinamoviștii au fost învinși de marea rivală, Steaua București, și au ratat calificarea în Final Eight-ul competiției.

Hristu Șapera a avut cel mai longeviv mandat pe banca lui Dinamo în ultimul an. El a fost adus în luna martie a anului 2021 și a pregătit echipa până în luna ianuarie 2022. În cele 33 de meciuri în care a fost prezent pe banca tehnică, Șapera a avut un bilanț de 14 victorii și 19 înfrângeri.

El a fost înlocuit de Dan Fleșeriu, care s-a aflat la polul opus din punctul de vedere al longevității mandatului. El a pregătit-o pe Dinamo un singur meci, pierdut cu 71-97 pe terenul celor de la SCM Timișoara, înainte să fie nevoit să facă un pas în spate din cauza problemelor medicale.

Succesorul său a fost și cel mai prolific tehnician al lui Dinamo în această perioadă. Este vorba despre Hakan Demir, actualmente secundul naționalei Turciei. Acesta a avut un bilanț de 11-8 alături de gruparea alb-roșie și a întors la 180 de grade stagiunea echipei. Dinamo a ajuns în playoff după o revenire de senzație în clasament și chiar a reușit să trimită în meci decisiv seria cu CSM Oradea.

Primul joc în care Sotiris Manolopoulos o va pregăti pe Dinamo București va fi derby-ul cu vicecampioana României, CSO Voluntari. Acesta este programat duminică, 30 octombrie, de la ora 20:15.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!