Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București luptă pentru a patra victorie în luna martie

Dinamo București luptă pentru a patra victorie în luna martie

CS Dinamo București primește vizita formației CSM 2007 Focșani în ultimul meci de duminică, 27 martie, din Liga Națională de Baschet Masculin, disputa contând pentru etapa a 26-a.

Formația din Șoseaua Ștefan cel Mare vine după un eșec la Pitești, unde a reușit să înscrie 61 de puncte, fiind pentru a patra oară în 2022 când dinamoviștii nu ating borna celor 70 de puncte. Ofensiva a fost sub media obișnuită în Trivale, după ce în martie Dinamo a adus în trei ocazii peste 80 de puncte.

Echipa lui Hakan Demir are trei victorii și două eșecuri în martie, pe teren propriu reușind să treacă de CSM Galați și CSM VSKC Miercurea Ciuc, în ambele cazuri la diferențe liniștitoare. În schimb, duelurile cu formații aflate pe loc de playoff au fost pierdute (Sibiu și Pitești).

CSM Focșani are patru înfrângeri la rând și a ieșit din lupta pentru faza următoare, având acum 8-16 bilanț. Dinamo are 10-13 și păstrează în continuare șanse la playoff.

Dinamo, printre cele mai bune la media de intercepții

Singurul succes al vrâncenilor a venit în chiar primul meci din martie, 79-67 cu Athletic Constanța, de atunci având prestații tot mai modeste în atac. Focșaniul a prins partide cu Steaua, Craiova, Timișoara și Oradea, minimul punctelor marcate în această perioadă fiind de 58, contra bănățenilor.

Statistic, Dinamo este mai bine clasată la recuperări (37.7-31.8), unde diferența este mare între echipe, sau la media de puncte (75.8-69.8), iar la intercepții este printre fruntașele din Liga Națională, cu 9.2 în medie. CSM Focșani este ultima din campionat la media de recuperări și capace, iar la puncte este penultima.

Focșaniul s-a impus în tur, într-un meci cu puncte sub medie în ambele tabere

Grupările au contribuit pentru 117 puncte în total în tur, când vrâncenii s-au impus cu 61 la 56. În cazul ambelor echipe, numărul de reușite a fost sub media obișnuită, Dinamo fiind atunci la un season low, pentru ca la începutul lui ianuarie să termine împotriva Constanței cu 55 de puncte marcate.

În cele două tabere se află jucători care se remarcă la media de puncte și la recuperări, capitole la care sunt în Top 5 în LNBM. Henri Wade Chatman o ajută pe CSM Focșani cu 17.1 puncte, iar Keith Clanton contribuie cu 9.4 recuperări pentru Dinamo.

Întâlnirea din Sala Dinamo începe duminică, 27 martie, la ora 20.15 și va putea fi urmărită pe Digisport 3, LookSport 3 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!