Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București luptă pentru clasarea pe locul șapte la finalul sezonului regulat

Dinamo București luptă pentru clasarea pe locul șapte la finalul sezonului regulat

CS Dinamo București primește vizita formației SCM Universitatea Craiova în etapa a 30-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ultima din sezonul regulat, gruparea alb-roșie având oportunitatea să intre de pe poziția a șaptea în playoff dacă se impune vineri, 29 aprilie.

Cele două formații s-au întâlnit pe 18 aprilie, atunci câștig de cauză având oltenii, scor 83-79 în Bănie. Rezultatul de la Craiova a însemnat al doilea meci la rând pentru alb-albaștrii cu 83 de puncte marcate în fața propriilor suporteri. Joshua Hawley (26 de puncte) și Troy Franklin (23 de puncte) au fost principalii marcatori pentru olteni, iar Lawson Korita a răspuns cu 17 puncte pentru Dinamo.

SCM U Craiova are asigurată poziția a cincea la finalul sezonului regulat, urmând să se întâlnească cu FC Argeș sau CSM Oradea în prima rundă din playoff. Înaintea duelului cu Dinamo, „Leii Băniei” au 18-11 bilanț, în ultimele 10 partide din Liga Națională având 5 victorii și 5 eșecuri.

Dinamo are posibilitatea să termine pe 7 în cazul unui succes, indiferent de diferența de scor, după ce miercuri (27.04), CSU Sibiu a cedat cu CSM Petrolul Ploiești. În acest moment, formația lui Hakan Demir are 14-15, iar Sibiul a încheiat cu 15-15 sezonul regulat, rezultatele din meciurile directe fiind de partea dinamoviștilor în cazul egalității de puncte. Alb-roșii vor juca cu CSO Voluntari sau CSM Oradea dacă se clasează pe 7, iar de pe 8 ar urma să întâlnească U-BT Cluj.

Craiova are 8-2 în fața lui Dinamo în ultimele 10 întâlniri din campionat, cel mai recent succes al bucureștenilor fiind la începutul lui 2021, într-un 79-78.

Oltenii au 83 de puncte în medie marcate pe teren străin, unde într-un singur caz a pierdut când conducea după 30 de minute. Dinamo, de partea cealaltă, a putut să câștige opt meciuri acasă atunci când a intrat în avantaj la cabine.

Alb-albaștrii sunt în Top 5 în privința punctelor marcate în medie, la assist-uri, eficiență, la procentajele din interiorul arcului de cerc, în privința recuperărilor ofensive, la intercepții, respectiv la capace. Dinamo stă cel mai bine în privința recuperărilor și a intercepțiilor.

Duelul de la București are loc vineri, 29 aprilie, de la ora 17.45 și va putea fi urmărit pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!