Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București o învinge categoric pe CSM Târgu Mureș și rămâne în cursa pentru play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.03.2024

Dinamo București o învinge categoric pe CSM Târgu Mureș și rămâne în cursa pentru play-off

Dinamo București a rămas în viață în cursa pentru un loc de play-off. Formația din Capitală a trecut în deplasare de CSM Târgu Mureș, cu scorul de 89-102, obținând astfel și avantajul meciurilor directe în fața ardelenilor. După acest meci, alb-roșii au un bilanț de 4-11, iar adversarii lor coboară la 5-10.

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Radu Paliciuc, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Szabolcs Santa

Dinamo București: Andre Jones, Andrei Mandache, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Sean Evans

Partida a fost inaugurată cu câte un coș semnat de cei doi pivoți titulari, Evans și Santa. Mandache a marcat primul coș de trei al disputei, iar Evans și Edwards contribuiau și ei la un run prin care oaspeții conduceau cu 2-9. Gajovic a întrerupt momentul bun al adversarilor cu o triță ce reducea diferența la două posesii. Mandache a răspuns prin același procedeu. Veteranul român a lovit și a treia oară de afară în sfertul inaugural, primind o replică pe măsură din partea lui Paliciuc, care ducea scorul la 12-17. Recitalul triplelor a continuat cu reușitele lui Jeremic, Jones și Grasu, iar după 10 minute, Dinamo avea o diferență de două cifre pe tabelă: 20-32.

Lowrance a marcat primele patru puncte pentru ardeleni în debutul sfertului secund, oaspeții replicând prin autohtonii Mandache și Grasu. Boloni a lovit cu un floater, înainte ca Norfleet să reaprindă scânteia coșurilor de trei. Borșa și Gajovic au readus diferența în single-digits din interior, dar Mandache a lovit din nou din spatele arcului de cerc și a dus scorul la 30-42. El a lovit apoi și pe pătrundere, înaintea triplei lui Nistor. Formația gazdă a reușit să țină din scurt asediul dinamoviștilor pe finalul reprizei, astfel că la jumătatea confruntării, scorul era 45-55.

Edwards a spart gheața după revenirea de la cabine, cu un coș de la semi-distanță. Gajovic și Jones s-au duelat în reușite de la distanță. Jeremic și Gajovic au ținut-o pe Mureș la zece puncte diferență, punctând de la libere, respectiv în tranziție. Edwards și Grasu au schimbat rapid situația, dar Jeremic le-a răspuns cu o triplă dificilă. Evans a dus scorul la 55-68, marcând pe recuperare ofensivă, dar Person a lovit imediat de afară. După un run de 8-0, a cărui cireașă de pe tort a fost o nouă reușită de afară a lui Mandache, diferența atingea maximul din acel moment: 17. George Trif s-a văzut astfel nevoit să ceară timeout. La capătul sfertului trei, avansul alb-roșilor a ajuns la 20 de puncte, 64-84, după tripla pe sirenă a lui Mandache.

Santa a deblocat tabela cu două coșuri din interior în debutul actului decisiv, dar Mandache nu și-a lăsat deloc adversarii să respire și a marcat pentru a șaptea oară din spatele semicercului. Santa a continuat să fie unica sursă de ofensivă pentru CSM în startul sfertului al patrulea, dar Edwards și Jones au contribuit pentru a o distanța și mai mult pe Dinamo. Diferența de pe tabelă s-a dovedit imposibil de recuperat. Mureșenii au luptat să păstreze măcar avantajul meciurilor directe, dar nu au reușit și la final au cedat cu 89-102.

Cortez Edwards a fost MVP-ul partidei și a totalizat 27 de puncte, 4 recuperări și 11 pase decisive. Andrei Mandache s-a remarcat la rândul său, prin 29 de puncte înscrise. Pentru Mureș, Szabolcs Santa a avut 20 de puncte și 7 recuperări, în timp ce Jonathan Person a terminat cu 12 puncte și 13 assist-uri.

În etapa următoare, Dinamo București joacă acasă cu FC Argeș, duminică, 24 martie, de la ora 19:00. CSM Târgu Mureș primește vizita celeilalte echipe din București aflată în Top 10, Rapid, într-un meci programat sâmbătă, 23 martie, de la ora 18:00.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!