Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București o învinge pe FC Argeș și urcă pe loc de playoff

Dinamo București o învinge pe FC Argeș și urcă pe loc de playoff

CS Dinamo București a reușit să obțină un succes extrem de important în cursa pentru playoff, în a opta etapă din Top 10. Alb-roșii au trecut de FC Argeș în cursul serii de duminică, 24 martie, cu scorul de 94-71 și au urcat pe poziția a opta în Liga Națională de Baschet Masculin.

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Sean Evans

Pitești: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Naje Smith, Christian Jones

Argeșul a putut să egaleze după ce Dinamo a avut inițiativa în atac pe primele posesii, iar Kelly i-a dus pe oaspeți în avantaj la 4-6, de unde a urmat floater-ul lui Evans. Fometescu l-a găsit excelent pe Jones pentru +5 în favoarea trupei viola, iar Smith a reușit un dunk spectaculos în urma căruia FC Argeș a urcat la 6-13 și Sotiris Manolopoulos a solicitat imediat un timp de odihnă. Grasu a devenit abia al doilea marcator al lui Dinamo în primul sfert cele cinci puncte la rând prin care a restabilit egalitatea, în timp ce Jones a dus gazdele din nou în avantaj și alb-roșii au încheiat primul act cu un parțial important pentru a ajunge la 24-16.

Curry a putut să oprească run-ul de 13-0 în care s-au aflat amfitrionii, dar imediat a venit răspunsul de la Evans și Mandache, iar scorul a devenit 31-19. Djuric a reușit să dezghețe situația de pe tabelă după mai multe atacuri lipsite de precizie din partea ambelor echipe, Edwards a mărit diferența la 16 lungimi și Smith a avut un three-point play pentru 35-22 la jumătatea celui de-al doilea sfert. FC Argeș a început să recupereze din handicap și a beneficiat de un parțial de 9-3, Evans și-a continuat prestația solidă și Jones a condus-o pe Dinamo spre +11, cu puțin peste un minut rămas din prima repriză. Formația din Capitală a intrat la vestiare cu 48-31, după ce în aceste 20 de minute Evans și Mandache au marcat mai bine de jumătate din punctele gazdelor.

Cinci puncte fără răspuns au avut cei de la FC Argeș în debutul sfertului trei, după care a venit rândul lui Dinamo să prindă un run de 9-0 și la 57-36 a fost solicitat un time-out din partea lui Nebojsa Vidic. Curry a marcat la mai bine de un minut după întrerupere, Grasu a refăcut ecartul de 20 de puncte și ulterior FC Argeș a comis o abatere de 24 de secunde. Gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare a mers la cel mult +26 în perioada rămasă pe cronometru din acest act, la finalul căruia tabela a indicat 70-44.

Dinamoviștii s-au apropiat de borna celor 30 de puncte în plus cu ajutorul lui Andrei Mandache, iar Alin Andrieș a putut să-și transforme perechea de libere la 75-51. Maticiuc a păstrat un procentaj extrem de bun pentru gazde din spatele arcului de cerc, Norfleet a pus două puncte ușoare pe tabelă în urma neatenției lui Allen, acesta din urmă fiind ulterior precis la 82-55. Djuric a dus diferența la +31 și în cele din urmă Dinamo a obținut un succes categoric, 94-71, prin care a urcat pe poziția a opta în ierarhia din Top 10.

Andrei Mandache a avut o nouă prestație solidă, cu 21 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 4/8 de la distanță. Sean Evans l-a urmat cu 16 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții și 4 mingi pierdute, iar Brandon Norfleet și Ștefan Grasu au terminat cu câte 11 puncte.

Naje Smith a răspuns cu 13 puncte, 5 recuperări și 2 capace, iar Corey Allen, KeShawn Curry și Raijon Kelly au pus câte 11 puncte în dreptul numelor lor. Nikola Jevtovic, liderul piteștenilor în ultimii ani, a absentat în această confruntare.

Dinamo (5-11) va juca la Oradea în cadrul penultimei runde a sezonului regulat, iar pentru FC Argeș (9-7) urmează disputa de acasă cu CSO Voluntari.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ce echipa
    Dinamo bate pe Oradea etapa viitoare daca are nevoie pt a fi in playoff. Se înțelege sere cu băieții. Prind ei un mandache in forma și un Cristi slab. Ca pe Bobe nu are rost pomenit ca e slab de fel

    cu 1 lună în urmă (24.03.2024) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ce echipa
    Dinamo bate pe Oradea etapa viitoare daca are nevoie pt a fi in playoff. Se înțelege sere cu băieții. Prind ei un mandache in forma și un Cristi slab. Ca pe Bobe nu are rost pomenit ca e slab de fel

    cu 1 lună în urmă (24.03.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      aranjamente
      Ce va mai place sa va jucati de-a "scenarita". Dupa parerea ta Argesul au dat meciul lui Dinamo ca sa joace cu Clujul in semifinale. Probabil ca mai bine sa cada de pe "cai mari", chit ca aveau o sansa cu Oradea.
      Iar Oradea o sa dea meciul in fata propriilor suporteri, cand era mai simplu sa cedeze la Bucuresti.

      cu 1 lună în urmă (25.03.2024)
    • Ciucâ:

      Se poate
      De ce nu?!la bucureşti nu era asigurat locul 2.dacâ a fost blat ın cupâ poate se revanşeazâ acum,2-3 jucâtori importanți accidentați ınainte de meci şi .....

      cu 1 lună în urmă (25.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!