Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București și BCM U Pitești deschid ultima etapă din 2016 în LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.12.2016

CS Dinamo București și BCM U Pitești își dau întâlnire în etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ultima programată în 2016. Confruntarea dintre cele două echipe este programată joi, 22 decembrie, începând cu ora 18:00, și va fi transmisă în direct de DigiSport 2. 

Înaintea întâlnirii directe, Dinamo este ultima în clasament cu 13 puncte acumulate, având doar 2 victorii în 11 meciuri jucate. De cealaltă parte, Piteștiul traversează o perioadă foarte bună, fiind în prezent pe locul 4 cu 19 puncte la activ și un bilanț de 7 victorii și 5 înfrângeri. 

În runda precedentă, alb-roșii au cedat la mare luptă partida cu Timișoara de pe Bega, fiind învinși cu 78-82. Băieții lui Hristu Șapera au trecut în propriul fief de campioana en-titre, CSM CSU Oradea, la 12 puncte diferență, scor final 76-64. 

Dinamo București și BCM U Pitești s-au întâlnit în ultimii 11 ani de 29 de ori, timp în care 17 victorii le-au revenit argeșenilor, în timp ce bucureștenii și-au adjudecat 12 meciuri. Ultima confruntare directă dintre cele două echipe s-a consemnat în turul de campionat al actualei ediții, atunci când Piteștiul s-a impus în Trivale la 10 puncte diferență 81-71. 

Echipa pregătită de Hristu Șapera pleacă cu prima șansă în fața celor de la Dinamo, având un lot mai valoros, un moral bun și dorința de a rămâne cât mai aproape de formația de pe locul 3, CSU Sibiu. Totuși, actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin a rezervat multe surprize până la ora actuală, iar piteștenii fac o mare greșeală dacă se văd deja învingători în fața grupării din Capitală, echipă care a învins în acest sezon pe CSU Sibiu în Sala Dinamo. 

Confruntarea de pe terenul dinamoviștilor va fi arbitrată de un trio format din Bogdan Podar, Dragoș Nicolae, respectiv Amalia Marchiș, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Eugen Poenaru. 

*Foto: Facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!