Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București și CSM Petrolul Ploiești se înfruntă în ultimul meci al rundei a 12-a

Dinamo București și CSM Petrolul Ploiești se înfruntă în ultimul meci al rundei a 12-a

Dinamo București și CSM Baschet Petrolul Ploiești se duelează în ultimul meci al etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ambele fiind într-o serie de jocuri pierdute în ultima perioadă.

Dinamo a ajuns la a treia înfrângere consecutivă în cadrul etapei trecute, după ce a fost întrecută de CSM Focșani cu 61-56. Alb-roșii au avut și cea mai slabă prestație ofensivă din LNBM până în acest moment, în premieră înscriind sub 60 de puncte în actualul sezon, cu 36% din acțiune.

CSM Petrolul se află într-o serie și mai lungă de eșecuri, șase la rând, prahovenii câștigând ultima dată în urmă cu două luni, 86-84 pe terenul Focșaniului. Trupa antrenată de Mihai Popa a ajuns la 4-7 bilanț după ce începuse campionatul cu patru victorii și o singură înfrângere. În ultimele trei partide, Ploieștiul a primit mereu peste 85 de puncte, mai întâi 96 de la Craiova, apoi 100 de la Oradea și ultima dată 89 de la Voluntari.

Duelul din capitală nu va fi primul între Dinamo și Ploiești de la promovarea prahovenilor încoace, formațiile întâlnindu-se în presezon în cadrul Cupei „Dinamo Kelme”, atunci trupa antrenată de Hristu Șapera impunându-se cu 81-79 în finala mare. În privința jucătorilor, Octavian Popa Calotă o să evolueze în fața fostei echipe, cu care a fost sub contract în sezonul 2020-2021, când a adunat medii de 5.3 puncte și 2.6 pase decisive în 21 de apariții.

Statistic, CSM Petrolul stă mai bine la puncte (77.7-74.4), assist-uri (14.6-14.4), eficiență (84.9-78.2), la aruncările de două (51.7-49.2%) și trei puncte (32.9-30.7%) sau la capace (2.8-1.9). Dinamo, în schimb, recuperează mai bine (37.9-36.8), la cele ofensive fiind a treia din ligă, iar la capitolul intercepțiilor se regăsește printre formațiile fruntașe, cu 8.2 în medie.

Nenad Miljenovic și Keith Clanton își fac simțită prezența în ofensivă și sub panou, cu 17.4 puncte respectiv 11.7 recuperări, americanul fiind depășit doar de Erik Copes de la Rapid în privința mediei de recuperări. Deion Hammond este principalul marcator al nou-promovatei (16.5 puncte), iar Earl Watson (7.5 recuperări) și Andrej Magdevski (5.9 pase decisive) îl urmează la principalele date statistice.

Disputa din Sala Dinamo este programată duminică, 19 decembrie, de la ora 17.15 și va fi transmisă în direct pe Digisport și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!