Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București și CSM Târgu Mureș caută prima victorie în faza secundă

Dinamo București și CSM Târgu Mureș caută prima victorie în faza secundă

După șapte meciuri programate sâmbătă, 3 februarie, etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin continuă duminică, 4 februarie, cu duelul dintre CS Dinamo București și CSM Târgu Mureș, care va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

Ambele formații au început faza a doua a campionatului cu înfrângere, însă impresia lăsată de cele două a fost diferită. Dinamo a marcat doar 52 de puncte pe terenul lui CSM Constanța și a fost învinsă la 46 de puncte de gruparea lui Dan Fleșeriu, ridicând semne de întrebare cu privire la locul trupei bucureștene în Top 10.

Singurul jucător al lui Dinamo care a depășit borna celor 10 puncte înscrise a fost Andre Jones, care a contabilizat 18 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție. Baschetbaliștii lui Sotiris Manolopoulos au adunat în total 36 la eficiență și au ajuns la un bilanț de 3-6, ocupând poziția a 7-a.

De partea cealaltă, CSM Târgu Mureș a oferit o replică solidă în fața lui U-BT Cluj-Napoca, liderul la zi al Ligii Naționale, fiind învinsă la zece puncte, 85-95, după un ultim sfert în care Mihai Silvășan le-a acordat mai multe minute jucătorilor tineri din lot.

În absența lui Goran Martinic (suspendat), Goran Gajovic (bolnav) și Botond Solyom (bolnav), alb-albaștrii au evoluat curajos în fața propriilor suporteri, principalul remarcat fiind Vlad Nistor: 19 puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții. Ardelenii au patru victorii și cinci înfrângeri și se află pe locul 6 în Top 10.

Din punct de vedere statistic, Dinamo stă mai bine la recuperări (33.1 – 32.4), la intercepții (8.8 – 5.9) și la turnovers (12.8 – 13.5). În schimb, Mureș domină lupta la celelalte categorii statistice.

Liderii gazdelor sunt Andre Jones (17.5 puncte), Sean Evans (7.6 recuperări) și Cortez Edwards (5.1 pase decisive). De asemenea, Andrei Mandache (12.8 puncte, 3.4 recuperări și 2.9 pase decisive) a fost un jucător foarte important pentru Dinamo până în acest moment al sezonului.

De partea cealaltă, se remarcă Mladen Jeremic (15.3 puncte), Szabolcs Santa (5.7 recuperări) și Goran Martinic (4.5 pase decisive), care va fi disponibil, în ciuda suspendării primite în urma jocului cu SCM U Craiova, pentru că sancțiunea nu este valabilă pe perioada apelului.

Disputa din Capitală va fi arbitrată de Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Mihai Dumitrașcu, iar comisar va fi Zoltan Safar.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș – Marosvasarhelyi VSK

1 comentariu la aceasta stire:
  • DanielH1982 :

    Martinic
    și Goran Martinic (4.5 pase decisive), care va fi disponibil nici în acest joc, în ciuda suspendării primite în urma jocului cu SCM U Craiova, pentru că sancțiunea nu este valabilă pe perioada apelului.....deci poate juca sa inteleg? "care va fi disponibil nici în acest joc"

    cu 2 luni în urmă (04.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!