Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București trece de CSM Petrolul Ploiești la capătul unui duel foarte echilibrat

Dinamo București trece de CSM Petrolul Ploiești la capătul unui duel foarte echilibrat

Dinamo București s-a impus pe terenul lui CSM Baschet Petrolul Ploiești, scor 75-73 duminică seara (03.04) în ultimul meci al etapei a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Alb-roșii i-au egalat în clasament pe ploieșteni cu această ocazie.

Formația galben-albastră a debutat în formula Magdevski, Hammond, Chițu, Milin și Sekulovic, iar alb-roșii au replicat prin Tarrant, Gaddefors, Williams, Coconea și Clanton.

Prahovenii au început mai bine partida și conduceau cu 7-3 după tripla lui Milin, Williams restabilind egalitatea cu două acțiuni la rând finalizate cu coș (7-7). Același american de la Dinamo a dus gruparea bucureșteană la conducere la jumătatea sfertului inaugural, Chițu răspunzând din colțul terenului și CSM Petrolul avea +1 pentru câteva secunde, Gaddefors marcând pentru Dinamo (11-10). Următoarele puncte din tabăra galben-albastră au venit de la distanță, 16-13, Gaddefors și Clanton contribuind ulterior pentru revenirea lui Dinamo la conducere (17-16), sfertul de debut terminându-se la egalitate, 23-23, cu liberele transformate de Andrei Mandache.

CSM Petrolul a condus în două rânduri după primele atacuri din sfertul al doilea, Berceanu și Jackson egalând situația și la 27-27 gazdele cereau time-out. Cecil Williams a deblocat situația de pe tabelă cu cele două libere transformate, după mai multe atacuri în care formațiile n-au fost precise, apoi același american de la Dinamo a bifat un three-point play și se făcea 32-27 pentru oaspeți. Magdevski a oprit o perioadă de patru minute fără coș pentru ploieșteni, iar cu liberele lui Jordan diferența devenea minimă, cu două minute înaintea pauzei Milin finalizând cu succes o acțiune rapidă și Ploieștiul avea 35-34. Diferența a urcat la două posesii între până la pauză, Jordan stabilind scorul cu care s-a intrat la cabine, 43-39.

Gazdele au făcut diferența la punctele aduse de la distanță, unde stăteau cu 42% procentaj în prima parte, spre deosebire de doar 9% pentru Dinamo. Bucureștenii au reușit să marcheze 30 de puncte din căciulă, celelalte venind de la linia de fault sau prin singura încercare bună din spatele arcului de cerc.

Avantajul amfitrionilor a urcat la șase puncte în debutul celui de-al treilea sfert, de unde Dinamo a replicat cu cinci puncte la rând și scorul era 45-44, Magdevski replicând cu un lay-up pentru prahoveni. Mandache a scuturat plasa pentru a egala, gazdele replicând cu două coșuri consecutive din acțiune (51-47), însă din partea adversă au punctat Jackson și din nou Mandache de la distanță, Dinamo fiind în avantaj, 52-51, cu trei minute rămase din acest parțial. A venit rândul dinamoviștilor să se ducă la două posesii în față, 56-52, la finalul celui de-al treilea sfert scorul fiind 57-54 în dreptul vizitatorilor, Tarrant împărțindu-și perechea de libere, iar Jordan a comis pași pe ultimul atac al ploieștenilor.

Jackson și Korita au ținut de avantajul de două posesii, apoi Hammond fiind precis din acțiune pentru 60-58 în dreptul oaspeților, Sekulovic restabilind egalitatea de la linia de fault. Williams și Magdevski s-au întrecut în reușite de la distanță (63-63), cu trei minute înainte de finalul sfertului patru Hammond ducându-și echipa în față, 68-67. Coșul lui Magdevski pentru +3 a fost urmat imediat de reușita de afară semnată de Tarrant, 70-70, cu puțin sub un minut și jumătate rămas din acest parțial și Chițu a punctat de la distanță, 73-70. Gaddefors și-a împărțit liberele, apoi Mandache a contribuit la o intercepție și Williams ajungea la linia de fault (73-73), prahovenii pierzând încă o posesie importantă și Gaddefors a făcut 75-73, scor cu care s-a încheiat întâlnirea pentru Dinamo, după ce Sekulovic a ratat ultima încercare.

Dinamo ajunge la 12-13 bilanț și o egalează în clasament pe CSM Petrolul, urmând să joace o restanță la Oradea. Ploieștenii au tot 12-13 și vor juca un meci restant pe terenul Rapidului.

Cecil Williams a adunat 21 de puncte și 7 recuperări pentru Dinamo, urmat de Viktor Gaddefors (14 puncte, 6 recuperări). Deion Hammond a adus 17 puncte și 5 recuperări pentru Ploiești, secondat de Andrej Magdevski (12 puncte, 12 pase decisive, 5 recuperări) și Mihailo Sekulovic (12 puncte, 6 recuperări, 4 assist-uri).

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!