Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București, victorie convingătoare acasă cu CSM CSU Oradea

Dinamo București, victorie convingătoare acasă cu CSM CSU Oradea

Dinamo București egalează seria cu CSM CSU Oradea, după o victorie în sala Ștefan cel Mare din Capitală, scor 79-62.

Dinamo a început în formula Tarrant, Cecil Williams, Jackson, Clanton, Coconea, în timp ce Oradea îi are Kris Richard, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic.

În primele cinci minute s-au înscris puține puncte. Keith Clanton a reușit o recuperare ofensivă și un pas decisiv pentru Justin Jackson, iar Coconea a marcat o triplă pentru 11-6. Clanton a pus primele puncte pe tabelă din pasa lui Mandache, iar Toni Năsturescu a făcut 17-10 de la libere. Ogden a reușit încă un stop-șut, dar Korita a răspuns cu un finger roll și a făcut 19-12 după primul sfert.

Toni Năsturescu a început sfertul secund cu două triple, din pasele lui Mandache. Kris Richard a răspuns cu o triplă, pentru ca apoi Mande să marcheze și el din spatele semicercului (28-15). Markovic a reușit și el o triplă, dar Justin Jackson a răspuns cu un putback de efect (32-20). Cecil Williams a zburat și el pentru un slam dunk fabulos, dar Oradea a redus diferența și după un eurostep al lui Kris Richard Hakan Demir a cerut time-out (34-28). Cecil Williams și Bickauskis au încheiat prima repriză fiecare cu câte o triplă (40-36).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

La începutul reprizei secunde, Tarrant a marcat două triple, dar a primit un răspuns de la Bickauskis (46-41). Diferența a ajuns la zece puncte după o altă triplă, semnată de această dată de Cecil Williams (55-45). Mark Ogden a răspuns cu o aruncare de la semidistanță, dar aveau să fie ultimele puncte în acest sfert pentru Oradea. Gaddefors, Mandache și apoi același Tarrant au stabilit scorul după 30 de minute la 62-47.

Markovic a deschis sfertul decisiv cu un coș de 3 puncte. Justin Jackson a marcat un and-one din pasa lui Clanton. Mande a învins apoi zona cu o triplă și l-a făcut pe Cristian Achim să ceară time-out (68-50). Markovic a înscris de sub panou însă tot Mandache a răspuns cu o triplă (71-52). Triplele lui Markovic și Kris Richard l-au făcut pe Demir să ceară timp de odihnă (73-58). Cristian Achim a trimis o linie 100% românească pentru ultimele minute ale partidei, Mandache a mai înscris o triplă, iar scorul final a fost 79-62 pentru gazde.

Ricky Tarrant a marcat 17 puncte cu 7 recuperări, Andrei Mandache a înscris 18 puncte, Justin Jackson 13, Cecil Williams 11, Toni Năsturescu 10 iar Keith Clanton a fost peste tot, cu doar 2 puncte, dar 9 recuperări și 5 pase decisive. De partea cealaltă, Nikola Markovic a înscris 11 puncte, în timp ce Ogden, Kris Richard și Garlon Green au avut fiecare câte 10 puncte.

Meciul 3 al seriei se joacă pe 9 mai, la Oradea.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    Miştocarii
    unde sunteți hai mai glumiti puţin câ altceva nu stiti. Nu trebuie sâ fii mare specialist trebuie doar sâ urmaresti meciurile şi ti poti face o idee.Dinamo are ANTRENOR, cât toti antrenorii din LNBM x2, cititi puţin pe unde a antrenat şi este secund la nationala turca. Singurul motiv câ este ın romania criza economica din turcia.nu ştiu cât o sâ stea pe aici

    cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Ciuca
      Hakan nu are cumva contract si pe sezonul urmator? Am banuit si eu ca seria nu va fi una deloc usoara si poate o sa avem surpriza neplacuta de a si fi eliminati... Azi am jucat oribil, unele faze parca prea au batut la ochi... 2,75 cota victorie la Dinamo, or fi jucat ai nostri SUPER?

      cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Nu mare ne e mirarea
    La fel cum am spus si dupa meciul 1, Dinamo - o echipa "țapănă" cu un antrenor care stie meserie si pe care inca nu il stie nimeni ca sa il contreze. Una peste alta vad un meci 3 decis in ultimele 2-3 minute castigat de oricare dintre echipe la o diferență de pana in 5-6 pct.
    Cred totusi ca avantajul terenului ne va duce in semifinale.

    cu 1 an în urmă (07.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!