Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo câștigă la Galați un meci cu multe răsturnări de scor

Dinamo câștigă la Galați un meci cu multe răsturnări de scor

Dinamo București s-a impus la o singură posesie diferență în deplasarea de la Galați, scor 72-69, într-un meci disputat sâmbătă seara (06.11) în etapa a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Coșul victoriei a venit cu 44 de secunde rămase până la final, cu o aruncare de 3 puncte.

Amfitrionii au început cu Masters, Ciotlăuș, Milon, Stan și Sturanovic, în timp ce din partea formației din capitală au început ca titulari Mandache, Coconea, Gaddefors, Williams și Clanton.

Debutul meciului a adus o situație aparte, fiind nevoie de 14 aruncări ratate în total pentru a se modifica tabelă după a 15-a încercare, un lay-up reușit de Sturanovic. Dinamo a început să înscrie apoi, Clanton și Gaddefors întorcând scorul în favoarea bucureștenilor (4-2). CSM Galați a revenit la conducere, mai întâi Javon Masters (8-4), apoi Duica au ținut formația de pe Dunăre la două posesii în față, 10-6. Replica lui Mandache de la distanță au oprit-o gazdele cu cinci puncte la rând, iar Gaddefors a închis primul sfert, 15-11 în favoarea Galațiului.

Echipa pregătită de Florin Nini și-a mărit avantajul în câteva momente la trei posesii, 20-13, de unde un parțial bun i-a desprins pe gălățeni la 26-15, prin coșul lui Maksim Sturanovic. Dinamo a recuperat puțin din deficit până la jumătatea sfertului secund (31-24), revenirea venind de la 34-25. Coconea, Gaddefors și Clanton au contribuit ca formația din capitală să se apropie la 36-34 la pauză, asta după ce Galațiul a terminat repriza cu 0/3 din acțiune și trei mingi pierdute.

Galbreath Jr. a semnat patru puncte consecutive pentru CSM Galați, pe un four-point play (40-34), avantajul fiind înjumătățit de Dinamo. Korita a adus gruparea alb-roșie la 42-41, după care Andrei Mandache i-a ajutat cu două libere precise pe dinamoviști să preia conducerea (45-44). Korita și Williams au ars plasa din spatele arcului de cerc, 51-46, și Dinamo s-a aflat în permanență la conducerea meciului până la finalul sfertului al treilea, terminat cu 53-51, Galațiul apropiindu-se de la șapte puncte diferență în favoarea adversarei.

Câte o triplă în ambele tabere a deschis sfertul patru, Mandache ținând-o pe Dinamo în față (56-54). Liberele transformate de Ciotlăuș au restabilit egalitatea, 56-56, de unde CSM Galați a bifat o serie mai bună și Milon a punctat la 62-58 din pasa lui Masters, oaspeții solicitând timp de odihnă. Clanton a comis fault ofensiv la revenirea pe parchet și în partea adversă Galbreath a finalizat cu and-one pentru 65-58. Korita și Clanton au fost principalii artizani ai revenirii lui Dinamo (67-65), în ultimul minut intrându-se cu avantaj de două puncte în favoarea gălățenilor. Lawson Korita a reușit o triplă mare din colțul terenului cu 44 de secunde rămase, 70-69 pentru Dinamo, ulterior CSM Galați a ratat două ocazii bune de a întoarce scorul, comițând două turnovers. Cecil Williams a înscris ultimele puncte ale meciului, de la linia de fault, ratarea lui Milon în ultimele secunde consemnând scorul 72-69 pentru bucureșteni la final.

Dinamo își trece în cont primul succes din deplasare și are 3-4 bilanț, în timp ce Galațiul încasează al șaselea eșec din tot atâtea meciuri jucate. Etapa viitoare, alb-roșii au derby cu Rapid, iar CSM Galați se va deplasa pe terenul lui CSM Târgu Jiu.

Keith Clanton a terminat cu 18 puncte și 16 recuperări pentru Dinamo, fiind principalul marcator al grupării din capitală, urmat de Lawson Korita (17 puncte, 4/8 de 3 puncte) și Cecil Williams (15 puncte, 11 recuperări). De la CSM Galați s-au remarcat Christopher Galbreath Jr. (18 puncte, 6 recuperări), Maksim Sturanovic (16 puncte) și Javon Masters (12 puncte, 7 recuperări). 

 

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!