Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo câștigă la Mediaș cu emoții pe final

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.02.2016

Dinamo București a încheiat faza I a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin cu o victorie pe terenul lui Gaz Metan Mediaș.

Echipa condusă de Aco Todorov a început ca din pușcă partida de pe Târnava Mare, iar cu Sutalo în prim plan, dinamoviștii s-au desprins la 22-12. În minutul 8 al partidei a venit un fault tehnic la banca lui Gaz Metan Mediaș. Roș-albii au profitat și și-au mărit diferența cu încă 6 puncte. Gediminas Navickas a încheiat primul sfert cu un coș de 3 puncte pentru gazde, iar scorul după 10 minute de joc era 28-15 pentru Dinamo. Elevii lui Mihai Popa au revenit mai bine pe parchet după prima pauză și au revenit la o singură posesie până la jumătatea sfertului secund. Dinamo și-a refăcut din avantaj, ajutată de coșul de la distanță a lui Babkauskas. Un nou fault tehnic la banca a tăiat elanul gazdelor, iar prima repriză se încheia cu scorul de 51-41 în favoarea lui Dinamo.

În repriza secundă, Dinamo și-a menținut avantajul în jurul celoe 10 puncte. Pe finalul sfertului, triplele lui Karolis Babkauskas au mărit diferența, Iar Gaz Metan se vedea condusă la 16 puncte, scor 76-60. Gazul a deschis sfertul patru cu 4 puncte la rând, însă Corpodean cu un coș de 3 puncte oprea avântul gazdelor. Gazul a revenit cu alte 4 puncte marcate la rând, după care a urmat o perioada de secetă și tabela a rămas neschimbată la 68-79. Grabauskas și Nikolic au redus diferența la 6 puncte cu mai puțin de 3 minute rămase de joc. Apărarea Gazului a continuat să funcționeze, însă în ofensivă, Navickas și Nikolic au ratat trei atacuri pentru gazde. În ultimul minut, Marinov a dus scorul la 80-73. Elevii lui Mihai Popa au executat excelent o schemă de joc, după care Peciukas a rămas liber la 3 puncte însă aruncarea lituanianului a fost in and out, iar soarta partidei era ca și jucată. Până la final, gazdele nu au făcut altceva decât să-i trimită pe bucureștenii la libere însă nimic nu se mai putea întâmpla. Dinamo a câștigat la Mediaș cu scorul de 84-75.

Marko Sutalo a fost cel mai bun marcator al partidei cu 26 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Nenad Sulovic a reușit un double-double de senzație, 21 de puncte și 15 recuperări, iar Karolis Babkauskas a terminat cu 15 puncte și 6 pase decisive.

Ionuț Drăgușin a fost cel mai bun jucător al gazdelor cu 16 puncte și 11 recuperări. Vaidotas Peciukas a terminat și el cu 16 puncte plus 4 recuperări și 2 pase decisive. Gediminas Navickas a adăugat 13 puncte, iar Niksa Nikolic 12.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!